award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

ADO Den Haag

Dankzij het altijd chaotische Haags Kwartiertje weet je nooit wat er gaat gebeuren. Kortom, interessante odds bij het wedden op ADO Den Haag!

Bekijk alle wedstrijden
Ado den Haag logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op ADO Den Haag

ADO Den Haag is een club om altijd rekening mee te houden. Met het Haags kwartiertje, wanneer alle fans nog een keer aanzetten en tijdens het laatste gedeelte van de wedstrijd hun cluppie naar voren schreeuwen, kunnen er immers altijd gekke dingen gebeuren.

De Hagenezen zijn doorgaans terug te vinden in de middenmoot of in de onderste regionen van de stand. Dat maakt de club in veel wedstrijden een gevaarlijke outsider en dus leveren hun wedstrijden vaak hoge quoteringen op. Ook levert het spektakel in het Haags kwartiertje de mogelijkheid op late goals – en interessante mogelijkheden voor een spannende weddenschap. Bekijk de noteringen en ontdek bij welke bookmaker jij het best kan wedden op ADO Den Haag!

Geschiedenis

In 1905 werd de club ADO (Alles Door Oefening) opgericht in Den Haag. In 1996 ontstond pas, uit de fusie tussen de moedervereniging HSV ADO en FC Den Haag, het nieuwe HSV ADO Den Haag. Met een nieuw geelgroen tenue, een nieuwe trainer en nieuwe spelers kreeg de club weer nieuw elan.

Beste spelers uit het verleden

ADO heeft in het verleden een aantal goede voetballers gehad. Een daarvan is Lex Schoenmaker, die in zijn carrière in 135 wedstrijden 54 keer scoorde. Zo won hij in het seizoen 67/68 de KNVB beker met ADO. In 1971 vertrok Lex Schoenmaker naar Feyenoord om in 1975 weer terug te keren bij in Den Haag. Ook dit bleek een succes, want in het seizoen 75/76 werd hij Europees topscorer met zes doelpunten.

In het meer recente verleden hebben er ook een aantal goede voetballers gespeeld. Onder andere Eljero Elia begon er zijn profcarrière. Daarnaast werd Dmitri Boelykin clubtopscorer met 21 doelpunten, waarna ook hij een transfer verdiende naar Ajax.

Beste managers uit het verleden

ADO Den Haag heeft veel bekende managers gehad. Onder andere Co Adriaanse, John van den Brom, Henk Fraser en Rinus Israël stonden aan het roer. Co Adriaanse behaalde succes door te promoveren naar de Eredivisie. Rinus Israël deed hetzelfde in 2003 door kampioen te worden van de Eerste Divisie.

Daarnaast hebben er nog een aantal bekende coaches als speler gevoetbald bij de Haagse club, waaronder Martin Jol en Dick Advocaat.

Informatie

  • Plaats: Den Haag
  • Stadion: Cars Jeans Stadion
  • Opgericht: 1905
  • Clubkleuren: Geel/groen
  • Bijnamen: FC Den Haag, De Residentieclub

Veelgestelde vragen over ADO Den Haag

Je kan wedden op ADO Den Haag via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op ADO Den Haag. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op ADO Den Haag afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op ADO Den Haag.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op ADO Den Haag wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op ADO Den Haag aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op ADO Den Haag kan je vinden op de clubpagina van ADO Den Haag.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor ADO Den Haag. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op ADO Den Haag met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van ADO Den Haag met elkaar vergelijken op de clubpagina van ADO Den Haag.

Er zijn verschillende bonussen voor ADO Den Haag. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op ADO Den Haag met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van ADO Den Haag met elkaar vergelijken op de clubpagina van ADO Den Haag.

Achtergrondinformatie

Weetjes

De supportersverenigingen van ADO Den Haag hebben hele goede banden met Swansea City, Legia Warschau, Club Brugge en Juventus. Bij elke wedstrijd van de genoemde clubs hangen dan ook vlaggen met de bekende ooievaar. Zeker de vriendschap met Legia Warschau is noemenswaardig. De vriendschapsband is ontstaan in de koude oorlog toen een Warschau fan een brief stuurde naar Voetbal International. Als dit niet was gebeurd war de vriendschap nooit ontstaan. In 2010 hield ADO nog een benefietwedstrijd voor één van de supporters van Legia, volledig georganiseerd door de Poolse fans.

Rivaliteit

De grootste rivaal van ADO Den Haag is Ajax. Zo mochten er vanaf 2006 vijf jaar lang geen uitsupporters zijn in de onderlinge duels.

Eigenaar

De club is in handen van het Chinese bedrijf United Vansen.

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x
  • KNVB Beker 2x
  • Eerste Divisie 3x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.