award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Cremonese

Wil je wedden op Spezia Calcio? Maak dan kennis met de beste bookmakers en laat je verrassen door de meest scherpe odds. Zet vandaag nog in op de komende wedstrijden en profiteer van mooie bonussen!

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP CREMONESE

Cremonese is een van de nieuwe teams dit jaar in de Serie A. De ploeg uit Lombardije zal in veel wedstrijden niet de favoriet zijn, dus als je van hoge odds en een gokje houdt, kan Cremonese een interessante keuze zijn.

GESCHIEDENIS VAN CREMONESE

Cremonese was in haar eerste seizoen actief in de Serie A, 1929-1930, maar ging daarna een lange periode van verval in, wegkwijnend in de lagere competities in de late jaren 1970. In 1984 hadden ze promotie naar de Serie A bereikt, met vervolgens periodes in de Serie A in 1984-1985, 1989-1990 en 1991-1992.

Cremonese had een succesvolle run in de 1992/93 Anglo-Italian Cup, door het verslaan van Bari met 4-1 in de halve finale, en Derby County met 3-1 in de finale in het oude Wembley Stadium. Cremonese doelpuntenmakers waren Corrado Verdelli, Riccardo Maspero en Andrea Tentoni, met Derby’s doelpunt gescoord door Marco Gabbiadini.

Onder Luigi Simoni keerde Cremonese in het seizoen 1993/94 terug naar de Serie A. Met een ploeg met kwaliteit in de vorm van verdedigers Luigi Gualco en Corrado Verdelli, middenvelder Riccardo Maspero en aanvallers Andrea Tentoni en Matjaž Florijančič, hield Cremonese zich staande in de Serie A met een 10e plaats in 1993-94, maar het zou degraderen in het seizoen 1995-1996.

Degradatie leidde tot de neergang van de club, die in 2000 kelderde naar de Serie C2, voordat het in 2005 opeenvolgende promoties naar de Serie B behaalde. Echter degradeerde Cremonese binnen een seizoen naar de Serie C1. De ploeg keerde echter snel terug in de Serie B en werd een stabiele ploeg in de competitie. In 2021/22 eindigde Cremonese als tweede om promotie naar de Serie A te verdienen. Ondanks het behalen van promotie nam coach Fabio Pecchia ontslag uit zijn functie.

SPELER UIT HET VERLEDEN

Antonio Cabrini werd geboren in Cremona, Lombardije. Hij maakte zijn professionele voetbaldebuut bij Cremonese als linksback in de Serie C in het seizoen 1973-74, waarin hij drie optredens maakte. In het seizoen 1975/76 speelde hij in de Serie B voor Atalanta en in de zomer van 1976 werd hij overgenomen door Juventus, het team waarvoor hij het grootste deel van zijn carrière zou doorbrengen.

Cabrini zou zijn debuut maken voor Italië op het WK 1982, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde voor Italië, wat het WK won. Hij zou 73 interlands spelen voor zijn land, waarin hij negen keer scoorde.

MANAGER UIT HET VERLEDEN

Op 7 januari 2021 keerde Fabio Pecchia terug in het management na een sabbatical als trainer, nadat hij was benoemd tot hoofdcoach van de Serie B-club Cremonese. Nadat hij hen tegen het einde van het Serie B-seizoen 2021/22 naar promotie naar de Serie A had geleid, nam hij op 21 mei 2022 onverwacht ontslag. Op 2 juni 2022, slechts een paar dagen na het verlaten van Cremonese, werd Pecchia aangekondigd als de nieuwe hoofdcoach van Serie B-club Parma.

Informatie

  • Plaats: Cremona
  • Stadion: Stadio Giovanni Zini
  • Opgericht: 1903
  • Clubkleuren: Rood/grijs
  • Bijnamen: La Cremo, Le Tigri

Veelgestelde vragen over Cremonese

Je kan wedden op Cremonese via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Cremonese. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Cremonese afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Cremonese.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Cremonese wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Cremonese aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Cremonese kan je vinden op de clubpagina van Cremonese.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Cremonese. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cremonese met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cremonese met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cremonese.

Er zijn verschillende bonussen voor Cremonese. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cremonese met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cremonese met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cremonese.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie C (1936, 1942, 1977)
  • Serie C1 (2005)
  • Serie D (1954)

Rivaliteit

De derby Cremonese – Mantova is de afgelopen jaren, met de val van Grigiorossi in de lagere divisies, een van de meest verhitte rivaliteiten in het noorden van Italië geworden. Na jaren van strijd in verschillende competities werden er in het begin van de jaren 2000 talrijke bijeenkomsten gehouden in de Serie B. Tegenwoordig is Cremonese gepromoveerd naar de Serie A, dus is de kans klein dat we deze derby vaak gaan zien in de toekomst.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.