award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Misschien wel het spannendste moment van de hele competitie: de loting voor de indeling van de Nations League poules. Welke nationale ploegen nemen het in rechtstreekse onderlinge duels tegen elkaar op? Bij wie komen Nederland en België in de groep? En welke mooie potjes staan er nog meer op het programma? Alles wat je wilt weten over de Nations League poules vind je op voetbalwedden.eu!

Divisies

Voordat de nationale elftallen van alle EU-lidstaten in een poule terecht komen, worden de landen echter ingedeeld in een bepaalde divisie. Die verdeling is in eerste instantie gemaakt op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst, waarbij de 12 hoogst genoteerde ploegen in divisie A gaan spelen en de 16 laagst geklasseerde in divisie D. In divisie B spelen eveneens 12 ploegen en in divisie C komen 15 landen uit.

Divisie A: 4 groepen van 3 landen
Divisie B: 4 groepen van 3 landen
Divisie C: 1 groep van 3 landen en 3 groepen van 4 landen
Divisie D: 4 groepen van vier landen

Nations League poules

De Nations League poules worden gevormd op basis van eerdere resultaten. Ploegen die in een editie eerste zijn geworden in hun groep promoveren bij een volgende editie naar een hogere divisie. Elftallen die als laatste eindigden in hun groep komen bij de loting van het volgende seizoen van de Nations League terecht tussen de ploegen uit een lagere divisie. De poule-indeling voor het volgende seizoen ziet er als volgt uit:

Groep A1: n.n.b.
Groep A2: n.n.b.
Groep A3: n.n.b.
Groep A4: n.n.b.

Groep B1: n.n.b.
Groep B2: n.n.b.
Groep B3: n.n.b.
Groep B4: n.n.b.

Groep C1: n.n.b.
Groep C2: n.n.b.
Groep C3: n.n.b.
Groep C4: n.n.b.

Groep D1: n.n.b.
Groep D2: n.n.b.
Groep D3: n.n.b.
Groep D4: n.n.b.

Finales & play-offs

De winnaars van de Nations League poules spelen nog finales en/of play-offs. De halve finale en finale wordt gespeeld tussen de groepswinnaars van poules uit Divisie A. De play-offs worden gespeeld tussen winnaars van alle groepen uit alle divisies, tenzij deze al een EK- of WK-ticket hebben weten te bemachtigen. In dat geval spelen de hoogst geklasseerde landen uit de desbetreffende divisie de play-offs voor kwalificatie voor een groot toernooi.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.