award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

PEC Zwolle

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
PEC Zwolle logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op PEC Zwolle

De laatste jaren doet PEC het heel goed. Zo heeft het de begroting flink kunnen vergroten. Daardoor begint het steeds meer richting het linker rijtje te gaan, waar het voorheen vooral Eerste Divisie voetbal speelde. Daarom kan PEC steeds vaker verassen. De goede sfeer die rond de club hangt kan voor verassingen zorgen tegen betere clubs. Daarom kan PEC Zwolle goede winsten opleveren als je gaat wedden op PEC Zwolle.

Door het goede beleid heeft de club ook prijzen kunnen pakken. Zo werd in recente jaren de KNVB Beker gewonnen en de Johan Cruijff schaal. De club is dus in een ontzettend goed ritme. Zo is het pas een keer eerder voorgekomen dat ze zich zo lang in de Eredivisie begeven. Daarom bieden wij jou de beste bookmakers. Zodat jij kan beginnen met gokken op PEC Zwolle, want de club kan nog voor veel verassingen gaan zorgen.

Geschiedenis van PEC Zwolle

PEC is opgericht in 1910. Waar het voorheen altijd speelde in de eerste divisie en een enkele keer in de Eredivisie is de club bijna niet meer weg te denken uit de Eredivisie. Zo wonnen ze hun eerste prijzen op het hoogste niveau ooit met het behalen van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker.

Beste spelers uit het verleden

Jaap Stam begon zijn profcarrière bij PEC Zwolle. Hij speelde het eerste seizoen gelijk 32 wedstrijden voor de club. Later speelde hij nog voor grote clubs als PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan en Ajax. Hier behaalde hij grote prijzen mee zoals het landskampioenschap van Nederland, Italië en Engeland. Ook won hij de Champions League met Manchester United.

Ook Johnny Rep speelde voor PEC Zwolle. Hij won met Ajax de Europa Cup 1 en de Wereldbeker voor teams. Ook werd hij Europees Kampioen met Nederland. Na Ajax vertrok hij eerst naar het buitenland voor weer terug te keren naar Nederland. Daar belande hij dus bij PEC Zwolle. Waarvoor hij 32 wedstrijden speelde.

Beste managers uit het verleden

De meest succesvolle trainer met PEC Zwolle is zonder twijfel Ron Jans. Hij won met PEC de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Geen enkele andere trainer won prijzen met PEC Zwolle op zo’n hoog niveau.

Informatie

  • Plaats: Zwolle
  • Stadion: MAC Park Stadion
  • Opgericht: 1910
  • Clubkleuren: Blauw/wit.
  • Bijnamen: Blauwvingers

Achtergrondinformatie

Weetje

De naam PEC Zwolle staat voor Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie Zwolle. In het verleden heeft het vele naamsveranderingen gekend.

Rivaliteit

De IJsselderby is de derby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Beide clubs zijn gevestigd aan de IJssel. De derby staat beschreven als vrij grimmig en opgefokt. Toch levert het ook vaak heel veel mooi spektakel op.

Supporters

Sinds PEC Zwolle weer in de Eredivisie speelt haalt het hoge bezoekersaantallen. Zo heeft het geregeld uitverkocht huis.

Prijzenkast

  • Johan Cruijff Schaal 1x
  • KNVB Beker 1x
  • Kampioen Eerste Divisie 3x

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus