award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wedden op Fenerbahce – Galatasaray

De wedstrijd tussen Fenerbahce – Galatasaray wordt ook wel de intercontinentale derby genoemd, omdat beide clubs uit verschillende continenten komen: Azië en Europa. Het is echt een beladen stadsderby tussen de twee meest succesvolste clubs uit Turkije. In november 2018 liep deze wedstrijd volledig uit de hand. Na het laatste fluitsignaal liepen de gemoederen hoog op en vielen de spelers elkaar aan. Hierdoor vielen er drie rode kaarten. Zal het aankomende edities wat sportiever gaan? Volg de Turkse Süper Lig en profiteer van onze scherpe quoteringen!

Fenerbahce - Galatasaray

Geschiedenis

Fenerbahce – Galatasaray bestaat uit meer dan alleen voetbal. Wanneer de twee aan de aftrap verschijnen is het in Turkije even stil. Galatasaray en Fenerbahce zijn de clubs met van oudsher grootste schare aan fans. Iedere club heeft zo’n 25 miljoen fans.

Fenerbahce is een volksclub gevestigd in Azië, terwijl Galatasaray een club is van de elite gevestigd in het Europese deel van Istanbul. Sinds 1909 wordt deze derby gespeeld. Beide clubs hebben meer dan 350 keer tegen elkaar gespeeld.

Vooral voor Fenerbahce zal het goed doen om de landstitel te winnen. De club heeft al een tijdje niet meer de titel gewonnen. Galatasaray heeft 22 maal de landstitel gewonnen en Fenerbahce 19. Ook in 2019 was Galatasaray opnieuw de winnaar van de competitie, terwijl Fenerbahce bleef steken op een zesde positie. Alle reden voor ‘Fener’ dus om het dit jaar goed te maken!

Opvallende spelers uit het verleden

Didier Drogba: Drogba heeft een prachtige carrière gehad. De Ivoriaanse aanvaller speelde onder andere bij Chelsea en Galatasaray. Met name bij Chelsea maakte hij furore. Zo won hij in 2012 de Champions League door in de 88ste minuut de 1-1 te maken en even later de beslissende strafschop erin te schieten.

Lefter Kücükandonyadis – Lefter wordt gezien als beste Turkse speler ooit. Gedurende zijn gehele profcarrière bij onder andere Fenerbahce, Fiorentina en Nice kwam hij tot 832 doelpunten. Hij pakte onder andere de Turkse beker met Fenerbahce.

Gheorghe Hagi: Hagi wordt gezien als de beste Roemeense voetballer allertijden. Mede dankzij hem won Galatasaray de UEFA Cup. Hagi was dan ook uitermate populair bij de fans.

Opvallende managers

Fatih Terim: Terim heeft een aantal termijnen bij Galatasaray erop zitten. Hij wordt door sommigen gezien als de beste Turkse trainer allertijden. Zo won hij met Galatasaray de UEFA Cup in 2000. In zijn derde termijn bij ‘Gala’ won hij de landstitel. Terim is zeer succesvol geweest bij de club.

Christoph Daum: De Duitser was succesvol van 2003 tot 2006. Onder zijn leiding wonnen ‘de kanaries’ tweemaal het kampioenschap. Verder boekte Fenerbahce een mooie overwinning in de groepsfase van de Champions League, door het grote Manchester United met 3-0 te kloppen.

Weetjes bij Fenerbahce – Galatasaray

Deze derby staat bol van de anekdotes. Zo ook deze: na de bekerfinale van 1996 zette de coach van Galatasaray voor de lol de vlag van de club op de middenstip. De coach, de Schot Grame Souness, wist echter niet dat de derby in Turkije erg gevoelig ligt. Hij moest zich in veiligheid laten brengen. Een Fenerbahce-supporter kon het niet laten een in het stadion van ‘Gala’ te overnachten en een blauwe vlag neer te leggen. Hij had in de nacht in het stadion ingebroken en kwam vlak voor de wedstrijd met de vlag tevoorschijn. Dit tot woede van de fans van Galatasaray.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.