award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Hoewel de beste landen uit de hoogste divisie ook een mooie geldprijs op kunnen strijken, is de grootste prijs die op de Nations League te winnen valt toch wel een ticket voor het komende EK. En wie weet, misschien ook wel tickets voor het toekomstige WK. Maar hoe kunnen ploegen zich dan via deze nieuwe competitie kwalificeren? Kortom, hoe werkt de Nations League kwalificatie voor het EK voetbal?

Groepswinnaars

Zoals je misschien wel weet, bestaat de Nations League uit vier divisies met elk vier poules of groepen. Iedere groepswinnaar plaatst zich automatisch voor de play-offs, waar de vier groepswinnaars uit de hoogste divisie ook nog in een halve finale en finale spelen om het toernooi te winnen. Hoe dan ook, in die play-offs zijn pas de tickets voor het Europees Kampioenschap te verdienen. Vier stuks, om precies te zien. Voor iedere divisie één.

Maar eerst de reguliere kwalificatie

Voordat de play-offs voor de Nations League kwalificatie voor het EK van start gaan, wordt echter eerst de reguliere EK-kwalificatie gespeeld. Daarin kunnen landen zich via de ‘normale weg’ kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Mocht het zo zijn dat groepswinnaars zich al via de normale route kwalificeren voor het toernooi, dan is het zinloos om deel te nemen aan de play-offs. Hun plek in de play-offs dan naar de hoogst geklasseerde ploeg uit de desbetreffende divisie.

De play-offs

De play-offs staan dus pas na de reguliere kwalificatieronden op het programma. Daarin nemen alle eerdere groepswinnaars of landen die een plekje toegewezen hebben gekregen het tegen elkaar op. Divisies spelen hierin nog steeds een rol. Zo spelen de beste ongekwalificeerde landen uit Divisie A tegen elkaar voor één ticket, evenals beste ongekwalificeerde ploegen uit Divisie B en C en nemen tot slot ook de beste landen uit Divisie D het nog tegen elkaar op om te bepalen wie het laatste ticket bemachtigd.

Samenvattend, de Nations League kwalificatie bestaat uit play-offs waarin de vier beste ongekwalificeerde ploegen uit iedere divisie strijden om zich alsnog voor het EK te plaatsen.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Mededeling

Vanwege nieuwe wetgeving die 1 juli 2023 in werking treedt, tonen wij geen advertenties van bookmakers. Wij hopen spoedig weer terug te zijn.