award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Arsenal – Liverpool

Arsenal – Liverpool geeft de Premier League kleur. Er zijn wat overeenkomsten tussen de twee clubs: allebei willen ze echt voetballen. Daarnaast zijn Arsenal en Liverpool al een tijdje niet meer kampioen geweest. De laatste keer dat Liverpool bijvoorbeeld kampioen is geworden was in 1989/1990. Voorspel de winnaar van de wedstrijd tussen deze twee topclubs en boek misschien wel een mooie winst!

Arsenal - Liverpool

Geschiedenis

Arsenal – Liverpool heeft een aantal mooie potjes opgeleverd gedurende de 20e eeuw. In 1950 moesten de twee tegen elkaar voor de finale van de FA Cup. Onder leiding van trainer Kay verloor Liverpool op Wembley met 2-0.

Ook in 1986/1987 kon Liverpool niet winnen van Arsenal. De League Cup werd verloren. Sterspeler Ian Rush kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Hij vertrok later naar Juventus. In 1988/1989 kwam Liverpool dichtbij de titel, maar in de laatste wedstrijd verloor Liverpool met 0-2 van Arsenal. Hierdoor ging de titel naar Arsenal.

In 2018/2019 speelden de clubs twee prachtige wedstrijden. Zo won Liverpool thuis met 5-1. Spelers als Firminho, met een hattrick, en Salah schitterden. De eerste helft van de competitie speelde Liverpool geweldig. Liverpool won 17 wedstrijden en speelde drie wedstijden gelijk. Het mocht echter niet baten. Liverpool stond met tien punten voor, maar Manchester City ging alsnog met de titel aan de haal.

Opvallende spelers

Robin van Persie – Robin van Persie maakte Arsenal zelf kampioen. Tegen Liverpool maakte hij mooie doelpunten. Zo deed hij dat in 2009 en in 2012. In 2012 scoorde Van Persie in de laatste minuten de winnende treffer.

Ian Rush – De Welshman is een van de beste spelers uit de geschiedenis van The Reds. Tegen Arsenal maakte hij in de finale van de League Cup in 1987/1988 nog een goal, maar Arsenal pakte uiteindelijk de prijs.

Firminho – Een van de beste spelers van Liverpool op dit moment. Tegen Arsenal liet hij dat in december 2018 zien. Hij maakte toen namelijk een hattrick. Met onder andere een schitterende no-lookgoal, en een ongekende slalom besliste hij de wedstrijd.

Statistieken van Arsenal – Liverpool

Een bijzondere wedstrijd was de 3-6 overwinning van Arsenal in Liverpool in 2006/2007. Het was een wedstrijd voor de Carling Cup. Het werd een prachtige wedstrijd voor Julio Baptista. De Braziliaan was een onopvallende speler. Hij had tot dan toe nog geen doelpunt gemaakt voor Arsenal. In die wedstrijd veranderde dat. Hij maakte er maar liefst vier!

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.