award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Hannover 96

Wedden op Hannover 96 is meestal wel een goede keus. De wedstrijden leveren interessante odds op. En anders kun je de club altijd nog gebruiken als 'zekerheidje' in een gecombineerde bet.

Bekijk alle wedstrijden
Hannover 96 logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Hannover 96

Hannover 96 is doorgaans een laagvlieger in de Bundesliga. Maar dat neemt niet weg dat ze niet kunnen verrassen. Integendeel, de club is af en toe zelfs terug te vinden in de subtop. Je weet het dus maar nooit met deze Duitsers.

Ondanks de prestaties is de club wel bijzonder populair. Het grote stadion is altijd voor een groot deel gevuld met fanatieke fans die als een twaalfde man achter de club staan. Daardoor is niets zeker en dat levert meestal een aantal mooie quoteringen op bij het wedden op Hannover 96!

Geschiedenis van Hannover 96

Hannover 96 is opgericht in 1896. In de geschiedenis is de club twee keer landskampioen geweest, maar dit is al heel lang geleden. Zeker de laatste jaren gaat het weer minder met de club. Zo degradeerde de club in het seizoen 15/16, al wist de club het jaar erop weer gelijk te promoveren.

Noemenswaardige spelers

Misschien wel de beste jeugdexponent is Per Mertesacker. In 1995 kwam hij al in de jeugd te spelen en in 2003 maakte hij zijn debuut voor de club. Uiteindelijk speelde hij 82 wedstrijden voor de club, waarna hij werd gekocht door Werder Bremen. In eerste instantie wist hij nog niet vaak indruk te maken, omdat hij vaak als rechtsback werd gepositioneerd. Pas in het seizoen 2004/05 werd hij echt basisspeler voor Hannover 96.

Hij was een van de beste kiepers ooit van Hannover 96. Robert Enke speelde 164 wedstrijden voor de vereniging tussen 2004 en 2009. In het buitenland lukte het niet om goed te presteren, maar bij Hannover 96 lukte hem dat wel. In 2007 werd hij dan ook aanvoerder van de club. Het trieste aan het verhaal is dat hij op 10 november 2009 voor de trein sprong. Hij leed al sinds 2003 aan depressies.

Walter Rodekamp speelde van 1963 tot 1968 voor Hannover 96. Met 20 doelputen in 22 wedstrijden was zorgde hij in 1964 voor Bundesliga promotie. Hij was tevens ook de eerste international van de club na de oorlog. Door zijn uitstekende schietkracht, kreeg de speler dan ook in zijn tijd zijn eigen liederen.

Noemenswaardige managers

Voor de oorlog was Robert Fuchs de meest belangrijke trainer voor de club. Hij was vanaf 1932 tot 1946 de coach van de club. Hij is dan ook verreweg de langstzittende coach geweest van de club. Voor de rest is het vooral een komen en gaan geweest van trainers. De meeste coaches zijn niet langer gebleven dan 3 jaar. Waarbij Michael Schjönberg zelfs maar 6 dagen aan het roer stond.

Informatie

  • Plaats: Hannover
  • Stadion: HDI Arena
  • Opgericht: 1896
  • Clubkleuren: Groen/zwart/rood
  • Bijnamen: Die Roten

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x
  • DFB-Pokal 1x

Rivalen

De Lower Saxony derby wordt gespeeld tussen Hannover 96 en Eintracht Braunschweig. Deze wedstrijd wordt alleen niet altijd gespeeld vanwege dat de clubs beide vaak op verschillende niveaus spelen.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren