award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Everton

Wedden op Everton levert mooie quoteringen op. Als stabiele subtopper verliest het wel eens, maar weet het ook meer dan regelmatig te winnen. Ook van de grote clubs.

Bekijk alle wedstrijden
Everton logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Everton

Van alle clubs in Engeland speelt Everton het langst op het hoogste niveau. Everton is dus een stabiele Premier League club. Daarbij hebben ze ook een aantal prijzen gewonnen in de geschiedenis. Het is dus een club die garant staat voor stabiel voetbal. Daarbij plaatst de club altijd ergens in de subtop van het Engelse voetbal.

Langzaam maar zeker vindt het daar bovendien de aansluiting met de topclubs. Ieder seizoen biedt het op z’n minst goede weerstand tegen de bovenste ploegen, waarbij ze regelmatig ook de overwinning uit het vuur slepen. Kortom, een ploeg om rekening mee te houden. Ook als je van plan bent om te wedden op Everton.

Geschiedenis van Everton

Everton is opgericht in 1878. De club uit Liverpool speelt al 116 seizoenen op het hoogste niveau van Engeland en dat is een record. Maar 4 keer was de club niet aanwezig op het hoogste niveau en dat was in 1930/31 en van 1951/52 en de daaropvolgende 2 seizoenen.

Beste spelers uit het verleden

De topscorer aller tijden komt van nog voor de oorlog. Dixie Dean scoorde in 433 wedstrijden 383 keer. Het lukte hem zelfs om in een seizoen 60 goals te scoren en geen andere speler is dat ooit daarna gelukt. Hij speelde van 1925 tot 1937 voor de club en won meerdere prijzen. Voor het stadion staat een standbeeld van Dixie Dean.

De beste keeper ooit van Everton was Neville Southall. Hij keepte van 1981 tot 1998 voor de club. Daarbij won hij meerdere prijzen met de club, maar ook individueel.  Zo zat hij in het team van het seizoen door de Engelse bond 4x op rij.

Een andere speler die ook belangrijk was in de succesvolle jaren 80 is Kevin Ratcliffe. De zelf opgeleide Welshman was op zijn 22ste al niet meer weg te denken uit de selectie. Op zijn 23ste was hij al aanvoerder van het team. Daarbij won hij meerdere prijzen met de club in de meest succesvolle periode van de club ooit.

Ook al speelde Gary Lineker maar een seizoen voor de club ook hij was een van de beste spelers ooit. In dat seizoen scoorde hij 30 goals in 41 wedstrijden en won hij de FA Cup. Ook internationaal deed de spits het uitstekend. Hierdoor werd hij het aan het einde van het seizoen gekocht door Barcelona.

Beste managers uit het verleden

Het eerste landskampioenschap won Everton in het seizoen 1890/91 onder Dick Molyneux. Hij coachte de club voor 11 seizoen voordat hij werd overgenomen in 1901 door William Cuff. Ook hij won een landskampioenschap met de club en een FA Cup. Tussen de twee wereldoorlogen had de club ook veel succes onder Thomas McIntosh. In die periode won de club ook een landskampioenschap en bekers. Na de oorlog had de club het moeilijk om weer zo succesvol te zijn. Toen in 1961 Harry Catterick aan het roer kwam te staan, werd de club pas weer succesvol. Hem lukte het wel om weer landskampioen te worden in de seizoenen 1962/62 en 1969/70. Daarna ging het weer moeizaam met Everton tot het meest succesvolle seizoen ooit onder Howard Kendall in 1981. Daarin won het de Cup Winners Cup en het landskampioenschap. Ook in 1986/87 lukte het hem om landskampioen te worden met de club.

Informatie

 • Plaats: Liverpool
 • Stadion: Goodison Park
 • Opgericht: 1878
 • Clubkleuren: Blauw
 • Bijnamen: The Toffees

Veelgestelde vragen over Everton

Je kan wedden op Everton via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Everton. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Everton afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Everton.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Everton wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Everton aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Everton kan je vinden op de clubpagina van Everton.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Everton. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Everton met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Everton met elkaar vergelijken op de clubpagina van Everton.

Er zijn verschillende bonussen voor Everton. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Everton met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Everton met elkaar vergelijken op de clubpagina van Everton.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

 • Landskampioen 9x
 • Tweede Divisie 1x
 • FA Cup 5x
 • League Cup 2x
 • Community Shield 9x
 • Cup Winners Cup 1x

Weetje

Everton is de club die het langst op het hoogste niveau in Engeland actief is.

Supporters

Everton heeft een grote fanbase. De meeste supporters komen uit noordwest Engeland. Daarbij hebben ze supportersverenigingen over de hele wereld. De officiƫle supportersvereniging is FOREVERTON. Zowel bij thuis als uitwedstrijden komen er altijd heel veel supporters kijken.

Rivaliteit

De grootste rivaal is Liverpool. Beide clubs komen uit dezelfde stad. De derby wordt ook wel de Mersyside Derby genoemd. De rivaliteit komt uit een dispuut over het stadion die de clubs toen nog deelde. Daarop verhuisde Everton naar hun huidige stadion. De derby wordt gezien als een vrij vriendelijke derby waar supporters door elkaar heen kunnen zitten. Op het veld gaat het er niet altijd even vriendelijk aan toe. De derby heeft meer rode kaarten dan welke andere wedstrijd in de Premier League dan ook.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.