award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

AZ

Met fris voetbal stelen de Alkmaarders de harten van veel voetbalfans. Wedden op AZ voegt daar extra spanning aan toe.

Bekijk alle wedstrijden
AZ logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op AZ

AZ is een club die traditioneel in de subtop bivakkeert. In het recente verleden zijn ze echter ook landskampioen geworden en inmiddels bedreigen ze regelmatig de traditionele top 3. De Alkmaarders spelen al sinds 1998 onafgebroken in de Eredivisie en is bijna ieder seizoen op meerdere fronten actief. Dat biedt meer mogelijkheden als je wilt wedden op AZ!

De ploeg heeft de afgelopen jaren daarom ook veel ervaring opgedaan. Zowel Europees als in grote wedstrijden tegen de topteams. Daardoor heeft de club altijd wel een kans om een goed resultaat te behalen. Benieuwd naar de noteringen? Bekijk de wedstrijden, ontdek de meest gunstige odds en zet in!

Geschiedenis

AZ (Alkmaar Zaanstreek) is ontstaan in 1967 uit een fusie tussen Alkmaar ’54 en FC Zaanstreek. Daarbij is het woord combinatie en de toevoeging ’67 verdwenen.

Beste spelers uit het verleden

Bij AZ hebben veel goede voetballers gespeeld, die ook internationaal de top hebben bereikt. Zo heeft Moussa Dembele, die onder andere bij Tottenham Hotspur speelde, 4 jaar lang voor AZ gevoetbald. Daarnaast werd Kees Kist in 78/79 Europees topscorer van het jaar en won hij de Gouden Schoen.

Ook heeft de Alkmaarse club nog een aantal andere topscorers van de Eredivisie afgeleverd. Naast Kees Kist werden Mounir El Hamdaoui, Vincent Janssen en Alireza Jahanbakhsh gekroond tot topscorer in de Nederlandse competitie.

Ook international Ron Vlaar is zijn carrière begonnen bij de club uit Alkmaar. Hij begon in de jeugdopleiding van AZ, die bekend staat om de goede talenten die het voortbrengt.

Beste managers uit het verleden

AZ heeft ook een aantal goede en bekende trainers gehad, waarvan dus logischerwijs de ene meer succesvol dan de ander. De beste coaches van AZ waren Louis van Gaal en Co Adriaanse. Zij wonnen door hun succesvolle werk de Rinus Michels Award. Die wordt elk jaar gegeven aan de beste coach van het voetbalseizoen. Andere bekende trainers die minder succesvol waren zijn onder andere Dick Advocaat, Gertjan Verbeek, Marco van Basten, Ronald Koeman en Willen van Hanegem

Informatie

  • Plaats: Alkmaar
  • Stadion: AFAS stadion
  • Opgericht: 1967
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: De Kaaskoppen

Veelgestelde vragen over AZ

Je kan wedden op AZ via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op AZ. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op AZ afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op AZ.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op AZ wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op AZ aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op AZ kan je vinden op de clubpagina van AZ.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor AZ. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op AZ met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van AZ met elkaar vergelijken op de clubpagina van AZ.

Er zijn verschillende bonussen voor AZ. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op AZ met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van AZ met elkaar vergelijken op de clubpagina van AZ.

Achtergrondinformatie

Supporters

AZ staat vooral bekend om haar sympathieke supportersschare en relatief weinig incidenten.

Rivaliteit

De voornaamste rivaal is Ajax. Zowel AZ als Ajax komen uit Noord-Holland en daarom is de derby omgetoverd tot de Noord-Hollandse derby.

Eigenaar

De club was voorheen eigendom van de DSB Bank, maar is tegenwoordig in het bezit van de Stichting AZ Alkmaar. Hierdoor heeft de club de volledige zeggenschap over zichzelf.

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x
  • KNVB Beker 4x
  • Johan Cruijff Schaal 1x
  • UEFA Cup 1 Runner-up 1x

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.