award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Het Nations League programma begint met een loting waarmee bepaald wordt welke landen in welke poules terecht gaan komen. In welke divisies zij uitkomen is van tevoren al vastgesteld op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst. De loting wordt verwacht in de eerste maanden van het jaar waarin de nieuwe voetbalcompetitie weer van start gaat. Vervolgens kunnen het speelschema en de wedstrijden worden ingevuld.

Speelschema groepswedstrijden

In drie maanden tijd worden in 16 groepen uit vier divisies groepswedstrijden afgewerkt om te bepalen welke ploegen er promoveren, degraderen of in de finales terecht komen. De groepen in Divisies A, B en C bestaan allemaal uit drie ploegen per poule. Divisie D kent vier elftallen per groep. Er wordt tegen iedere tegenstander uit de groep zowel een thuis- als uitwedstrijd gespeeld. Het speelschema begint in september en eindigt in november:

Wedstrijd 1: 6-8 september 2018
Wedstrijd 2: 9-11 september 2018
Wedstrijd 3: 11-13 oktober 2018
Wedstrijd 4: 14-16 oktober 2018
Wedstrijd 5: 15-17 november 2018
Wedstrijd 6: 18-20 november 2018

Finales

Voor de meeste elftallen zit het Nations League programma er na de groepsfase alweer op. Alleen voor de groepswinnaars niet. De winnaars van de groepen uit de hoogste divisie spelen, op basis van wederom een loting, namelijk nog een halve finale tegen elkaar en eventueel de finale of een wedstrijd om de derde plek. Deze wedstrijden worden afgewerkt op de volgende data:

Halve finales: 5-6 juni 2019
Finales: 9 juni 2019

Nations League programma: play-offs

Na de finales is het echter nog niet gedaan. Er staan ook nog play-offs op het Nations League programma. Wedstrijden waarin groepswinnaars uit alle divisies elkaar treffen om de laatste tickets te bemachtigen voor het EK of WK, mocht ze dat in de reguliere kwalificatie voor die toernooien nog niet gelukt zijn. Is dat wel het geval, dan neemt het hoogstgenoteerde, ongekwalificeerde land uit de desbetreffende divisie die plek over. In het speelschema is ruimte gemaakt op:

Play-offs: 26-31 maart 2019

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.