award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Dijon

Als echte underdog in de Franse competitie, kent de ploeg één van de hoogste quoteringen. Iedere wedstrijd opnieuw. Door te wedden op Dijon FCO kun je daar mooi van profiteren. Wie weet is er wel een stunt in de maak.

Bekijk alle wedstrijden
Dijon logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Dijon FCO

Hoewel Dijon FCO ook wel eens in de middenmoot weet te eindigen, wordt de ploeg uit de gelijknamige Franse stad bij voorbaat vaak bestempeld als degradatiekandidaat. En terecht, zo blijkt, want de club is vaak onderaan in de ranglijst te vinden.

Wat betekent dat voor de quoteringen? Die zijn relatief hoog. In nagenoeg iedere wedstrijd is de ploeg de underdog en dat zie je terug bij de bookmakers. Wedden op Dijon kan daarom heel wat opleveren, maar dan moet de ploeg wel boven zichzelf uit weten te stijgen. Wil je weten waar je het best kunt gokken? We noteerden hierboven de scherpste odds van verschillende wedkantoren voor komende wedstrijd!

Geschiedenis van Dijon

Dijon FCO is een fusie van Cercle Football Dijonnais en Dijon FC en is in 1998 opgericht. De club speelde in 2004 pas voor het eerst in de Ligue 2 en promoveerde zeven jaar later met een derde plek naar de Ligue 1. Het avontuur op het hoogste niveau van Frankrijk duurde niet lang, want “Les Rouges” degradeerden meteen. In 2016 seizoen eindigde het tweede in de Ligue 2, waardoor het opnieuw promoveerde.

Noemenswaardige spelers

De bekendste oud-speler van Dijon FCO is Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese aanvaller van Arsenal werd in 2008 verhuurd van AC Milan aan de club, wat toen in de Ligue 2 speelde. Aubameyang was geen doorslaand succes in de Ligue 2 en scoorde acht keer in 34 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Een rijk verleden heeft de club nog niet, dus lijkt Olivier Dall’Oglio de meest succesvolle manager. Dall’Oglio nam het roer in 2012 over en wist na vier sterke seizoen in de Ligue 2 eindelijk te promoveren. In de twee seizoenen erna wist hij Dijon knap in de Ligue 1 te houden met een zestiende en zelfs een elfde plaats.

Informatie

  • Plaats: Dijon
  • Stadion: Stade Gaston Gérard
  • Opgericht: 1998
  • Clubkleuren: Rood
  • Bijnamen: Les Rouges

Achtergrondinformatie

Weetje

In 15 jaar tijd is het budget van Dijon gegroeid van 5.5 miljoen naar 35 miljoen euro.

Rivaliteit

Dijon speelt tegen AJ Auxerre de derby de Bourgogne.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren