award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op FC Barcelona

Als een van de grootste, dan wel niet dé grootste club van Spanje is het altijd interessant om op FC Barcelona te wedden. De noteringen zullen vaak niet ontzettend hoog zijn, maar het is vaak wel een zekerheidje. Op onze website bieden wij jou als voetballiefhebber de gelegenheid om te kunnen wedden op een van de grootste en populairste voetbalclubs van de wereld. Zo geven wij jou informatie bij welke bookmakers jij het beste kan zijn om te kunnen wedden op FC Barcelona.

Door het aanvallende spel van FC Barcelona zal er zelden een wedstrijd zijn waarin ze niet scoren. Met spelers als Messi en Suárez in de gelederen is het gokken op veel doelpunten altijd een interessante optie. Goede resultaten zijn voor een voetbalgokker een belangrijke factor voor het gokken op wedstrijden. Kijk daarom bij welke bookmaker jij het beste kan beginnen om te gokken op wedstrijden van FC Barcelona.

Geschiedenis

Samen met Real Madrid en Athletic Club is FC Barcelona een van de oprichters van La Liga. De Catalaanse club werd in 1899 opgericht en heeft talloze prijzen in de wacht gesleept. Voor de Catalaanse bevolking is FC Barcelona ook zeer belangrijk. Zeker toen de strenge Franco aan de macht was, was de club een symbool voor een eigen identiteit en drang naar onafhankelijkheid. Zit je vandaag de dag in het Camp Nou, dan is de kans groot dat je de kreet ‘Viva la independencia!’ nog vaak voorbij hoort komen.

Beste spelers uit het verleden

Bij FC Barcelona hebben talloze legendarische voetballers gespeeld, teveel om op te noemen. Maar als Nederlanders moeten we Johan Cruijff er natuurlijk uitpikken. In augustus 1973 tekende Johan Cruijff bij FC Barcelona. In zijn eerste jaar bij de club hielp hij Barcelona aan de eerste landstitel in veertien jaar. Verder won hij de Copa del Rey en werd hij Europees voetballer van het jaar bij de Catalanen.

Enkele andere legendes van FC Barcelona zijn: Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Romario, Pep Guardiola, Andoni Zubizarreta, Diego Maradona, José Mari Bakero en Ronaldinho. Dit is echter maar een kleine greep uit een enorme lijst.

Beste managers uit het verleden

De tijd van Frank Rijkaard bij FC Barcelona zal velen nog vers in het geheugen liggen. Weinig fans waren enthousiast toen Rijkaard in 2003 bij de Blaugrana tekende. Met de aankoop van Ronaldinho werd FC Barcelona echter tweede in het debuutseizoen van Rijkaard. In de jaren erop werd FC Barcelona in van de reuzen in het Europese voetbal. Onder Rijkaard pakte Barcelona twee keer de Liga, de Champions League en twee Spaanse Supercups.

Toch heeft een iemand zich echt onsterfelijk gemaakt; Johan Cruijff. Toen Cruijff het roer overnam was de club in crisis, maar onder zijn leiding domineerde Barcelona het voetbal in de vroege jaren 90. Onder de Nederlander won FC Barcelona elf prijzen.

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus