award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker € 50,- welkomstbonus Dit wil ik!

Heracles Almelo

AFC Ajax is een van de traditionele topclubs uit de Eredivisie. Het is daarom altijd een interessante keuze om op te wedden.

Bekijk alle wedstrijden
Heracles logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Heracles Almelo

Heracles speelt sinds 2006 constant in de eredivisie. Daarbij is het een echte middenmoter. Daarom kan het interessante quoteringen opleveren. Zeker de laatste jaren doen ze het goed in de eredivisie. Wedden op Heracles biedt dus veel kansen. Kijk daarom op onze site bij welke bookmakers jij kan zijn om te beginnen met wedden op Heracles.

Ook sinds de uitbreiding van het stadion is er veel aanhang bijgekomen. Hierdoor is er veel sfeer bijgekomen in het stadion. Dit kan ervoor zorgen dat Heracles de overwinning over de streep kan trekken. Daarnaast heeft het nieuwe stadion gezorgd voor nieuwe mogelijkheden door extra inkomsten. Daarom kan Heracles voor verassingen zorgen. Kijk daarom hoe jij kan gokken op Heracles bij de bookmakers die je kan vinden op onze site.

Geschiedenis van Heracles Almelo

Heracles Almelo is een voetbalclub die is opgericht in 1903. Daarbij is het vernoemd naar de Griekse halfgod Herakles. Daarbij heeft het verschillende successen gekend. In 1927 en 1941 wist het landskampioen te worden. Daarna heeft de club mindere jaren gekend. De laatste jaren zijn overigens positief. Zo wist de club zich voor het eerst te plaatsen voor Europees voetbal in de EUFA Europa League 2016/2017.

Beste spelers uit het verleden

Een van de meest bekende spelers voor Heracles is Steve Mokone. Hij speelde in het seizoen 1957/58 voor Heracles. De twee seizoenen daarvoor speelde hij voor Coventry City. Daarmee was hij de eerste zwarte Zuid-Afrikaan die in Europa kwam te spelen. Het seizoen daarop kwam hij dus te spelen voor Heracles en daarmee werd hij de eerste buitenlandse profvoetballer in het Nederlandse betaalde voetbal. Bij Heracles scoorde hij veel doelpunten waardoor de club kampioen werd van de tweede divisie en hij tevens de ster was van de club. Later kwam hij nog onder contract te staan voor FC Barcelona, Olympique Marseille, Torino en Valencia. Hij werd in die tijd gezien als een van de beste voetballers van de wereld.

In het meer recente verleden hebben er ook nog veel goede voetballers bij Heracles gespeeld. De meest bekende daarvan zijn misschien Wout Weghorst en Bas Dost. Beide werden clubtopscorer voor Heracles Almelo. Ook spelen beide tegenwoordig in het buitenland.

Henk ten Cate is vooral bekend als trainer, maar ook hij heeft voor Heracles gespeeld toen hij nog voetbalde. Hij speelde aan het eind van zijn voetbalcarrière nog 1 seizoen voor Heracles. Later werd hij ook zelf coach van Heracles.

Beste managers uit het verleden

Pas sinds 2006 speelt Heracles constant op het hoogste niveau. Daarvoor speelde het eigenlijk alleen op het tweede niveau met uitzondering van 1986 waar het gelijk ook weer degradeerde. Hierdoor zullen vooral de trainers uit de laatste jaren bekend zijn. Zo wist Peter Bosz met de club te promoveren in 2005. Daarbij dacht iedereen dat de club ook gelijk weer zou degraderen, maar het lukte Peter Bosz om de club in de eredivisie te houden. Door zijn goede prestaties met de club werd hij ook genomineerd voor de Rinus Michels Award.

Andere vooral bekende coaches zijn onder andere Fritz Korbach en Henk ten Cate. Henk ten Cate was niet succesvol met de club. Frits Korbach, de meest ervaren trainer die ooit in Nederland actief was, wist ook geen noemenswaardige successen te behalen met Heracles.

Informatie

  • Plaats: Almelo
  • Stadion: Polman Stadion
  • Opgericht: 1903
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Heraclieden

Achtergrondinformatie

Supporters

Heracles kent twee supportersgroepen. In 2012 werd de supportersvereniging Black White Army opgericht. Dit is de meer fanatieke supportersgroep van Heracles. De andere supportersvereniging is in 1979 opgericht. De supportersvereniging Hart voor Heracles heeft een supporterscafé en organiseert ook andere activiteiten en evenementen.

Derby

De Twentse derby is de derby van Heracles. Bij de wedstrijd met FC Twente komt altijd veel meer spanning kijken en er is daarom altijd extra sfeer.

Jeugd

De jeugd van Heracles Almelo is gecombineerd met de jeugd van FC Twente in de gezamenlijke voetbalacademie FC Twente.

Prijzenkast

  • Landskampioen 2x
  • Kampioen Eerste Divisie 3x

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus