award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Brighton & Hove Albion

Wedden op Brighton & Hove Albion is een interessante optie voor veel mensen die online gokken op voetbalwedstrijden, want de ploeg boekt als degradatiekandidaat voorspelbare resultaten. Maar wat zie jij ze de komende wedstrijd doen?

Bekijk alle wedstrijden
Brighton Hove Albion logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Brighton & Hove Albion

Doet Brighton & Hove Albion mee om de prijzen? Nee, waarschijnlijk niet. Maar dat de club zich weet te handhaven op het hoogste niveau is voor veel fans al een prijs op zich. Dat daarbij af en toe ook nog eens verrassende resultaten tegen de topploegen worden behaald is mooi meegenomen.

De ploeg speelt doorgaans wat meer op de counter om de kans op verlies te verkleinen en te hopen op een uitbraak die een doelpuntje oplevert. Dat betekent meestal weinig tegendoelpunten, maar ook niet al te veel goals in het vijandelijke doel. Interessante informatie als je wilt wedden op Brighton & Hove Albion. Check de scherpste odds en voorspel wie er komende wedstrijd gaat winnen of bekijk één van de andere opties om te gokken!

Geschiedenis van Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion, kortweg vaak “Brighton” genoemd, speelt sinds 1920 voetbal op nationaal niveau. De beste prestaties vielen tussen de jaren 1979 en 1983, toen de club in de eerste divisie voetbalde en de FA Cupfinale bereikte.

Net voor het jaar 2000 zat de club financieel zwaar in de problemen. De club speelde op het vierde niveau en degradeerde net niet. Nadat het bestuur werd vervangen ontkwam de club van een faillissement. Twee promoties brachten de club naar het tweede niveau. In het seizoen 2016/2017 eindigde de club als tweede in de Championship. Hierdoor promoveerde de ploeg na jarenlange afwezigheid naar het de Premier League.

Beste spelers uit het verleden

Bobby Zamora – Zamora speelde van 2000 tot 2003 bij “The Seagulls”. Hij had een belangrijk aandeel voor de promoties aan het begin van het vorige decennium. Hij scoorde in twee seizoenen minimaal dertig goals per seizoen. In 119 wedstrijden scoorde hij 82 goals. 

Richard Carpenter – Richard speelde acht jaar voor de club. Ook hij had een groot aandeel aan de twee promoties aan het begin van het vorige decennium. Hij was een gedreven middenvelder die niet schroomde om een tackle in te zetten. Hij was een specialist in het nemen van vrije trappen.

Michel Kuipers – Kuipers speelde zeer lang voor Brighton. Hij speelde bijna 250 wedstrijden voor “The Seagulls”. Hij zat vol temperament en was een goede lijnkeeper.

Danny Cullip – De oud-aanvoerder van Brighton loodste de club naar de Championship. Hij was een klassieke verdediger die bekend stond om zijn harde werken.

Beste managers uit het verleden

Gus Poyet: Onder zijn aanpak was Brighton zeer succesvol en goed voetbal. Zijn analyses na de wedstrijden sneden altijd hout. In zijn nog actieve loopbaan wordt veel van hem verwacht. Momenteel is hij trainer van Girondins de Bordeaux.

Micky Adams: Adams bracht rust in een turbulente periode waarin de club op een faillissement afstevende. In zijn eerste seizoen consolideerde hij Brighton op het vierde niveau. In dat jaar werd er als enige geld uitgegeven aan Bobby Zamora. Daarna volgde er achter elkaar twee seizoenen waarin er gepromoveerd werd. Hierna vertrok hij naar Leicester City.

Informatie

  • Plaats: Brighton
  • Stadion: Falmer Stadium
  • Opgericht: 1901
  • Clubkleuren: Blauw/wit
  • Bijnamen: The Seagulls

Veelgestelde vragen over Brighton & Hove Albion

Je kan wedden op Brighton & Hove Albion via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Brighton & Hove Albion. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Brighton & Hove Albion afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Brighton & Hove Albion.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Brighton & Hove Albion wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Brighton & Hove Albion aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Brighton & Hove Albion kan je vinden op de clubpagina van Brighton & Hove Albion.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Brighton & Hove Albion. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Brighton & Hove Albion met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Brighton & Hove Albion met elkaar vergelijken op de clubpagina van Brighton & Hove Albion.

Er zijn verschillende bonussen voor Brighton & Hove Albion. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Brighton & Hove Albion met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Brighton & Hove Albion met elkaar vergelijken op de clubpagina van Brighton & Hove Albion.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Verliezend finalist FA Cup
  • Promotie naar Premier League 2x

Stadion

Brighton & Hove Albion speelt zijn wedstrijden in het Falmer Stadium, vernoemd naar de plaats waar de stadion ligt. Het stadion is op 31 mei afgerond. Falmer Stadium wordt ook gebruikt voor andere sporten, zoals rugby. In het stadion kunnen ongeveer dertigduizend mensen. In mei 2012 werd het stadion verkozen als “New venue award” bij de Stadium business awards.

Supporters

De fans van Brighton schijnen veel geld in bezit te hebben. Volgens een onderzoek van Sportbible verdient de aanhang het meeste van alle clubs in de Premier League. De supporters zijn ook vrij kritisch.

Rivaliteit

De supporters zien Crystal Palace als de grootste rivaal. De afstand tussen de twee clubs is maar veertig kilometer.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.