award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Arminia Bielefeld

Wedden op Arminia Bielefeld is altijd spannend. Want het is de club die het vaakst wist te promoveren naar de Bundesliga en tegelijkertijd ook de club die het vaakst wist te degraderen uit de Bundesliga.

Bekijk alle wedstrijden
Armina Bielefeld logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP ARMINIA BIELEFELD

Arminia Bielefeld is recordhouder als het gaat om het aantal keren dat een club is gepromoveerd naar de Bundesliga (maar liefst 8 keer). Ze zijn ook recordhouder als het gaat om het aantal keer degraderen uit de Bundesliga (maar liefst 7 keer). Alleen dat maakt wedden op Armini Bielefeld al bijzonder, vind je niet?

Door de reputatie die ze hebben opgebouwd door de jaren heen, hebben ze nu vrij hoge odds bij onze bookmakers. Ze worden eenmaal gezien als de club die wederom zal degraderen, maar zoals elke voetbalkenner wel weet is dat de bal rond is en er van alles kan gebeuren. Hoe zal Arminia dit jaar presteren? Wat denk jij?

GESCHIEDENIS VAN ARMINIA BIELEFELD

Deze club weet als geen ander hoe het is om te promoveren naar en te degraderen uit de Bundesliga, dat is nu wel duidelijk. Arminia wist in 1971 voor het eerst in de Bundesliga te komen, dit hielden ze toen maar twee seizoenen vol.

De langste periode die Arminia in de Bundesliga kon blijven bestond uit 5 seizoenen, dit lukte twee keer. De eerste periode van 5 seizoenen was in 1981 tot en met 1985. De tweede periode van 5 seizoenen is wat recenter, namelijk van 2005 tot en met 2009. Dit was dan ook de laatste keer dat ze in de Bundesliga waren geweest … tot 2020/2021. Dat seizoen eindigden ze als 15e en wisten ze zowaar in de Bundesliga te blijven.

In de periode tussen 2009 en 2019 waren ze zelfs gedegradeerd naar de 3. Liga (Dritte Liga ofwel de derde league). Hier hebben ze in totaal 3 seizoenen gezeten. In het laatste seizoen in de 3. Liga waren ze kampioen en wisten ze ook de halve finale te halen van de DFB Pokal. Arminia wist bovendien drie keer de halve finale te halen van het bekertoernooi.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

Er zijn twee spelers die voor Arminia er met kop en schouders boven uitsteken: Wolfgang Kneib & Fabian Klos.

Wolfgang Kneib is een Duitse doelman en was de keeper van Arminia in de periode van 1980 tot en met 1993. Hij is de speler met de meeste gespeelde wedstrijden voor Arminia, namelijk 404 wedstrijden. In het bijzijn van Wolfgang had Arminia de eerste periode van 5 seizoenen in de Bundesliga. In zijn tijd bij Die Arminen heeft Wolfgang twee doelpunten gescoord als keeper, wel met penalty’s.

Fabian Klos heeft zich in 2011 aangesloten bij Arminia en maakte vanaf het begin al direct indruk. De Duitse spits is sinds zijn komst elk seizoen (met uitzondering van 2017) clubtopscoorder. Daarbij is hij ook nog eens clubtopscoorder allertijden met 163 doelpunten.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

Egon Piechaczek is de manager die Arminia naar het kampioenschap heeft geleid waardoor Arminia voor het eerst in de Bundesliga was gekomen in de geschiedenis van de club.

Norbert Meier is de manager die voor het laatst de halve finale wist te behalen van het DFB-Pokal en in dezelfde periode wist hij Arminia uit de derde league te loodsen.

Informatie

  • Plaats: Bielefeld
  • Stadion: SchücoArena
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Zwart/wit/blauw
  • Bijnamen: Die Arminen

Veelgestelde vragen over Arminia Bielefeld

Je kan wedden op Arminia Bielefeld via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Arminia Bielefeld. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Arminia Bielefeld afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Arminia Bielefeld.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Arminia Bielefeld wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Arminia Bielefeld aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Arminia Bielefeld kan je vinden op de clubpagina van Arminia Bielefeld.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Arminia Bielefeld. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Arminia Bielefeld met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Arminia Bielefeld met elkaar vergelijken op de clubpagina van Arminia Bielefeld.

Er zijn verschillende bonussen voor Arminia Bielefeld. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Arminia Bielefeld met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Arminia Bielefeld met elkaar vergelijken op de clubpagina van Arminia Bielefeld.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Derde Liga: 1989/90, 1994/95, 2014/15
  • Kampioen Tweede Bundesliga: 1977/78, 1979/80, 1998/99, 2019/2020

Supporters

In het seizoen van 1970 was Arminia erg wanhopig om te winnen en besloten ze om clubs om te kopen. Dit kwam uit en ze kregen uiteraard een boete. Hierdoor kwamen ze in financiële problemen, maar de supporters hebben de club gered door geld te doneren.

Rivalen

Doordat Arminia steeds in de ene competitie zit en dan weer in de andere, hebben ze geen echte rivalen. Rivaliteit die ze hadden waren vaak van korte duur. Er is wel een kleine rivaal namelijk VfB Fichte Bielefeld uit de 6e league van Duitsland. De rivaliteit komt voort uit het feit dat ze uit dezelfde plaats komen.

Weetje

Supporters van Arminia Bielefeld en Hamburg SV hebben sinds de jaren 70 een Fanfreundschaft. De clubs hebben tijdens een toernooi een band gekregen met elkaar, omdat beide clubs dezelfde kleuren hebben.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.