award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Het is ieder jaar weer spannend: de loting van de Champions League. Tegen wie nemen de Nederlandse topploegen het op in de voorronde? Maken ze kans om het hoofdtoernooi te bereiken? En zo ja, hoe zien dan de poules eruit? En wie speelt tegen wie in de kwart- en halve finales? Welke topploegen ontmoeten elkaar? Allemaal vragen waar de CL loting antwoord op geeft.

Voorrondes

De loting van de Champions League voorrondes zijn altijd in de zomer, meestal zo’n  twee weken voorafgaand aan de speeldata. In totaal wordt er vijf keer geloot: 

  • voorbereidende kwalificatieronde: 11 juni
  • eerste kwalificatieronde: 18 juni
  • tweede kwalificatieronde: 19 juni
  • derde kwalificatieronde: 22 juli
  • play-offs: 5 augustus

CL Loting voor poules

Na de voorrondes worden de indelingen voor acht poules van vier teams gemaakt. Daarvoor worden de teams in vier potten geplaatst. De best presterende ploegen van de afgelopen tijd komen op basis van de UEFA-coëfficiënten in Pot 1, de minste presterende in Pot 4. Iedere poule bestaat uit één club uit iedere pot. Clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar in deze groepsfase niet loten. De CL loting vindt plaats op 29 augustus 2019.

Knock-out fase

Als de groepsfase klaar is, loten de nummers één en twee uit iedere poule wie er tegen elkaar speelt in de achtste finales van de Champions League. Clubs die bovenaan in de poule eindigen kunnen geen andere poulewinnaar loten. Zij spelen dus altijd een uit- en thuiswedstrijd tegen een ploeg die tweede is geworden in een andere poule. Twee clubs uit hetzelfde land kunnen nu wel tegen elkaar uitkomen. 

De loting van de Champions League knock-out fase is op de volgende data:

  • achtste finales: 16 december
  • kwartfinale: 20 maart
  • halve finale: 17 april

Loting Champions League achter de rug?

Dan is het programma bekend. Bekijk het programma en ontdek wanneer je favoriete teams in actie komen en wanneer je kunt gaan wedden op de Champions League. Benieuwd naar de quoteringen van de wedstrijden? Bekijk en vergelijk de odds bij verschillende bookmakers, zet in en boek misschien wel een mooie winst!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.