award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Wedden op Levante UD

Levante scoort dit seizoen, maar krijgt tegelijkertijd ook veel tegengoals, bijvoorbeeld tegen SD Eibar (4-4). Wedden op veel goals bij Levante UD kan dus een slimme zet zijn om veel te winnen. Bij ons kun je informatie krijgen over bij welke bookmakers jij het beste kunt wedden op Levante UD.

Levante UD doet het dit seizoen verrassend goed in La Liga. De ploeg won onder anderen al van Real Betis en Real Madrid. Daarom kun je zeker wel eens op Levante inzetten tegen een grotere ploeg voor hoge quoteringen.

Geschiedenis

In 1909 werd Levante FC opgericht, een voorloper van Levante UD. Levante is een verwijzing naar de Oostkust van Spanje waar de zon altijd opkomt (wat levantar is in het Spaans). In 1939 werd het stadion van Levante verwoest tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het stadion van Gimnástico stond nog, maar zij hadden veel van hun spelers verloren in de oorlog. Hierdoor besloten Levante FC en Gimnástico te fuseren. Het grootste deel van de clubgeschiedenis bracht Levante UD door op het tweede, derde en vierde niveau, met een paar jaar in La Liga. Dit veranderde na het kampioenschap van 2004 in de Segunda División. Levante degradeerde weliswaar gelijk, maar speelde de laatste veertien jaar tien jaar in La Liga.

Beste spelers uit het verleden

Op 28 februari bereikte Johan Cruijff een overeenstemming met Levante, wat op het tweede niveau in Spanje speelde. Levante stond toen bovenaan, maar het stadion bleef heel leeg. De komst van Cruijff zorgde wel voor een boost qua toeschouwers, maar de sportieve prestaties gingen achteruit. Levante eindigde uiteindelijk negende. De periode van Cruijff bij Levante was absoluut geen succes. Ook Faas Wilkes in Riga Mustapha (ex-Vitesse, RBC en Sparta) speelden voor Levante.

Beste managers uit het verleden

Bekende oud-manager van Levante zijn onder anderen Bernd Schuster, Mané, Juan Ramón López en Abel Resino

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus