award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Leicester City

De club die van een sprookje waarheid maakte door landskampioen te worden. Sindsdien is wedden op Leicester City ontzettend populair. Check hieronder de scherpste odds voor aankomende wedstrijden!

Bekijk alle wedstrijden
Leicester City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Leicester City

Van gedoodverfde degradatiekandidaat tot de onverwachte kampioen: Leicester City maakt het ultieme verhaal van de underdog waar. De club zette zichzelf in het seizoen 2015/2016 meteen op de kaart. Zowel in de Premier League als op het wereldwijde toneel. Het bewijst maar eens dat in voetbal alles mogelijk is.

Was de ploeg dan een eendagsvlieg? Misschien wel, misschien niet … maar ook na het kampioenschap blijft de club verbazen met keurige resultaten. “The Foxes” lijken daarmee een gevaarlijke subtopper te worden die met gevaarlijke uitbraken ook de grote clubs op de pijnbank kan leggen. Dat levert mooie quoteringen op bij verschillende bookmakers als je gaat wedden op Leicester City. We hebben daarom de meest gunstige odds voor je op een rijtje gezet!

Geschiedenis van Leicester City

De club is opgericht in 1884. Daarbij is het de 6e club die ooit de Premier League hebben gewonnen.

Beste spelers uit het verleden

Eigenlijk zou hier de complete selectie moeten staan van het seizoen 2015/16. Het is veruit het beste resultaat dat de club ooit heeft gehaald. In die selectie waren er een aantal sterspelers die ervoor zorgden dat de prestatie mogelijk was. Het geweldige seizoen begon met Jamie Vardy die 13 goals scoorde in de eerste 11 wedstrijden. Daarmee verbrak hij het record van Ruud van Nistelrooy die scoorde in 10 opeenvolgende wedstrijden. Daarbij zorgde zeer verzorgd voetbal voor het behalen van de resultaten. Zeker het middenveld met Kanté en Mahrez was heel goed. Mahrez zorgde voor de creativiteit op het middenveld en Kanté liep alle gaten dicht. Door hele goede discipline en samenhang van de selectie was het landskampioenschap mogelijk.

Beste managers uit het verleden

Zonder Claudio Ranieri was het landskampioenschap niet mogelijk. Door zeer verzorgd voetbal met hele snelle aanvallers kon Ranieri iedereen verassen. Daarnaast zorgde hij ervoor dat de spelers alles voor elkaar gaven. Daarbij was vooral N’golo Kanté heel belangrijk in zijn systeem. Hij kon er namelijk voor zorgen dat er geen gaten vielen op het middenveld.

Vooraf aan het seizoen 2015/16 ging de snelste opeenvolging van promoties in het Engelse voetbal ooit na Ipswich Town in 1962. In 7 jaar wist de club van de 3e divisie landskampioen te worden. Dit was mede door goed beleid van manager Nigel Pearson. Die na promotie naar de tweede divisie ook bijna wist te promoveren naar de Premier League. Het daaropvolgende seizoen kwam de overname van de King Power Group. Ook al waren zei niet de managers toch hebben de voorzitters van de groep een grote rol gespeeld in de verdere opleving van de club.

Informatie

  • Plaats: Leicester
  • Stadion: King Power Stadium
  • Opgericht: 1884
  • Clubkleuren: Blauw
  • Bijnamen: The Foxes

Veelgestelde vragen over Leicester City

Je kan wedden op Leicester City via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Leicester City. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Leicester City afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Leicester City.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Leicester City wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Leicester City aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Leicester City kan je vinden op de clubpagina van Leicester City.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Leicester City. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Leicester City met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Leicester City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Leicester City.

Er zijn verschillende bonussen voor Leicester City. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Leicester City met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Leicester City met elkaar vergelijken op de clubpagina van Leicester City.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 1x
  • Kampioen Tweede Divisie 7x
  • League Cup 3x
  • Community Shield 1x

Weetje

Ze zijn de derde Engelse club die bij hun Champions League debut gelijk wisten te winnen.

Supporters

Sinds het verhuizen naar een nieuw stadion in 2002 heeft de club nooit minder bezoekers gemiddeld gehad dan 20000. Zelfs toen ze degradeerde naar de 3e divisie in 2008. Sinds de overname door King Power is er een grote fanbase gegroeid in Thailand.

Rivaliteit

De grootste rivaliteit heeft de club met Nottingham Forest en Derby County. De onderlinge duels worden ook wel de East Midlands Derby genoemd. Ook kent het een derby met Coventry City. Ook wel de M69 derby genoemd, vanwege de snelweg die beide steden verbindt.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.