award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Leeds United

Maak kennis met de bookmaker met hoogste odds bij wedstrijden van Leeds United en start vandaag nog met wedden op wedstrijden van de Engelse club. Met het vermogen om van iedereen te winnen is alles mogelijk!

Bekijk alle wedstrijden
Leeds United Logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP LEEDS UNITED

Leeds United is niet onbekend in de Premier League; ze hebben in totaal al meer dan 10 seizoenen bij de Engels top gevoetbald. Vanaf het seizoen 2003/04 kende Leeds een donkere periode waarbij ze niet hoger kwamen dan de EFL Championship en zelfs even in de EFL League One hebben moeten spelen. Na het kampioenschap van 2019/20 in de EFL Championship zijn The Whites terug in de Premier League en zijn ze het seizoen erop zelfs op een stabiele 9e plek geëindigd.

Kortom, met Leeds weet je het maar nooit. Houd dus zeker de odds in de gaten bij onze bookmaker voor een paar mooie buitenkansjes!

GESCHIEDENIS VAN LEEDS UNITED

Leeds United is in 1919 opgericht nadat het een andere club, Leeds City, had overgenomen. Leeds City was in 1904 opgericht maar door financiële problemen konden ze niet verder en werden ze overgenomen.

In 1920 mocht Leeds in de Football League spelen. Ze begonnen in de Second Division. Dit was toen de tweede divisie in het Engelse professionele voetbal. Het heeft niet heel lang geduurd voor ze hun eerste titel wonnen in 1924. Met het kampioenschap promoveerde de club naar de First Division. Helaas lukte het ze niet om hier lang stand te houden en degradeerde de club na twee seizoenen weer naar de Second Division.

Zo kent Leeds een geschiedenis van promoveren en degraderen, maar ze zijn voornamelijk op het hoogste niveau gebleven in Engeland. Leeds United is de laatste Football League First Division kampioen. Zij waren namelijk kampioen geworden in het laatste seizoen voordat de Premier League werd ingevoerd in 1992.

NOEMENSWAARDIGE SPELERS

De onbetwiste clublegende is Billy “The King” Bremner. Hij heeft van 1959 tot 1976 bij Leeds gevoetbald. In deze periode heeft hij 771 wedstrijden gespeeld en 115 doelpunten gemaakt. The King heeft ook een standbeeld voor het stadion.

Een andere clublegende is Peter “Lash” Lorimer, hij heeft 703 wedstrijden gespeeld voor Leeds. Hij deed dit wel in twee periodes: een periode tussen 1962-1978 en zijn tweede periode was van 1984 tot 1985. Hij heeft 238 doelpunten gescoord en stond bekend om zijn harde schoten. Er wordt gespeculeerd dat een van zijn schoten maar liefst 144 km/u ging.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

De beste manager van Leeds United ooit was Don Revie. Hij was niet alleen manager, maar heeft ook in zijn tijd gespeeld bij Leeds. Toen Don als manager bij de club kwam, was het opzetten van een succesvolle jeugdacademie een van de eerste projecten die hij heeft uitgevoerd. Als manager heeft hij gezorgd dat Leeds een gevestigde voetbalclub werd met meerdere titels en prijzen.

Howard Wilkonson wordt niet veel over gesproken. Sterker nog, hij wordt soms een beetje vergeten. In 1983 begon Leeds aan een periode van 7 jaar in de tweede divisie waar Howard in 1988 als manager bij Leeds kwam. Twee jaar later werden ze kampioen en promoveerde hij met de club naar de eerste divisie. Nog eens twee jaar later werden ze kampioen in de First Division als laatste club in de geschiedenis van het Engels voetbal.

Informatie

  • Plaats: Leeds
  • Stadion: Elland Road
  • Opgericht: 1919
  • Clubkleuren: Blauw/geel
  • Bijnamen: The Whites, The Peacocks

Veelgestelde vragen over Leeds United

Je kan wedden op Leeds United via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Leeds United. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Leeds United afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Leeds United.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Leeds United wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Leeds United aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Leeds United kan je vinden op de clubpagina van Leeds United.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Leeds United. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Leeds United met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Leeds United met elkaar vergelijken op de clubpagina van Leeds United.

Er zijn verschillende bonussen voor Leeds United. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Leeds United met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Leeds United met elkaar vergelijken op de clubpagina van Leeds United.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • EFL Championship: 2020
  • EFL League One: 1969, 1974, 1992
  • EFL League Two: 1924, 1964, 1990
  • FA Cup: 1972
  • EFL Cup: 1968

Weetje

De clubkleuren van Leeds zijn blauw en geel. De bijnaam The Whites lijkt dan ook ver gezocht en dat is het ook. Don Revie was in 1960 geïnspireerd door vijfvoudig kampioen van Europa, Real Madrid. Één van de bijnamen van Real Madrid is Los Blancos, wat op de witten neerkomt. En zo noemde Don zijn ploeg ook The Whites.

Supporters

Leeds United kent een van de trouwste supporters in de voetbalwereld. Ze worden dan ook vaak geprezen door managers van de club, maar ook van andere clubs. Sir Alex Furguson (clublegende van Manchester United) zei ooit dat Elland Road een van de meest intimiderende atmosferen heeft in het Europees voetbal.

Rivaliteit

Leeds kent veel rivalen: Sheffield Wednesday, Sheffield United, Bradford City, Huddersfield Town, Manchester United, Chelsea, Millwall en Galatasaray. De rivaliteit tussen Galatasaray en Leeds komt doordat twee Leeds fans waren overleden na een vechtpartij tussen de supporters van beide clubs voor de halve finale van de UEFA Cup in 2000.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.