award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Cardiff City

De club uit Wales is volgens de kenners één van de kandidaten om te degraderen uit de Premier League. Maar die zitten er ook wel eens naast. Wat denk jij? Bekijk de scherpste odds en begin direct met wedden op Cardiff City!

Bekijk alle wedstrijden
Cardiff City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cardiff City

Cardiff City is geen ploeg die al lang in de Premier League speelt, maar wel de ambitie heeft om meerdere seizoenen op het hoogste niveau actief te blijven. Het is een club met potentie, maar de vraag is of dat volledige potentieel ook benut kan worden. We gaan het zien in wat weer een enerverend seizoen beloofd te worden!

Het kwaliteitsverschil met de veilige middenmoot is echter groot, waardoor het alle zeilen bij moet zetten om überhaupt niet te degraderen uit de Premier League. Dat neemt niet weg dat de club kansloos is. Integendeel, de ploeg laat af en toe zien dat mee kan voetballen met de beste teams uit de competitie en dat maakt wedden op Cardiff City niet alleen leuk, maar ook extra spannend. Ontdek nu de scherpste odds bij Voetbalwedden.eu!

Geschiedenis van Cardiff City

De club is in 1899 opgericht als Riverside A.F.C. De club veranderde zijn naam in Cardiff City in 1908. Het is de enige club buiten Engeland die de FA Cup won, wat ze deden in 1927. Twee keer heeft de club de FA Cup finale behaald, namelijk in 1925 en 2008. In 2012 werd de Football League Cup finale bereikt tegen Liverpool. De langste periode op het hoogste niveau in de Engelse competitie was tussen 1921 en 1929.

De clubeigenaar, Vincent Tan, veranderde de kleuren van de shirt naar rood in 2012. Daar kwam zoveel kritiek op dat de club terugkeerde naar de huidige blauwe kleuren. Tot 2009 speelde de ploeg in het Ninian park. Momenteel is dat in het Cardiff City Stadium. De fans kijken het meest uit naar de derby’s tegen Bristol City en Swansea City. De derby’s worden ook wel de Severnside derby en de South Wales derby genoemd.

Beste spelers uit het verleden

Derek Tapscott: Tapscott scoorde constant aan de lopende band voor de ploeg uit Wales. Hij heeft samen met Cardiff de Welsh Cup gewonnen. Mede dankzij hem promoveerde de club naar de eerste divisie in het seizoen 1959/1960. Zijn moed en geduld werd gewaardeerd. Op de rechterflank was hij met zijn snelheid veel tegenstanders de baas.

Alf Sherwood: Hij is een van de beste spelers ooit. Hij speelde in de jaren veertig en vijftig voor Cardiff City. Zijn grootste bijdrage was het behalen van de derde divisie titel. In het seizoen 1951/1952 zorgde hij voor promotie naar de eerste divisie. Hij kon goed tackles inzetten. Hij is een uitstekende verdediger.

Fred Keenor: Freed Keenor is geboren en getogen in Cardiff. Hij leidde Cardiff City naar de FA Cup finale in 1925 en 1927. In 1927 won hij met Cardiff City deze trofee.

Beste managers uit het verleden

Malky MacKay: Hij leidde de club naar de eerste League Cup finale. Verder won Cardiff City onder zijn leiding tien wedstrijden achter elkaar in eigen huis. Onder zijn leiding promoveerde de club eveneens naar het hoogste niveau. Later werd er door eigenaar Vincent Tan kritiek naar hem geuit over onder andere zijn tactiek en de resultaten. In 2013 is hij uiteindelijk ontslagen.

Fred Stewart: Hij liet Cardiff in het seizoen 1920/1921 promoveren naar de eerste divisie. Het seizoen daarop werd Cardiff net niet kampioen. In het seizoen 1922/1923 kon Cardiff net niet de FA Cup winnen. Onder zijn leiding pakte Cardiff City de FA Cup in 1927. In datzelfde jaar werd ook de Welsh Cup gewonnen. Daarna kwam de club in verval en degradeerde. Twee jaar later volgde een nieuwe degradatie. Stewart is uiteindelijk 22 jaar in dienst geweest.

Informatie

  • Plaats: Cardiff
  • Stadion: Cardiff City Stadium
  • Opgericht: 1899
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: The Blue Birds

Veelgestelde vragen over Cardiff City

Je kan wedden op Cardiff City via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Cardiff City. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Cardiff City afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Cardiff City.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Cardiff City wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Cardiff City aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Cardiff City kan je vinden op de clubpagina van Cardiff City.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Cardiff City. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cardiff City met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cardiff City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cardiff City.

Er zijn verschillende bonussen voor Cardiff City. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cardiff City met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cardiff City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cardiff City.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Kampioenschap Championship 1x
  • FA Cup 1x
  • Promotie naar Premier League 4x

Stadion

Het Cardiff City stadion biedt plek voor 33.280 toeschouwers. Tot het seizoen 2011/2012 werd dit stadion ook gebruikt voor rugby. Het is een van de grootste stadions in Wales. Het is de bedoeling dat de naam van het stadion gaat veranderen in die van een sponsor. In het stadion wordt er naast voetbal meerdere sporten beoefend. Men kan er ook winkelen en er is een hotel met een bar en een restaurant.

In 2012 kondigde Vincent Tan aan dat hij een investering ging doen van 35 miljoen pond in de club. Hij wilde de trainingsfaciliteiten verbeteren, de schulden afbetalen en het stadion vergroten met nog achtduizend extra stoelen. Het is mogelijk om het stadion uit te breiden naar zestigduizend man, alleen vallen de resultaten van de club nog tegen. In het seizoen 2013/2014 is het stadion uitgebreid naar 28.000 stoelen. De eigenaren wilden nog verder uitbreiden. De lokale autoriteiten gaven toestemming om nog eens 5.150 stoeltjes te plaatsen.

Supporters

De club heeft meerdere supporterclubs, namelijk Cardiff City Supporters Club, Cardiff City Supporters Trust en Cardiff City 1927 club.

Rivaliteit

De grootste rivaal is Swansea City. Dit heet ook wel de South Wales Derby. Ze hebben al meer dan honderd keer tegen elkaar gespeeld. De eerste wedstrijd werd in 1912 gespeeld. Vanaf 1993 mocht er vier jaar lang geen uitsupporters mee wanneer de twee tegen elkaar moesten, vanwege extreem hooliganisme.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.