award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb
Exclusieve deal: netbet bookmaker Tot € 150,- bonus op je eerste storting Pak die bonus!

SM Caen

Wedden op SM Caen

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op SM Caen

Stade Malherbe Caen bungelt de laatste jaren tussen de Ligue 1 en Ligue 2. De ploeg lijkt dit jaar echter te gaan degraderen en staat momenteel in de gevarenzone. Caen scoort moeilijk en krijgt bijna 2x zoveel goals tegen dan dat het scoort. Wedden op tegengoals van Caen is dus zeker een goede optie.

SM Caen won dit seizoen slechts een uitwedstrijd tot nu toe. Gokken op een nederlaag van de kleine ploeg in uitwedstrijden levert misschien niet altijd evenveel op, maar is tegen de grotere clubs wel bijna een zekerheidje. Op onze site vind je alle informatie die je nodig hebt om te gokken op de Ligue 1.

Geschiedenis

SM Caen is al in 1897 opgericht, als eerste voetbalclub van het gelijknamige plaatjes. Echter, pas in 1985 ontving het de status van professionele club. Sindsdien is promoveert de club regelmatig naar de Ligue 1, maar weet zich daar niet altijd te handhaven.

Noemenswaardige spelers

Een van de grootste spelers van Caen in de afgelopen jaren is zonder twijfel N’Golo Kanté. De Franse pitbull kwam in 2013 bij SM Caen en in zijn eerste seizoen promoveerde de ploeg naar de Ligue 1. Hier speelde hij zich in de radar van Leicester City. Met Leicester City werd Kanté kampioen, wat hem in 2016 een transfer naar Chelsea opleverde.

Noemenswaardige managers

Met een lege prijzenkast is het lastig om de meest succesvolle manager aan te wijzen, maar Patrice Garande zullen ze in Caen niet snel vergeten. Garande was van 1995 tot 1998 en van 2005 tot 2012 assistent trainer van Caen, maar mocht in 2012 zelf aan de bak als hoofdtrainer. Onder Garande werd Caen gelijk kampioen in de Ligue 2, werd het knap 7e in 2016 en haalde het vorig seizoen de halve finale van de beker.

Informatie

  • Plaats: Caen
  • Stadion: Stade Michel d’Ornano
  • Opgericht: 1897
  • Clubkleuren: Blauw/rood
  • Bijnamen: Malherbe

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioen Ligue 2 2x

Weetje

In 1992/1993 deed Caen mee in de UEFA Cup. In de eerste ronde speelde het tegen Real Zaragoza, maar verloor het nipt.

Supporters

Net als veel andere clubs heeft ook SM Caen meerdere supportersgroepen. De grootste daarvan is Malherbe Normandy Kop.

Rivaliteit

De grote rivaal van Caen is AC Le Havre. De laatste jaren is deze derby minder gespeeld omdat Le Havre op een lager niveau speelt.

Uit het archief

Verdubbel je eerste storting tot €200 met de Betfirst welkomstbonus!
Profiteer direct van deze bonus