award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Arsenal

Als één van de clubs met wereldwijd het grootste aantal supporters, is wedden op Arsenal mateloos populair. Niet alleen vanwege de resultaten, maar ook van het doorgaans sprankelende voetbal.

Bekijk alle wedstrijden
Arsenal logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Arsenal

Arsenal staat bekend om haar oogstrelende voetbal. Om een eigen filosofie waarin er geen enorme investeringen worden gedaan. De laatste jaren wordt de topploeg echter qua prijzen voorbij gestreefd door clubs die wel de portemonnee trekken om supersterren te halen, waardoor ze langzaam maar zeker die filosofie loslaat. Wat brengt de toekomst?

De ploeg doet er ieder seizoen alles aan om weer eens dat felbegeerde landskampioenschap in de wacht te slepen. Ze gelden dan ook elk jaar als één van de zes topploegen uit de Premier League die kans maken op de titel, ondanks dat ze die al tijden niet meer hebben gewonnen. Hoe dan ook, wedden op Arsenal is er niet minder populair op geworden. Sterker nog, dankzij de relatief stabiele resultaten is gokken op wedstrijden van de Londense club bijzonder geliefd bij velen!

Geschiedenis van Arsenal

Arsenal is momenteel een van de leukste ploegen om naar te kijken in de Premier League. De club is in 1886 ontstaan door arbeiders van een wapenfabriek. Toen heette de club “Dial Square”. Al snel werd de naam veranderd naar “Royal Arsenal”, een naam die verwees naar de plaatselijke kroeg van de arbeiders. Na succesvolle jaren promoveerde de club in 1903 naar de Engelse hoogste niveau.

De jaren dertig waren zeer succesvol. In 1930 werd de Engelse beker gewonnen en in 1931 en 1933 de kampioenstitel. Tot 1953 bleef het succesvol. Vanaf 1953 was Arsenal niet meer in staat om de beste spelers aan te trekken. Hierdoor vielen er jaren van droogte, waarin er geen prijzen gepakt werden. Rond 1970 klom Arsenal weer uit zijn dal en pakte ‘de dubbel’ in 1971.

Onder leiding van George Graham werd veel prijzen gepakt, zoals de Europese Cup voor bekerwinnaars in 1994. De voormalige speler van Arsenal werd in 1995 ontslagen toen hij een gedeelte van de transfersom in eigen zak had gestoken.

Als je aan Arsenal denkt denk je ongetwijfeld ook aan Arsène Wenger. Nadat Bruce Rioch na een conflict met het bestuur snel weer vertrok werd de relatief onbekende coach uit Frankrijk aangesteld. Dit leverde al snel prijzen op. In 1998 en 2002 werd zowel de landstitel als de beker gewonnen. In 2004 bleef de ploeg een heel jaar lang ongeslagen in de competitie. Hierna volgde weer een periode van ongekende lange droogte. Na lang in dienst te zijn geweest werd Wenger in 2018 vervangen door Unai Emery.

Beste spelers uit het verleden

George Graham: Onder zijn leiding won Arsenal veel prijzen, waaronder het kampioenschap in 1989 en 1991. Ook won hij met Arsenal de Europese Cup voor bekerwinnaars in 1994.

Arsène Wenger: In 1996 veranderde het spel van Arsenal door deze man. Van een ploeg die veelal lange ballen speelde ging het over naar een aanvallend en technisch sterke ploeg. De eerste jaren waren succesvol. Het seizoen 2003/2004 is het absolute hoogtepunt van Wenger bij Arsenal. Na de verhuizing naar het nieuwe stadion neemt de kritiek op de trainer toe. De club kon niet meer een rol van betekenis spelen met de vermogende concurrenten. Pas in 2018 werd hij vervangen.

Beste managers uit het verleden

George Graham: Onder zijn leiding won Arsenal veel prijzen, waaronder het kampioenschap in 1989 en 1991. Ook won hij met Arsenal de Europese Cup voor bekerwinnaars in 1994.

Arsène Wenger: In 1996 veranderde het spel van Arsenal door deze man. Van een ploeg die veelal lange ballen speelde ging het over naar een aanvallend en technisch sterke ploeg. De eerste jaren waren succesvol. Het seizoen 2003/2004 is het absolute hoogtepunt van Wenger bij Arsenal. Na de verhuizing naar het nieuwe stadion neemt de kritiek op de trainer toe. De club kon niet meer een rol van betekenis spelen met de vermogende concurrenten. Pas in 2018 werd hij vervangen.

Informatie

  • Plaats: Londen
  • Stadion: Emirates Stadium
  • Opgericht: 1886
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: The Gunners

Veelgestelde vragen over Arsenal

Je kan wedden op Arsenal via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Arsenal. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Arsenal afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Arsenal.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Arsenal wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Arsenal aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Arsenal kan je vinden op de clubpagina van Arsenal.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Arsenal. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Arsenal met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Arsenal met elkaar vergelijken op de clubpagina van Arsenal.

Er zijn verschillende bonussen voor Arsenal. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Arsenal met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Arsenal met elkaar vergelijken op de clubpagina van Arsenal.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 13x
  • FA Cup 13x
  • League Cup 2x
  • Community Shield 15x
  • Europacup II 1x

Stadion

Emirates Stadium. Het stadion is vernoemd naar de luchtvaartmaatschappij Emirates. Arsenal heeft honderd miljoen gekregen van Emirates voor de totale sponsoring. Het stadion biedt plek aan ongeveer zestigduizend toeschouwers. Naast het voetbal vinden er ook concerten en conferenties plaats.

Supporters

De supporters van Arsenal worden ook wel “The Gooners” genoemd, een afleiding van “The Gunners”. Arsenal heeft wereldwijd ongeveer honderd miljoen fans en zit daarmee in de top drie clubs met de meeste fans. Fans kunnen bij Arsenal aandelen kopen van de club. Hierdoor hebben zij medezeggenschap in de aandeelhoudersvergaderingen.

Rivaliteit

De supporters kijken altijd erg uit naar de noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur. Sinds 1913 wordt de derby gespeeld. Sinds de oprichting van beide clubs hebben ze al meer dan tweehonderd keer tegen elkaar gespeeld.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.