award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Tweede Divisie

De Tweede Divisie is het derde niveau van Nederland waarin veelal een mix van oud-profs en veelbelovende talenten spelen om promotie naar de Keuken Kampioen Divisie … of om degradatie naar de voormalige Topklasse te voorkomen.

Bekijk alle wedstrijden
Tweede divisie logo

Tweede Divisie wedstrijden

Geen wedstrijden

Speelschema

Het speelschema voor aankomende ronde bevat weer een paar mooie, spannende potjes! Toonaangevende amateurclubs nemen het weer tegen elkaar op of spelen tegen de beloftenelftallen van profclubs. Daar kan, zoals je wellicht weet, altijd van alles gebeuren … en dat maakt de Tweede Divisie niet alleen populair bij de voetballiefhebbers, maar ook bij wedders!

Wedden & odds

Eerlijk is eerlijk, niet bij iedere bookmaker kun je wedden op de Tweede Divisie. Maar dat neemt niet weg dat er geen interessante odds te vinden zijn. Integendeel zelfs. Er is namelijk meestal minder informatie over deze competitie voorhanden bij de wedkantoren, waardoor eventuele winnaars en verliezers moeilijker in te schatten zijn. Dat biedt mooie kansen voor de slimme gokker!

Over de Tweede Divisie voetbal in Nederland

De Tweede Divisie voetbal in Nederland is door de KNVB in 2016 hervormd om de overgang van amateur- naar betaald voetbal te vergemakkelijken. Om die stap niet onoverbrugbaar groot te maken. Het is daarmee het hoogste amateurniveau van Nederland, waarin ook een paar beloftenelftallen uitkomen om de talentontwikkeling te stimuleren. Kortom, een mengelmoes van talentvolle spelers en ex-profs die zich bijvoorbeeld opnieuw in de kijker willen spelen.

Teams & clubs

In de Tweede Divisie spelen clubs die eerder in de, inmiddels verdwenen, Topklasse uitkwamen. Amateurclubs met een roemrijke geschiedenis, die ook nog wel eens een bekerstuntje uit willen halen. Je kunt daarbij denken aan clubs als AFC, Katwijk, VVSB, Kozakken Boys, de Koninklijke HFC, GVVV en de naastgelegen IJsselmeervogels en Spakenburg. Om maar eens wat te noemen.

Wedtip: check de Tweede Divisie stand & uitslagen

Wedstrijden in deze competitie laten zich doorgaans moeilijk voorspellen. Maar toch kun je je winstkansen vergroten door je goed voor te bereiden. Check bijvoorbeeld de huidige Tweede Divisie stand en de uitslagen van afgelopen speelronden om de vorm van bepaalde ploegen te bepalen. Het geeft natuurlijk geen garantie, maar het levert je wel een goed beeld op van wat je kunt verwachten.

Achtergrond

  • Land: Nederland
  • Opgericht: 2016
  • Aantal teams: 18
  • Wedden gelegaliseerd: Ja, vanaf 2020
  • Aantal teams gesponsord door bookmakers: 0
Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus