award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: netbet bookmaker Maak jouw persoonlijke account aan Registreren

Newcastle United

Een club vol historie en met een behoorlijk prijzenkast. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst en dus heeft wedden op Newcastle United vaak mooie odds!

Bekijk alle wedstrijden
Newcastle United logo

Wedstrijden

TijdWedstrijdThuis1GelijkspelXUit2
27-09-2020 15:00Tottenham Hotspur
-
Newcastle United FC
Tottenham Hotspur
1.57
@ Betfirst
Gelijkspel
4.4
@ Betfirst
Newcastle United FC
6.8
@ Betfirst

Wedden op Newcastle United

Newcastle United is van oudsher één van de grootste clubs van Engeland. Hoewel het de laatste decennia minder gaat met de ploeg, heeft het nog steeds veel potentieel. Want met een continu uitverkocht huis en een fanatieke aanhang, kun je ver komen.

Doorgaans vind je het team terug in het spreekwoordelijke ‘rechter rijtje’ op de ranglijst. Maar dat betekent niet dat “The Magpies” geen kans hebben tegen de huidige top van de Engelse competitie. Integendeel zelfs. De zwart-witte brigade kan zomaar verrassen. En dat is precies wat wedden op Newcastle United spannend maakt voor veel mensen die gokken op voetbalwedstrijden.

Geschiedenis van Newcastle United

Newcastle United is opgericht in 1881, maar wel onder een andere naam: Stanley. Een jaar later werd de naam veranderd in Newcastle East End, wat tien jaar later, in 1892, vervangen werd door Newcastle United. In de beginjaren was de club succesvol met onder andere een landskampioenschap, maar sinds de laatste FA Cup winst in 1955 hebben The Magpies geen titel meer binnen weten te slepen.

Beste spelers uit het verleden

De beste speler ooit voor Newcastle United is Alan Shearer. In 303 wedstrijden scoorde de spits 148 doelpunten. Hij is zowel voor Newcastle’s als  in de Premier League de meeste doelpunten gescoord ooit. Hij is PFA Player of the Year van 1995 en werd derde in de FIFA world player of the Year. Hij was dus ongelooflijk belangrijk in de periode dat hij speelde voor de club.

De andere speler die ontzettend belangrijk was voor de periode van Newcastle United was Andy Cole. Hij scoorde 55 doelpunten in 70 wedstrijden voor de club. Door het ongelooflijke percentage goals per wedstrijd dat hij haalde werd hij uiteindelijk verkocht aan Manchester United.

Beste managers uit het verleden

Sir Bobby Robson was zeer belangrijk voor de club. Hij was manager van 1999 tot 2004. Toen Sir Bobby Robson het overnam van Ruud Gullit wist nog niet iedereen welke impact de manager wissel zou hebben. De eerste wedstrijden waren namelijk zeer teleurstellend verlopen. Niemand had kunnen verzinnen dat de eerste wedstrijd van Sir Bobby Robson een 8-0 overwinning zou zijn op Sheffield Wednesday. De resultaten in de periode als coach waren daarna ook zeer goed.

Kevin Keegan was coach van 1992 tot 1997 en ook nog in 2008. Daarin wist hij de club in zijn eerste volledige seizoen kampioen te maken van de tweede divisie. Ook in 1995-96 lukte het de club bijna om de Premier League te winnen. Alleen dat mislukte na een allerlaatste push van het Manchester United van Sir Alex Ferguson.

Informatie

  • Plaats: Newcastle upon Tyne
  • Stadion: St. James’ Park
  • Opgericht: 1892
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: The Magpies

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 4x
  • Tweede divisie 4x
  • FA Cup 6x
  • Charity Shield 1x
  • UEFA Intertoto Cup 1x

Weetje

Newcastle United staan 9e in de lijst van meest prijzen gewonnen door Engelse Clubs.

Supporters

De meeste supporters van Newcastle United komen uit noordoost Engeland. Daarnaast zijn er ook nog supportersverenigingen over de hele wereld. De bijnaam van de supporters is the Toon Army.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Newcastle United is Sunderland. In de Tyne-Wear derby spelen de twee ploegen tegen elkaar. De beide clubs liggen 19 km van elkaar vandaan, waardoor de derby is ontstaan.

Open een account bij Betfirst en ga wedden!
Registreren