award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Hamburger SV

Eens groot en machtig, nu uitkomend op het tweede niveau. Wedden op Hamburger SV is desalniettemin nog steeds een populaire optie. Ontdek snel de beste odds bij de bookies!

Bekijk alle wedstrijden
Hamburger SV logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Hamburger SV

Hamburgers SV is een grootmacht in Duitsland. De club uit de havenstad is zes keer kampioen geworden en werd lang gezien als (sub)topper. Gek genoeg speelt het elftal voor het eerst de Tweede Bundesliga en wist het niet direct terug te keren op het hoogste niveau. Desalniettemin is HSV kampioenskandidaat nummer één. Wedden op Hamburger SV is daarom zeer geliefd onder de mensen die gokken, want wedstrijden van de Hamburgers worden dankzij die soort van zekerheid vaak gebruikt in gecombineerde bets!

Geschiedenis van Hamburger SV

De club is officieel opgericht in 1887, maar het bestond pas echt na een fusie van drie clubs uit Hamburg. In 1919 fuseerden SC Germania von 1887, Hamburger FC 1888 en Falke 06 tot het huidige Hamburger SV.

De meest succesvolle periode van de Noord-Duitsers was tussen 1975 en 1985. In die periode wonnen de Hamburgers in 1976/1977 de Europese Cup voor Winnaars en de Europa Cup in 1982/1983. De laatste keer dat de Hamburgers een prijs pakte is meer dan dertig jaar geleden. In 1986/1987 won HSV de DFB-pokal, de Duitse beker..

Terug naar de huidige situatie: Hamburger SV degradeerde in 2017/2018 naar de Tweede Bundesliga. Al jaren loopt het eigenlijk slecht. Vele trainers heeft de club in die periode dan ook versleten, maar het ontlopen van de degradatie mocht niet baten. Zo speelde HSV in ‘17/’18 met drie verschillende trainers, zonder resultaat. Voor de eerste keer in 55 jaar degradeerde de club. Anno nu is Hamburger SV een van de favorieten om de titel te bemachtigen.

Noemenswaardige spelers

Ditmar Jakobs – Ditmar Jakobs is een legende bij Hamburger SV. De verdediger wordt in een adem genoemd met Franz Beckenbauer, die ook uitstekend verdedigde. Jakobs speelde meer dan driehonderd wedstrijden voor HSV en maakte hierin 37 doelpunten.

Felix Magath – Ook Felix Magath heeft meer dan driehonderd wedstrijden voor Hamburger SV gespeeld. Met deze club won hij driemaal de Bundesliga, de Europese Cup voor Winnaars en de Europa Cup in 1983. Magath scoorde in beide finales! Ook voor het Duits nationaal elftal was Magath belangrijk. Zo won hij met West-Duitsland het Europees kampioenschap in 1980.

Manfred Kaltz – De rechtsback speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de voormalige Duitse grootmacht. Kaltz heeft daarmee ontzettend veel wedstrijden in de Bundesliga op zijn naam staan. Dit gebeurde in de meest succesvolle periode van de club: van 1971 tot 1989.                                          

Noemenswaardige managers

Ernst Happel: De succestrainer pakte bij Hamburger SV ook de grootste prijs uit de clubgeschiedenis: de Europacup I in 1983. In Athene versloeg de club Juventus, de club met grootheden als Platini en Trapattoni. Felix Magath maakte in de negende minuut het eerste en enige doelpunt.

Informatie

  • Plaats: Hamburg
  • Stadion: Volksparkstadion
  • Opgericht: 1887
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Der Dino, Die Rothosen

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 7x
  • DFB Pokal 3x
  • Duitse Supercup 1x
  • Europacup 1 1x
  • Europacup 2 2x

Supporters

Het bleef in Hamburg nog lang onrustig nadat bekend werd dat Hamburger SV degradeerde. Supporters gooiden met rookbommen en andere projectielen. De thuiswedstrijd moest op het einde dan ook worden stilgelegd. Zelfs de mobiele eenheid moest op het veld verschijnen!

Rivalen

De derby tegen Werder Bremen is de derby van Noord-Duitsland. De afstand tussen beide clubs bedraagt net iets meer dan honderd kilometer. Werder Bremen komt echter uit in de Bundesliga, vandaar dat de clubs elkaar ontlopen.

Stadion

Ver voor het huidige stadion werd er in het oude Volksparkstadion de wedstrijd Oost-Duitsland tegen West-Duitsland in 1974 afgewerkt. Deze beladen wedstrijd werd verrassend door de Oost-Duitsers gewonnen.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren