award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Norwich City

Wedden op Norwich City is is alleen al interessant vanwege de doorgaans hoge quoteringen bij wedstrijden van The Canaries. En dat terwijl ze altijd in zijn voor een stuntje!

Bekijk alle wedstrijden
Norwich City logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Norwich City

Met 94 punten uit 46 wedstrijden werd Norwich City in het seizoen 2018/2019 overtuigend kampioen in de Engelse Championship. De ploeg van de Duitser Daniel Farke begon het seizoen met vijf punten uit vijf wedstrijden, maar herpakte zich en verloor in de tweede helft van het seizoen slechts één wedstrijd. Dat de club deze cijfers in de Premier League niet gaat halen is logisch, maar het doelpuntensaldo van ploeg zegt mogelijk wel wat over de speelstijl van trainer Farke. Wedden op Norwich City is bijzonder interessant vanwege de hoge quoteringen, maar ook vanwege diezelfde speelstijl: volle bak op de aanval. Grote kans op een doelpuntenfestijn dus!

Geschiedenis van Norwich City

Voor Norwich City wordt dit pas het negende seizoen in de ruim 100-jarige clubgeschiedenis dat het in de Premier League speelt. De club speelde vooral op het tweede en derde niveau van Engeland. Toen de Premier League in 1992 werd opgericht werd Norwich City in het eerste seizoen knap derde. Twee jaar later degradeerde het echter onder John Deehan en vervolgens duurde het tien jaar voordat de ploeg terug was op het hoogste niveau. Trainer Nigel Worthington werd knap kampioen met ‘the Canaries’ in the First Division, maar wist zijn ploeg niet in de Premier League te houden.

In de recentere geschiedenis speelde Norwich ook enkele jaren op het hoogste niveau, maar langer dan drie jaar heeft de ploeg het nog nooit volgehouden. In 2011 promoveerde de ploeg onder Paul Lambert. Vervolgens degradeerde het weer in 2014 om het jaar erna weer te promoveren. Dit keer hield het het maar een jaar vol in de Premier League. Norwich jojoot dus tussen de hoogste en één na hoogste voetbal competities van Engeland.

Beste spelers uit het verleden

Terry Allcock scoorde tussen 1958 en 1959 127 doelpunten in 389 wedstrijden voor Norwich City. De spits won met Norwich de Football League Cup in 1962, ondanks dat hij de finales miste, en was een van de eerste 25 spelers die werd opgenomen in de Hall of Fame van Norwich City.

Ook Wesley Hoolahan maakt deel uit van die Hall of Fame. De Ier was een van de vijf spelers die in 2012 werd opgenomen en speelde tussen 2008 en 2018 ruim 300 wedstrijden voor de club. Toen Hoolahan bekend maakte te vertrekken na 10 jaar werd er in zijn laatste thuiswedstrijd een erehaag voor hem gehouden.

Beste managers uit het verleden

Net als in 1962 wist Norwich City ook in 1985 de Football League Cup te winnen. Onder leiding van Ken Brown versloeg Norwich City Sunderland in de finale, beide clubs degradeerden dat seizoen vanaf het hoogste niveau. De overwinning in de League Cup zou normaal een plek in de UEFA Cup opleveren, maar als gevolg van het Heysel drama waren alle Engelse voetbalclubs voor onbepaalde tijd verbannen uit Europese competities.

Informatie

  • Plaats: Norwich
  • Stadion: Carrow Road
  • Opgericht: 1902
  • Clubkleuren: Geel/groen
  • Bijnamen: The Canaries

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Football League Second Division/Championship 4x
  • League Cup 2x

Weetje

De hoogste transfersom die Norwich City ooit voor een speler heeft betaald is 10 miljoen euro voor Ricky van Wolfswinkel. Van Wolfswinkel speelde in drie seizoenen 25 wedstrijden voor Norwich waarin hij één keer scoorde.

Supporters

Ondanks dat Norwich City een vrij kleine club is, heeft het toch vrij veel supportersgroepen buiten de stad zelf. Buiten enkele groepen in Londen zijn er ook supportersgroepen in Scandinavië, Bermuda, Hong Kong, Thailand, Austalië en de Verenigde Staten.

Rivaliteit

Als Norwich City tegen Sunderland speelt, strijden de twee ploegen om de zogenoemde ‘Friendship Trophy. De voornaamste rivaal van de ploeg is echter Ipswich Town. Deze derby staat ook wel te boek als de East Anglian Derby.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren