award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Real Sociedad

Winnen van de topploegen en verliezen van de kleintjes ... de club kan het allemaal in één seizoen. Maar door die wisselvalligheid profiteer je bij wedden op Sociedad wel van hoge quoteringen!

Bekijk alle wedstrijden
Real Sociedad logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Real Sociedad

Real Sociedad is een wisselvallige ploeg die gemiddeld eindigt in de middenmoot. Gemiddeld, want de ploeg kan zomaar verrassen met een plek in de subtop om vervolgens weer af te zakken naar de onderste regionen van de ranglijst. Geen stabiele factor dus, maar wel altijd spektakel.

De ploeg scoort over het algemeen namelijk best veel en zeker in het eigen Anoeta maakt het team het iedere tegenstander lastig. Wedden op Real Sociedad is daarmee een populaire keuze onder de mensen die gokken op wedstrijden uit La Liga. Benieuwd naar de quoteringen? Check hierboven de hoogste odds voor komende wedstrijd!

Geschiedenis van Real Sociedad

Net als vele andere Spaanse clubs werd ook Real Sociedad opgericht door Engelse immigranten. De ploeg uit San Sebastian kreeg in 1910 de titel ‘Real’ en was een van de oprichters van La Liga. Net als Athletic Club trok Sociedad enkel Baskische spelers aan tot John Aldridge in 1989 de club overnamen. Sindsdien werden er alleen Basken én buitenlanders gekocht. Deze regel werd wel enkele keren overtreden. Een van de grote successen van Sociedad is de tweede plek in La Liga in 2002/2003 onder Raynald Denoueix.

Beste spelers uit het verleden

Sander Westerveld en Jeffrey Sarpong zijn de enige Nederlanders die ooit voor Sociedad hebben gespeeld. Andere bekende spelers van de club zijn Xabi Alonso, Mikel Arteta, Antoine Griezmann, Carlos Vela, Periko Alonso en Inigo Martinez.

Beste managers uit het verleden

De echte gloriejaren van de Baskische club waren in de jaren 80’. In 1980 eindigde de ploeg op plek twee in La Liga, maar in de twee jaren er op werd het landskampioen. Degene die dit allemaal mogelijk maakte was Alberto Ormaetxea. De Bask speelde zelf in de jaren 60’ en 70’ ruim 200 wedstrijden voor Sociedad, maar bracht als trainer pas echt succes naar San Sebastian. Hij werd twee keer kampioen en won de Supercopa met Real Sociedad.

Informatie

  • Plaats: San Sebastian
  • Stadion: Estadio Anoeta
  • Opgericht: 1909
  • Clubkleuren: Wit/blauw
  • Bijnamen: Txuri-Urdin, Erreala

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • La Liga 2x
  • Copa del Rey 2x
  • Supercopa 1x

Weetje

Antoine Griezmann speelde al vanaf zijn 14e voor Sociedad. Negen jaar later vertrok hij voor een recordbedrag van 35 miljoen naar Atlético.

Supporters

De harde kern van Real Sociedad heet de Peña Mujika, vernoemd naar een fabriek gebouwd voor het stadion.

Rivaliteit

De Basque Euskal Derbia of in het Spaanse de derbi Vasco wordt gespeeld tussen Real Sociedad en Athletic Bilbao. Deze derby werd 163 keer gespeeld, 53 keer door Real Sociedad gewonnen en 67 keer door Athletic Club.

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren