award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

FC Porto

Als één van de drie grootste clubs uit Portugal is ook het wedden op FC Porto mateloos populair. Ontdek hier de scherpste noteringen!

Bekijk alle wedstrijden
FC Porto logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op FC Porto

FC Porto is in 2018/2019 geen kampioen geworden. Dat is eigenlijk wel een teleurstelling, want de club heeft altijd als doelstelling om kampioen te worden. Kan de club zich daarvoor revancheren en weer bovenaan de Portugese competitie eindigen of wordt het voorbijgestreefd door haar grote rivalen Benfica en Sporting CP? Die vraag maakt het wedden op FC Porto bijzonder interessant … en leuk!

Geschiedenis van FC Porto

FC Porto bestaat al sinds 1893. Het is de meest succesvolle club van Portugal. De club heeft op dit moment 74 prijzen. Tussen 1994/1995 en 1998/1999 won de club maar liefst vijf maal achter elkaar de titel. Een record!

Ook internationaal heeft Porto veelvuldig prijzen gepakt. Zo won de club in 1987 een grote prijs door te winnen van Bayern München. De club viel later wat terug. Onder José Mourinho kwam Porto weer op de kaart. In 2003 wonnen de Portugezen de UEFA Cup door met 3-2 te winnen van Celtic. Een jaar later werd deze prestatie zelfs overtroffen. Door in de finale met 0-3 te winnen van AS Monaco won FC Porto namelijk de Champions League. Dit is dan ook een van de grote hoogtepunten uit de carrière van José Mourinho.

Nadat Porto een tijdje niet veel in Europa liet zien werd er onder André Villas-Boas de Europa League gewonnen in 2011. Porto heeft in Europa zijn naam goed opgebouwd!

Noemenswaardige spelers

Radamel Falcao – Falcao is een van de beste spelers uit de historie van Colombia. Hij had een groot aandeel aan de winst van de Europa League in 2011. Zo scoorde Falcao maar liefst vier doelpunten in de halve finale. Vervolgens scoorde hij ook nog de enige treffer in de return. Porto heeft dan ook veel aan hem verdiend: veertig miljoen euro!

James Rodriguez – James komt ook uit Colombia. Het is een sierlijke speler die goed is in het geven van assists. James werd op het WK van 2014 topscoorder met zes doelpunten. Hij heeft bij grote clubs gevoetbald, zoals Real Madrid en Bayern München.

Joao Moutinho – Moutinho is echt een veteraan. In 2013 maakte hij een mooie transfer naar Monaco, die hem voor ongeveer 25 miljoen kocht.     

Noemenswaardige managers

José Mourinho: De een haat hem, de ander vind hem een geniale trainer. Bij Manchester United heeft hij niet goed gepresteerd, op het winnen van de Europa League na. Bij FC Porto heeft Mourinho misschien wel de belangrijkste prijs gewonnen uit de clubgeschiedenis: de Champions League in 2004.

André Villas-Boas: Zijn hoogtepunt is het winnen van de Europa League met Porto. Daarnaast won hij ook de competitie, beker en supercup met Portugal.

Informatie

  • Plaats: Porto
  • Stadion: Estádio do Dragao
  • Opgericht: 1893
  • Clubkleuren: Blauw/wot
  • Bijnamen: Os Dragões (De Draken)

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 28x
  • Portugese beker 16x
  • Supercup 21x
  • Europa League 2x
  • Champions League 2x

Weetje

Het kampioenschap was in 2018/2019 behoorlijk spannend. Benfica moest geen fout maken om de titel veilig te stellen. Thuis tegen Santa Clara won het ook. Dat betekent dat Benfica de titel weer terugpakte van Porto, die het in 2017/2018 won.

Supporters

De supporters brachten een mooi eerbetoon aan Iker Cassilas. De Spaanse veteraan kreeg opeens hartklachten en de supporters lieten hun steun zien met een mooigebaar. De spelers droegen een spandoek met daarop “forca Iker!”

Rivaliteit

Porto en Benfica zijn grote concurrenten van elkaar, omdat deze clubs al jaren strijden om de titel. Ook Vitória de Guimaraes is een grote concurrent. Die club heeft een flink aantal fanatieke supporters!

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren