award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

Dijon

Wedden op Dijon FCO

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Dijon FCO

Dijon heeft het dit jaar erg lastig op het hoogste niveau. De club scoort gemiddeld minder dan één doelpunt per wedstrijd en heeft het achterin ook niet helemaal lekker voor elkaar. Tegen Dijon wedden is dus het beste wat je kunt doen.

Dijon heeft in 2019 slechts pas een keer gewonnen, en scoort bijna geen doelpunten. Gokken op dat de ploeg niet scoort is risicovol, maar kan voor mooie quoteringen zorgen. Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt om zo goed mogelijk op de Ligue 1 te kunnen gokken.

Geschiedenis

Dijon FCO is een fusie van Cercle Football Dijonnais en Dijon FC en is in 1998 opgericht. De club speelde in 2004 pas voor het eerst in de Ligue 2 en promoveerde zeven jaar later met een derde plek naar de Ligue 1. Het avontuur op het hoogste niveau van Frankrijk duurde niet lang, want Dijon degradeerde meteen. In 2016 seizoen eindigde het tweede in de Ligue 2, waardoor het opnieuw promoveerde.

Noemenswaardige spelers

De bekendste oud-speler van Dijon FCO is Pierre-Emerick Aubameyang. De Gabonese aanvaller van Arsenal werd in 2008 verhuurd van AC Milan aan Dijon, wat toen in de Ligue 2 speelde. Aubameyang was geen doorslaand succes in de Ligue 2 en scoorde acht keer in 34 wedstrijden.

Noemenswaardige managers

Een rijk verleden heeft Dijon nog niet, dus lijkt Olivier Dall’Oglio de meest succesvolle manager. Dall’Oglio nam het roer bij Dijon FCO in 2012 over en wist na vier sterke seizoen in de Ligue 2 eindelijk te promoveren. In de twee seizoenen erna wist hij Dijon knap in de Ligue 1 te houden met een zestiende en zelfs een elfde plaats.

Informatie

  • Plaats: Dijon
  • Stadion: Stade Gaston Gérard
  • Opgericht: 1998
  • Clubkleuren: Rood
  • Bijnamen: Les Rouges

Achtergrondinformatie

Weetje

In 15 jaar tijd isi het budget van Dijon gegroeid van 5.5 milljoen naar 35 miljoen euro.

Rivaliteit

Dijon speelt tegen AJ Auxerre de derby de Bourgogne.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus