award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

In de voorronde van de Champions League kunnen kleine clubs zich proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In totaal zijn er zes tickets te verdienen en komen meer dan 70 ploegen eerst uit in de kwalificatierondes. Iedere ronde bestaat uit een thuis- en uitwedstrijd waarbij veel op het spel staat. Spektakel gegarandeerd! Benieuwd? Check de loting, uitslagen of eventueel samenvattingen!

De Champions League voorronde uitgelegd

De voorronde van de Champions League zit niet zo simpel in elkaar als het misschien lijkt. Er zijn namelijk vijf kwalificatierondes waarbij er iedere keer opnieuw ploegen instromen. En dan is er ook nog een aparte route voor kampioen en niet-kampioenen. Ingewikkeld? We leggen het graag even per ronde voor je uit.

Voorbereidende ronde

In deze voorbereidende ronde spelen vier kleine clubs uit voornamelijk de dwergstaten van Europa om de volgende ronde te bereiken. De twee winnaars van wedstrijden spelen in een finale tegen elkaar om aan de eerste echte kwalificatieronde mee te mogen doen.

Eerste kwalificatie

In de eerste kwalificatieronde stromen 31 van de beste clubs uit laaggenoteerde landen op de UEFA coëfficiëntenlijst in. De 16 winnaars van deze ronde gaan door naar de tweede kwalificatie, waar de 16 verliezers samen met de verliezers uit de voorbereidende ronde nog mee mogen doen met de kwalificatie voor de Europa League.

Tweede kwalificatie

In de tweede voorronde van de Champions League stromen weer ploegen in. Een aantal kampioenen, maar clubs die tweede in hun competitie zijn geworden. De kampioenen spelen tegen elkaar in de kampioensroute, maar ook de nummers twee spelen tegen elkaar in de niet-kampioenenroute. Verliezers gaan door naar de kwalificatie van de Europa League, winnaars gaan naar de derde kwalificatie.

Derde kwalificatie

Ook in de derde kwalificatieronde stromen weer nieuwe ploegen in, waaronder een aantal kampioenen en een aantal runner-ups uit grotere competities. Ook hier spelen teams die kampioen zijn geworden tegen elkaar en is er een aparte tak met alleen maar ‘nummers twee’. In totaal spelen hier 20 teams om tien plaatsen in de play-offs

Vierde kwalificatie / play-offs

In deze laatste voorronde van de Champions League spelen de tien overgebleven teams uit de derde kwalificatie samen met twee kampioenen van een grotere competitie om tickets voor het hoofdtoernooi. Ook hier wordt wederom onderscheid gemaakt tussen kampioenen en niet-kampioenen. Verliezers in deze ronde gaan naar de groepsfase van de Europa League, winnaars gaan direct door naar poules van de Champions League.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.