award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Het is ieder jaar weer ontzettend spannend bij loting voor de indeling van de groepsfase van het grootste en doorgaans meest opwindende voetbaltoernooi van Europa. Hoe zien de Champions League poules er dit jaar uit? Tegen wie speelt je favoriete club? En van welke wedstrijden tussen welke Europese grootmachten kunnen we al genieten? Je leest ‘t allemaal hier!

Maar hoe worden de poules ingedeeld?

Hoewel er stemmen opgaan om de huidige opzet te veranderen, worden de 32 beste clubs van Europa verdeeld over acht Champions League poules: groep A t/m H. Iedere groep bestaat vervolgens uit vier teams die het zowel in uit- als thuiswedstrijden tegen elkaar opnemen. De uiteindelijke nummers één en twee stromen door naar de knock-outfase, de nummer drie gaat de Europa League in en voor de nummer vier zit het Europese avontuur erop.

Regels & uitzonderingen

Er zitten wel wat regels aan de indeling van de Champions League poules. Het is bijvoorbeeld niet zo dat clubs uit hetzelfde land elkaar al kunnen tegenkomen in de poulefase. En de acht, op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst, beste ploegen ontlopen elkaar ook al in tijdens de groepswedstrijden. Om ervoor te zorgen dat er diverse groepen ontstaan wordt er eerst een zogenaamde potindeling gemaakt.

In Pot 1 komen de kampioenen uit de grootste voetbal competities en de winnaars van de Champions League en Europa League van het afgelopen seizoen. De rest van de potten worden ingedeeld op basis van de UEFA coëfficienten; hoe beter een club in Europa presteert, hoe hoger de coëfficiënt en hoe hoger de pot waarin de club terecht komt. Clubs uit dezelfde pot kunnen elkaar in de groepsfase nog niet treffen.

Benieuwd naar de Champions League poules?

Benieuwd naar de Champions League poules? Check hier de indeling of bekijk de data van de CL-loting. En staan er weer spannende potjes op het programma? Bekijk en vergelijk dan de scherpste odds bij verschillende bookmakers en ontdek waar je het best een mooie bet kunt plaatsen op je favoriete wedstrijden!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.