award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

BETR

Cijfer Voetbalwedden: 9.0/10


Ga naar BETR
BETR logo

BETR is begin 2021 overgenomen door FUNToken. Ga naar deze pagina over FUNToken voor de meest actuele informatie.

Better Betting (BETR) heeft ’s werelds eerste gedecentraliseerde bettingplatform geïntroduceerd. Met Better Betting verlopen sportweddenschappen op een blockchain. Dit maakt BETR een revolutionair en uniek platform als het aankomt op online betting. Waarom Better Betting zo disruptive is voor traditionele sportweddenschappen, en hoe sportweddenschappen met BETR werken, komt in deze uitgebreide review aan bod.

De inhoud is als volgt:

 1. Achtergrond
 2. Het probleem van de huidige sportweddenschappen
 3. Oplossingen van BETR
 4. Hoe werkt Better Betting?
 5. Aan de slag
 6. Actueel (koers)
 7. Conclusie

1. Achtergrond

Het doel van BETR

BETR is gebouwd door experts uit de gamingindustrie. Het achterliggende doel is om een verandering door te brengen in het huidige sportweddenschapaanbod. Peer-to-peer weddenschappen zonder tussenpartij, geen fees, maar wel directe uitbetalingen. Dit zijn nog maar enkele van de vele kenmerken van het revolutionaire platform. BETR streeft er hiermee naar om dé exclusieve cryptocurrency te worden van de grootste bettingindustrieën op de wereld.

De token BETR

BETR is de naam en afkorting van de digitale token waarmee je kunt deelnemen aan de sportweddenschappen. De BETR-token is uitgegeven op het platform van Ethereum en de cryptocurrency heeft een maximale voorraad van 201 miljoen coins. Behalve BETR coins is het ook mogelijk om bij weddenschappen ETH coins en EOS coins in te leggen.

2. Het probleem van de huidige sportweddenschappen

In de online gokindustrie worden er al lange tijd geen nieuwe ideeën ontwikkeld. Er is een groot gebrek aan innovaties, waardoor vele weddenschapsystemen zijn verouderd. Bij sommige bookmakers zijn de fees hoog, betalingsmethoden verouderd en worden winnende spelers beperkt in mogelijkheden of worden zelfs verbannen. Bovendien is er een gebrek aan veiligheid en privacy, zijn grote vergoedingen schaars en is er sprake van lage rendementen. Dit zijn allemaal factoren die de gemiddelde gokker hebben gefrustreerd.

3. Oplossingen van BETR

BETR begreep dit probleem maar al te goed en heeft hier uitgebreid op ingespeeld door een uniek weddenschapsysteem te ontwikkelen. Better Betting heeft hier de volgende oplossingen in verwerkt:

 • Geen fees
 • Peer-to-peer wedden
 • Meedoen aan grootschalige weddenschappen
 • Open Source systeem
 • Instant uitbetaling
 • Mogelijkheid tot integreren

Geen fees

Een belangrijke oplossing, en meteen ook een groot voordeel van het innovatieve bettingplatform, is dat het BETR model geen fees rekent. Dit betekent dat er geen extra kosten worden berekend wanneer je meedoet aan een weddenschap. Mocht je dus hebben gewonnen bij een sportweddenschap, dan gaat het volledige gewonnen bedrag naar jou toe.

Peer-to-peer wedden

De token BETR maakt bovendien peer-to-peer wedden mogelijk. Dit is misschien wel het grootste verschil met traditionele weddenschapsystemen. Peer-to-peer wedden betekent dat er bij deze weddenschappen geen tussenpartij aan te pas komt. Peer-to-peer wedden heeft volgens Better Betting diverse voordelen. Zo wordt er meer financiële veiligheid gecreëerd. Ook zorgt peer-to-peer wedden voor veel meer transparantie. Zonder centrale partij ontvang jij direct jouw winst, en gaat dit niet via een andere organisatie. BETR maakt gebruik van een geautomatiseerd systeem op de blockchain. De transactieroutes van peer-to-peer wedden zijn daardoor aantoonbaar veilig en eerlijk.

Voorbeeld

Als voorbeeld nemen we de Champions League. Een belangrijk voetbaltoernooi waar iedere voetballiefhebber graag naar kijkt. Vele fans doen tijdens de Champions League mee met sportweddenschappen. Zij zijn er immers van overtuigd dat hun club de winst gaat pakken. Via traditionele sportweddenschapwebsites kun je een geldbedrag inleggen op de eindscore die jij voorspelt. Gok je bijvoorbeeld dat Ajax van Juventus gaat winnen? Dan leg je hier een bepaald bedrag op in. Komt jouw voorspelling uit, dan ontvang je een groter bedrag dan je hebt ingelegd. Heb je het helaas bij het verkeerde eind, dan ben je jouw inleg kwijt. Omdat er bij traditionele weddenschapwedstrijden sprake is van een tussenpartij, geniet je echter niet van de voordelen die bij peer-to-peer wedden van toepassing zijn. Zo is er minder transparantie, moet je wachten op je uitbetaling en zijn er diverse andere beperkingen van toepassing. Bij BETR werkt dit zoals gezegd heel anders.

Meedoen aan grootschalige weddenschappen

Naast peer-to-peer wedden, is nog een ander aspect kenmerkend aan het systeem van Better Betting. Het introduceert namelijk een nieuwe methode van directe weddenschappen. Met één klik op de muis kun je via vele kanalen meedoen aan sportweddenschappen. Sportfanaten krijgen hiermee toegang tot grootschalige, wereldwijde weddenschappen, zonder dat hier lastige restricties aan verbonden zijn. Bij deze grootschalige sportweddenschappen zijn er weinig systeemlimieten en zijn de bedragen die je kan winnen aanzienlijk groter. Een overzicht van de sporten waarbij je kan wedden met BETR, vind je hier.

Instant uitbetaling

Better Betting werkt daarnaast met Smart Contracts. Deze Smart Contracts laten systemen automatisch handelingen uitvoeren. Doordat vooraf geprogrammeerde logica in de systemen is verwerkt, worden afspraken geautomatiseerd, en dus gegarandeerd nagekomen. BETR zet hun Smart Contracts in om onmiddellijke uitbetaling mogelijk te maken. Als je een bedrag hebt gewonnen met een weddenschap, dan wordt dit instant aan jou uitbetaald. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten op jouw winst, en dat je jouw winst desgewenst direct weer kan inleggen op een andere sportwedstrijd.

Open Source systeem

BETR werkt tot slot met het Open Source systeem. Dit betekent dat alle software die Better Betting gebruikt voor hun systeem, voor iedereen kosteloos toegankelijk is. Het is dus zeer transparant. Als je geïnteresseerd bent in de software, dan ben je vrij om deze te kopiëren en te gebruiken.

Mogelijkheid tot integreren

Ondanks dat het volgens BETR heel belangrijk is dat partijen anoniem kunnen blijven, is het de bedoeling van het team achter het bettingplatform dat dit systeem ook kan worden geïntegreerd met reeds bestaande sportbooks of exchanges (een sportsbook is een plek waar een bieder kan wedden op sportwedstrijden). Better Betting concurreert niet met bestaande partijen in de industrie, maar gaat wel graag samenwerkingen aan. Ze bieden deze partijen mogelijkheid om direct in te zetten op een sportweddenschap. Met behulp van de API’s kunnen Sportbooks de logica van Better Betting integreren in hun backend. Wie weet zullen deze traditionele weddenschapsystemen dankzij BETR dan tóch een stukje moderner worden.

4. Hoe werkt Better Betting?

Multi-currency

BETR is een multi-currency systeem. Dat betekent dat het systeem meerdere cryptocurrency’s ondersteunt zoals Ethereum (ETH) en EOS. Als je een sportweddenschap wil doen, kies je simpelweg voor de currency waarin je die weddenschap wil doen. Het voordeel hiervan is dat je meerdere soorten cryptovaluta op het systeem kan opslaan en hiermee weddenschappen kan doen. Als je weddenschappen doet met verschillende soorten coins door elkaar, dan is dit allemaal terug te zien in de weddenschaphistorie. Dit maakt het ook toegankelijk voor mensen die (nog) niet over BETR coins beschikken, maar die wel graag willen meedoen aan sportweddenschappen.

Het weddenschapproces

Als je een weddenschap wil doen op een sportwedstrijd, kies je in de app simpelweg voor de cryptocurrency waarmee je de weddenschap wil doen. Vervolgens leg je een bepaald bedrag in. De weddenschap start nu met een vast exchange-bedrag. Dit bedrag wordt gebruikt om de uiteindelijke winsten te berekenen. Na je inleg verloopt het weddenschapproces tussen twee partijen. Je bent dus niet afhankelijk van een externe partij. De weddenschappen worden als contracten op de blockchain geplaatst. Deze contracten bevatten informatie over de weddenschap, zoals de inzet. De contracten van Ethereum zijn de sleutel tot dit systeem. Ethereum houdt het bedrag van beide partijen vast tot op het moment van de uitbetaling. Als de wedstrijd is afgelopen, en je een succesvolle weddenschap hebt gehad, krijg je het bedrag waar jij recht op hebt direct uitbetaald. In het volgende hoofdstuk staat uitgelegd hoe je de app downloadt en hoe je BETR coins in je wallet zet.

5. Aan de slag met BETR

BETR kopen

De BETR coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Coinexmarkt en HitBTC. Een volledig overzicht van de exchanges waar je momenteel BETR kunt kopen, vind je op de website van BETR. Better Betting is van plan om in de toekomst nog meer exchanges aan dit rijtje toe te voegen.

Wallet

Nadat je BETR coins hebt aangeschaft, kun je deze coins opslaan in de BETRWallet. De BETRWallet is een moderne wallet die vaak wordt geüpdatet. Zo heeft de wallet op 25 maart 2019 een nieuwe interface gekregen. Er zijn hierbij verschillende verbeteringen doorgevoerd. Niet alleen is het design een stuk moderner geworden, de wallet is ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Deze update is ook verricht om de toekomstige integratie van andere populaire cryptowallets mogelijk te maken. Een voorbeeld van zo’n veelgebruikte wallet is de My Ether Wallet. In de toekomst zal het dus mogelijk worden om deze wallet aan de BETRWallet te koppelen.

BETR gebruiken

Als er BETR coins in je wallet staan, kun je de technologie gaan gebruiken om mee te doen aan sportweddenschappen. Het is heel gemakkelijk om tokens in te leggen op de sportwedstrijd van je eigen keuze. Dit doe je door de BETR app te gebruiken. Het is heel gemakkelijk om de app te downloaden.

De BETR app

Je kunt de BETR app op twee manieren downloaden. Voor mobiel is de app te downloaden in de Android Google Play store. Voor desktop kun je de web app gebruiken. Door op BETR.bet een account aan te maken, kun je jouw BETR, ETH of EOS coins inzetten op jouw favoriete sportwedstrijden. Het is hierbij mogelijk om het bedrag dat je kan winnen op de decimaal nauwkeurig te bekijken. Je hebt dus veel inzicht in je mogelijke winst.

6. Actueel

Constant in ontwikkeling

Het team van Better Betting werkt constant aan het ontwikkelen en verbeteren van het systeem. Zo voegen zij steeds meer opties en functies toe aan de app en de wallet. Momenteel is het al mogelijk om naast BETR coins te wedden met Ethereum (ETH) coins en EOS (EOS) coins. In de toekomst worden er nog meer cryptocoins aan dit lijstje toegevoegd, waaronder mogelijk Bitcoin (BTC).

Nieuwsberichten en updates

BETR betrekt de community bovendien graag bij het ontwikkelingsproces. Zo is Better Betting actief in het uitsturen van nieuwsberichten. In deze nieuwsberichten kondigen ze onder andere updates aan. Zo brengen ze community members op de hoogte van nieuwe opties in de BETR betting app. Op deze manier kun je als BETR-gebruiker goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het BETR-systeem.

Ask me Anything

De makers van Better Betting nodigen hun community members daarnaast regelmatig uit voor een Ask Me Anything. Dit is een bijeenkomst die BETR op Facebook houdt. Het is het best te vergelijken met een Q&A: een paar teamleden zitten klaar om alle vragen te beantwoorden over het BETR project. Meer over deze AMA’s is te vinden op de Facebookpagina van BETR.

BETR Koers

7. Conclusie

Concluderend is het systeem van Better Betting zeer geschikt voor mensen die mee willen doen aan sportweddenschappen en de traditionele systemen niet meer toereikend vinden. Eigenschappen zoals peer-to-peer wedden, geen fees, instant uitbetaling en grootschalige weddenschappen maken BETR tot een uniek en modern systeem.

Wil je graag meer weten over Better Betting? Bekijk dan de BETR website.

Maak gratis een account aan bij: BETR

Voordelen van BETR

 • Geen fees
 • Peer-to-peer weddenschappen
 • Instant uitbetaling
 • Open Source systeem
 • Meedoen aan grootschalige weddenschappen

Informatie

Website: BETR

Opgericht: 2017

Taal: Engels, Chinees, Koreaans

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!
Downloaden

Ervaringen met BETR

Daniël de Groot

Ik ben al jaren fan van Voetbalwedden.eu. Je vindt hier altijd ontzettend handig een overzicht van de beste odds! De bonussen kloppen altijd en bij vragen reageren ze snel.

Veerle S.

Sinds kort heb ik de website van Voetbalwedden gevonden. De blogs en de wedtips hebben mij goed op weg geholpen in de wereld van voetbalgokken. Overzicht van de beste quotering is niet iets wat je veel ziet op andere websites.

Silvio

Top website! Altijd met de maten even kijken welke odds het beste zijn om op te wedden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.