award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

AC Ajaccio

RC Lens is een club die het altijd wel goed heeft gedaan in het voetbal. Zowel landelijk als Europees. Een mooie club om op te wedden dus. Bekijk de komende wedstrijden en ontdek de beste odds bij verschillende bookmakers!

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP AC AJACCIO

AC Ajaccio is na 7 jaar hangen in Ligue 2 weer terug op het hoogste niveau in Frankrijk. Ajaccio zal een van de favorieten zijn om te degraderen, dus is het een interessante ploeg om op te wedden.

GESCHIEDENIS VAN AC AJACCIO

Afhankelijk van bronnen is men het erover eens dat Ajaccio begon te spelen in 1909-1910. De clubkleuren waren, net zoals nu, rood en wit met strepen. Hoewel ze vroeger speelden in wat voorheen als zandstortplaats werd gebruikt, besloten ze op aandringen van Jean Lluis, schoonvader van clubvoorzitter Louis Baretti, naar een ander, schoner en veiliger stadion te verhuizen. Het nieuwe stadion dat werd gekozen, bood plaats aan 5.000 toeschouwers en was tot 1969 in gebruik.

AC Ajaccio werd acht keer verkozen tot Corsicaans kampioen, in 1920, 1921, 1934, 1939, 1948, 1950, 1955 en 1964, en is een van de drie grote “eiland”-teams, bestaande uit Gazélec Bastia en dus Ajaccio. Er was destijds veel rivaliteit tussen de eiland-teams. Toeschouwers tijdens de Corsicaanse Cup-finale van 1946, een duel tussen A.C.A. en Sporting Bastia, kregen paraplu’s om zich te beschermen tegen het geweld. Bij weigering van een straf die aan ‘ACA’ zou zijn toegekend, brak er geweld uit tussen de fans, die paraplu’s gebruikten om geweld te veroorzaken en zich ertegen te beschermen. Deze finale werd gestaakt en veel later opnieuw gespeeld.

A.C.A. werd in 1965 een professioneel team dankzij de ambitieuze inspanningen van de leiders van de club. Ze namen aanvankelijk het symbool van de ijsbeer over, maar dit is sindsdien geschrapt ten gunste van een meer gestileerd logo dat een deel van de Corsicaanse vlag gebruikt.

MANAGER UIT HET VERLEDEN

Veel mensen vergeten (of weten niet) dat Ruud Krol, een legendarische speler in de jaren zeventig voor Ajax en het Nederlands Elftal, een seizoen manager is geweest van Ajaccio. In het seizoen 2006-2007 was Ruud Krol actief als manager van Ajaccio, de club die hij uit de Ligue 2 zou moeten loodsen. Jammer genoeg voor Krol eindigde Ajaccio op een 12de plek en kon de oud-recordinternational ondanks een doorlopend contract zijn biezen na een jaar al weer pakken.

SPELER UIT HET VERLEDEN

Veel Nederlanders zullen zich deze keeper nog wel herinneren: Guillermo Ochoa. De Mexicaanse doelman was een van de verassingen van het WK 2014 in Brazilie, waar hij zijn land in veel wedstrijden op de been hield. Dit leek ook te lukken in de achtste finale, waarin Nederland niet kon scoren, tot het laatste kwartier, waarin het tij werd gekeerd en Mexico naar huis werd gestuurd. Ochoa verdiende naar aanleiding van dit WK en drie constante jaren bij Ajaccio een transfer naar Malaga.

Informatie

  • Plaats: Ajaccio
  • Stadion: Stade François Coty
  • Opgericht: 1910
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: L’Ours, ACA

Veelgestelde vragen over AC Ajaccio

Je kan wedden op AC Ajaccio via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op AC Ajaccio. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op AC Ajaccio afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op AC Ajaccio.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op AC Ajaccio wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op AC Ajaccio aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op AC Ajaccio kan je vinden op de clubpagina van AC Ajaccio.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor AC Ajaccio. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op AC Ajaccio met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van AC Ajaccio met elkaar vergelijken op de clubpagina van AC Ajaccio.

Er zijn verschillende bonussen voor AC Ajaccio. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op AC Ajaccio met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van AC Ajaccio met elkaar vergelijken op de clubpagina van AC Ajaccio.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Ligue 2 (1967, 2002)

Rivaliteit

De grote rivaal van AC Ajaccio is SC Bastia, tegen wie het de ‘Derby Corse’ speelt. De rivaliteit wordt versterkt door de bestaande geografische rivaliteit op het eiland Corsica. Ajaccio is de hoofdstad van het eiland en de grootste stad, evenals de hoofdstad van het zuidelijke departement Corse-du-Sud, terwijl Bastia de tweede stad van het eiland is en de hoofdstad van het noordelijke departement Haute-Corse. Ajaccio-Bastia is daarom ook een duel tussen Noord en Zuid op het eiland.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.