award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Europa League voorronde

Hoe werkt de Europa League voorronde en de kwalificatie voor het hoofdtoernooi? Simpel! We leggen het graag even voor je uit.

Bekijk alle wedstrijden
Europa League voorronde

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

In de Europa League voorronde krijgen clubs uit relatief kleine competities een kans om zich te bewijzen op het één na hoogste podium. Er zijn maar liefst 21 tickets te behalen voor het de groepsfase van het het toernooi. Maar daar zitten weer allerlei regels en uitzonderingen aan vast. Met een Champions League-route, bijvoorbeeld. En de verschillende routes voor kampioenen en niet-kampioenen. Lastig. En daarom leggen we je de Europa League voorronde graag even voor je uit.

Voorbereidende ronde

Sinds een aantal seizoenen wordt er eerst een voorbereidende ronde gespeeld voordat de echte kwalificatie van start gaat. Hierin spelen veertien teams uit de acht landen met de laagste UEFA coëfficiënten tegen elkaar om te bepalen welke zeven teams doorstromen naar de eerste kwalificatieronde. 

Kwalificiatieronde 1

In de eerste kwalificatie van de Europa League voorronde spelen maar liefst 94 (!) teams tegen elkaar. Deze ronde bestaat veelal uit winnaars van de voorbereidende ronde, bekerwinnaars van diverse competities en clubs die tweede of derde zijn geworden in een kleine nationale competitie.

Kwalificatieronde 2

In de tweede kwalificatieronde wordt er direct onderscheid gemaakt. Er zijn vanaf hier twee routes die gevolgd kunnen worden: de normale route met clubs uit de Europa League en een route waarin afvallers uit de kwalificatie voor de Champions League terecht komen. In de eerste route stromen clubs uit de grotere competities van Europa in, waaronder de winnaar van de play-offs in de Eredivisie.

Kwalificatieronde 3

In de derde kwalificatie van de Europa League voorronde stromen er weer nieuwe teams in, waaronder een aantal nieuwe afvallers uit de niet-kampioenen route van de Champions League. Die spelen samen met de winnaars van de vorige kwalificatieronde tegen elkaar. Daarnaast spelen de winnaars van de tweede kwalificatieronde (Champions League route) tegen teams die af zijn gevallen in de kampioenenroute van de kwalificatie van de CL.

Kwalificatieronde 4: de laatste play-offs van de Europa League voorronde

In de kwalificatie via de normale ‘Europa League route’ zitten inmiddels nog 26 teams die in de play-offs strijden om dertien tickets voor het hoofdtoernooi. Maar ook in de Champions League-route volgen nog play-offs. De winnaars van de derde kwalificatie spelen samen met nieuwe afvallers uit de kampioenenroute van de Champions League kwalificatie om de overige acht tickets die toegang geven tot de poules. De laatste plekken worden gegeven aan verliezers uit de play-offs van de CL.

Kortom, er is een flink programma af te werken in de Europa League voorronde!

Informatie

Links

Veelgestelde vragen over Europa League voorronde

Je kan wedden op Europa League voorronde via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Europa League voorronde. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Europa League voorronde afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Europa League voorronde.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Europa League voorronde wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Europa League voorronde aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Europa League voorronde kan je vinden op de clubpagina van Europa League voorronde.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Europa League voorronde. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League voorronde met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League voorronde met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League voorronde.

Er zijn verschillende bonussen voor Europa League voorronde. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Europa League voorronde met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Europa League voorronde met elkaar vergelijken op de clubpagina van Europa League voorronde.

Achtergrondinformatie

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.