award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op FC Barcelona

Dankzij technisch zeer begaafde spelers, grote talenten en een aantal supersterren weet FC Barcelona nagenoeg al haar tegenstanders te domineren. Hoewel de club de laatste jaren niet meer zo dominant is als een paar jaar terug, geldt het nog steeds als één van de beste clubs van Spanje, Europa en misschien wel de wereld.

Wedden op FC Barcelona is dan ook razend populair. Omdat de quoteringen voor een overwinning niet bijzonder hoog zijn (Barca is immers nagenoeg altijd favoriet), is gokken op kenmerken van wedstrijden vaak een beter idee. Op doelpunten of corners, bijvoorbeeld. Je kunt wedstrijden van de ‘Blaugrana’ natuurlijk ook gebruiken om het totaal van je gecombineerde bet wat op te schroeven.

Geschiedenis van FC Barcelona

Samen met Real Madrid en Athletic Club is FC Barcelona een van de oprichters van La Liga. De Catalaanse club werd in 1899 opgericht en heeft talloze prijzen in de wacht gesleept. Voor de Catalaanse bevolking is Barca ook zeer belangrijk. Zeker toen de strenge Franco aan de macht was, was de club een symbool voor een eigen identiteit en drang naar onafhankelijkheid. Zit je vandaag de dag in het Camp Nou, dan is de kans groot dat je de kreet ‘Viva la independencia!’ nog vaak voorbij hoort komen.

Beste spelers uit het verleden

Bij FC Barcelona hebben talloze legendarische voetballers gespeeld, teveel om op te noemen. Maar als Nederlanders moeten we Johan Cruijff er natuurlijk uitpikken. In augustus 1973 tekende Johan Cruijff bij de Blaugrana. In zijn eerste jaar bij de club hielp hij Barcelona aan de eerste landstitel in veertien jaar. Verder won hij de Copa del Rey en werd hij Europees voetballer van het jaar bij de Catalanen.

Enkele andere legendes van FC Barcelona zijn: Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Romario, Pep Guardiola, Andoni Zubizarreta, Diego Maradona, José Mari Bakero en Ronaldinho. Dit is echter maar een kleine greep uit een enorme lijst.

Beste managers uit het verleden

De tijd van Frank Rijkaard bij FC Barcelona zal velen nog vers in het geheugen liggen. Weinig fans waren enthousiast toen Rijkaard in 2003 bij Barca tekende. Met de aankoop van Ronaldinho werd FC Barcelona echter tweede in het debuutseizoen van Rijkaard. In de jaren erop werd de club één van de reuzen in het Europese voetbal. Onder Rijkaard pakte Barcelona twee keer het kampioenschap in La Liga, de Champions League en twee Spaanse Supercups.

Toch heeft een iemand zich echt onsterfelijk gemaakt; Johan Cruijff. Toen Cruijff het roer overnam was de club in crisis, maar onder zijn leiding domineerde Barcelona het voetbal in de vroege jaren ’90. Onder de Nederlander won Barce elf prijzen.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus