award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Barcelona – Real Madrid

Barcelona – Real Madrid is de allergrootste wedstrijd ter wereld. De wedstrijd wordt dan ook door miljoenen mensen bekeken. De belangen zijn gigantisch. Het is altijd een wedstrijd op zich. Durf jij op deze wedstrijd in te zetten? Profiteer nu van hoge odds bij de bookmakers!

Barcelona - Real Madrid

Geschiedenis

De eerste wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid werden al in 1902 gespeeld. Het is altijd al een beladen derby geweest, vanwege de politieke geschiedenis. Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. De meeste inwoners van Catalonië voelen geen band met de rest van Spanje. Madrid is de hoofdstad van Spanje. Zij zien Catalonië wel als deelstaat.

Een van de bijzondere wedstrijden was de 5-0 overwinning van Barcelona in Madrid. Dit kwam door een uitstekende Johan Cruijff. In 1994 revancheerde de Madrilenen zich door een 5-0 overwinning. De Chileen Iván Zamorano werd de man van de wedstrijd met een hattrick.

In 2005 en 2009 boekten de Catalanen twee grote overwinningen in Santiago Bernabéu. In 2005 waren Eto’o en Ronaldinho de grote man. Later werden dit Thierry Henry en Lionel Messi. Ook in 2010 werd Real Madrid vernederd. In Camp Nou won Barcelona dankzij Xavi, Pedro, Villa en Jeffrén Suarez. Vijf jaar later, in 2015, won Barcelona met 0-4 door luis Suarez, Neymar en Andrés Iniesta.

Ook voor de Europese prijzen hebben beide Spaanse ploegen elkaar getroffen. In 2001/2002 moesten Barcelona en Real Madrid tegen elkaar in de halve finale van de Champions League. Real Madrid ging door, doordat zij Barcelona uit versloegen met 0-2. Uiteindelijk pakte zij ook de cup, door de finale met 3-1 te winnen van Bayer Leverkusen. Ook moesten de twee in 2010/2011 tegen elkaar. In Madrid werd het 0-2, waarna het in Camp Nou 1-1 werd. Barcelona won uiteindelijk de finale van Manchester United met 3-1.

Opvallende spelers

Lionel Messi – Messi wordt door velen gezien als de beste speler van dit moment. Ook in El Clasico is hij trefzeker. Hij heeft tot nu toe 27 doelpunten gemaakt. Een record! Het knappe is dat hij heel veel overtredingen ontwijkt, doordat hij zo snel en wendbaar is aan de bal.

Cristiano Ronaldo – Ronaldo wordt door sommigen ook gezien als de beste speler ter wereld. Zeker in de periode bij Real Madrid was het altijd mooi om te zien dat Ronaldo en Messi wilden laten zien wie de beste ter wereld is. Ronaldo heeft in de klassiekers meer dan vijftien doelpunten gemaakt.

Johan Cruijff – Johan Cruijf is beste Nederlandse voetballer ooit. Ook in El Classico maakte hij furore. Hij was belangrijk in de 0-5 overwinning in 1974 in Bernabéu. Dankzij Johan Cruijff werd Barcelona voor het eerst in veertien jaar kampioen.

Statistieken van Barcelona – Real Madrid

Real Madrid en Barcelona hebben meer dan 175 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Real Madrid boekte de grootste overwinning: in 1943 werd het maar liefst 11-1. Messi is de topscoorder met 27 doelpunten. Di Stefano maakte ‘slechts’ 18 doelpunten. Wist je dat Xavi maar liefst 42 El Classico’s speelde? Dat is een wedstrijd minder dan Manuel Sanchís.

Bijnaam

El Clasico

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.