award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Celta de Vigo

Profiteer van hoge odds als je gaat wedden op Celta de Vigo! Lees je in, laat je inspireren en plaats een spannende weddenschap op wedstrijden van de club uit Galicië!

Bekijk alle wedstrijden
Celta de Vigo logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Celta de Vigo

Celta de Vigo is doorgaans terug te vinden in de middenmoot van La Liga, maar de laatste jaren presteert de ploeg erg wisselvallig. Eindklasseringen in de subtop en succesvolle Europese campagnes worden afgewisseld met moeizame wedstrijden in een verhitte degradatiestrijd.

Dat levert altijd spektakel op. En daar houden de bookmakers van, dus hanteren ze relatief hoge quoteringen bij wedstrijden van de club. Daar kun je, als je wilt wedden op Celta de Vigo, mooi van profiteren. Benieuwd naar de komende wedstrijden? We hebben de hoogste odds van de diverse bookmakers alvast voor je verzameld.

Geschiedenis van Celta de Vigo

In het noordwesten van Spanje in de regio Galicië kwam Celta de Vigo in 1923 voort uit een fusie tussen de clubs Real Club Fortuna Vigo en Real Vigo Sporting. Het grootste deel van de clubgeschiedenis speelde Celta op het hoogste niveau in Spanje, maar in de recente geschiedenis schommelde het nog wel eens heen en weer tussen de Primera División en de Segunda División. De afgelopen paar jaar heeft Celta zich als instabiele middenmoter gemanifesteerd.

Beste spelers uit het verleden

Een van de legendes van Celta de Vigo is Iago Aspas. Aspas speelt al sinds zijn 12e bij Celta, maar vertrok in 2013 na 139 wedstrijden naar Liverpool. In 2015 kwam Aspas weer terug bij zijn jeugdliefde en sindsdien scoort hij er weer vrolijk op los en is hij topscorer van de club.

Andere bekende spelers die bij RC Celta hebben gespeeld zijn onder anderen; Claude Makélélé, Nolito, Sylvinho, Michael Krohn-Dehli, David Silva, John Guidetti en Benni McCarthy.

Beste managers uit het verleden

Celta heeft in de clubgeschiedenis nog nooit een echte prijs gewonnen. Onder Víctor Fernández was het wel ontzettend dichtbij. Net als in 1948 en 1994 stond Celta de Vigo in 2001 in de finale van de Copa Del Rey. Celta kwam tegen Real Zaragoza vroeg op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Fernández is in de geschiedenis van de club de langstzittende manager.

Informatie

  • Plaats: Vigo
  • Stadion: Balaídos
  • Opgericht: 1923
  • Clubkleuren: Lichtblauw/rood
  • Bijnamen: Celtiñas – Olívicos

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Segunda División 3x
  • Segunda División B 1x
  • Tercera División 1x
  • UEFA Intertoto Cup 1x

Weetje

In 2017 stond Celta in de halve finale van de Europa League. In een tweeluik verloor het nipt van Manchester United, wat later de finale van Ajax won. Celta zat ook al in de poule bij Ajax, maar wist niet van de Amsterdammers te winnen (het werd 2-2 en 2-3).

Supporters

De echte harde kern van Celta de Vigo worden de Celtarras genoemd en hadden in 2014 zo’n 100 leden.

Rivaliteit

De grote rivaal van Celta is Deportivo La Coruna. Deportivo komt ook uit de regio Galicië, waardoor het O derbi galego (de derby van Galicië) wordt genoemd. De derby werd 126 keer gespeeld, waarvan Celta vijftig keer won en Deportivo 45 keer.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren