award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Valencia

Met fris en aanvallend voetbal bedreigt de hegemonie club uit de sinaasappelstad de traditionele grote clubs in Spanje. Wedden op Valencia is dan ook populair onder de gokkers!

Bekijk alle wedstrijden
Valencia logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Valencia CF

Ondanks enkele moeilijke jaren is Valencia toch zeker weer een van de betere clubs in Spanje. Na een paar jaar in de middenmoot te hebben gebivakkeerd is de ploeg weer terug waar het hoort: in de subtop van La Liga.

Als echte subtopper weet het de meeste wedstrijden te winnen, maar is het niet stabiel genoeg om ook tot de daadwerkelijke top te behoren. Die instabiliteit zorgt echter wel voor fluctuerende quoteringen bij de bookmakers en daar kun je dan weer mooi van profiteren als je van plan bent om te wedden op Valencia!

Geschiedenis van Valencia

In 1919 werd Valencia CF opgericht in een bar in Valencia. De club verhuisde in 1923 naar het Estadio Mestalla, waar toen nog slechts 17.000 toeschouwers in konden. De jaren 40’ waren de gloriejaren. Van 1941 tot 1949 werd de club drie keer kampioen en won het twee keer de Copa del Rey. Het bekertoernooi had toen nog een grotere statuur dan de competitie.

Beste spelers uit het verleden

David Villa debuteerde bij de club. El Guaje (het jochie) werd een enorme hit in de derde stad van Spanje, maar uiteindelijk ook in de grootste twee steden bij Atlético Madrid en FC Barcelona. Villa won met Valencia de Copa del Rey in 2008 en scoorde 127 doelpunten in 219 wedstrijden, voor hij naar FC Barcelona vertrok.

Verder droegen ook meerdere Nederlanders het geel-rode shirt. Faas Wilkes, Johnny Rep, Patrick Kluivert en Hedwiges Maduro speelden in de sinaasappelstad. Het verblijf van Patrick Kluivert was echter totaal geen succes. Hij scoorde een keer in tien wedstrijden voor hij weer vertrok.

Beste managers uit het verleden

Valencia heeft talloze geweldige managers gehad. Eentje die bij de fans nog fris in het geheugen zit is Rafael Benítez. Valencia stelde de geboren Madrileen in 2001/2002 aan. Benítez won in drie jaar twee keer de titel en de UEFA Cup met Valencia en werd in een klap een legende, tot hij in 2004 naar Liverpool vertrok.

Daarnaast heeft Valencia twee Nederlandse managers gehad. In 2007 werd Ronald Koeman aangesteld als opvolger van Quique Flores. Hoewel Koeman de beker won met de club werd zijn verblijf geen succes. Binnen een half seizoen zat zijn tijd er alweer op.

Zeventien jaar eerder in 1990 begon Guus Hiddink bij de club uit de sinaasappelstad, na een tijd bij Fenerbahce te hebben gezeten. Hiddink haalde in 92’ en 93’ de UEFA Cup, maar werd in eind 1993 ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Nog geen drie maanden later belde Valencia weer, maar Hiddink wees het aanbod af.

Informatie

  • Plaats: Valencia
  • Stadion: Estadio Mestalla
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Wit/zwart
  • Bijnamen: Los Che, Els Taronges, Los Murciélagos

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • La Liga 6x
  • Copa del Rey 7x
  • Supercopa 1x
  • UEFA Cup/Europacup II 2x
  • UEFA Supercup 2x

Weetje

Tussen 1969 en 1994 heette het Estadio Mestalla het Estadio Luis Casanova, vernoemd naar een van de populairste voorzitters uit de clubgeschiedenis. Casanova vroeg in 1994 zelf of de naam weer terug kon worden veranderd.

Supporters

De harde kern van Valencia heet de Curva Nord Mario Alberto Kempes en heeft ruim 1800 leden.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Valencia is niet stadsgenoot Levante, maar Villarreal. Tegen Villarreal speelt het de derbi de la Comunitat. Van de 46 derby’s won Valencia er achttien en Villarreal er zeventien. Andere rivalen van Valencia zijn Hércules en Castellón.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren