award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app! Downloaden

Nottingham Forest

Wedden op Brentford FC? Slimme keus! Want een nieuwe club op het hoogste Engelse niveau betekent doorgaans ook hoge odds. Bekijk en vergelijk nu de beste quoteringen voor de komende wedstrijden en ontdek de beste bookmaker voor jou bet!

Bekijk alle wedstrijden

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

WEDDEN OP NOTTINGHAM FOREST

Na jaren is Nottingham Forest eindelijk weer terug op het hoogste niveau. De ploeg van Steve Cooper heeft in de zomer goede zaken gedaan op de transfermarkt en hoopt zich het komende seizoen staande te houden tussen de grote jongens in de Premier League. Zou de club terug kunnen keren naar de hoogtij dagen in de jaren zeventig en tachtig?

GESCHIEDENIS VAN NOTTINGHAM FOREST

In 1865 ontmoette een groep shinty-spelers elkaar in de Clinton Arms in Shakespeare Street in Nottingham. Het voorstel van J.S. Scrimshaw om in plaats daarvan verenigingsvoetbal te spelen, werd overeengekomen en de Nottingham Forest Football Club werd opgericht. Op dezelfde vergadering werd overeengekomen dat de club twaalf petten met kwastjes in de kleur ‘Garibaldi Red’ (genoemd naar de leider van de Italiaanse ‘Redshirts’-jagers) zou kopen. Zo werden de officiële kleuren van de club dus vastgesteld.

Forest heeft sindsdien twee Europacups, een UEFA Super Cup, een landstitel, twee FA Cups, vier League Cups en een FA Charity Shield gewonnen. De club heeft sinds de toetreding tot de Football League in de hoogste twee niveaus van het Engelse voetbal gespeeld, met uitzondering van vijf seizoenen in het derde niveau.

SPELERS UIT HET VERLEDEN

Een van de beste keepers uit de geschiedenis van het Engelse stond in zijn hoogtijdagen onder de lat namens Nottingham Forest. Dat klinkt hedendaags vrij bijzonder, maar in Peter Shilton’s geval was niets minder waar. De legendarische doelman won met Nottingham Forest vele prijzen, waaronder 2 Europa Cups en de First Division.

Verder heeft hij het record voor de meest competitieve wedstrijden gespeeld aller tijden in het wereldvoetbal – 1390. Met 125 interlands is Shilton ook recordinternational van het Engelse nationale team. De IFFHS plaatste Shilton in 2000 in de top tien beste keepers van de 20e eeuw.

NOEMENSWAARDIGE MANAGERS

De meest succesvolle periode was onder leiding van Brian Clough in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980, waaronder opeenvolgende overwinningen in de Europa Cup in 1979 en 1980. In het laatste decennium van Clough bij de club won het Forest-team de League Cups van 1989 en 1990 en verloor het finalisten in de FA Cup-finale van 1991, voordat het in 1993 degradeerde uit de Premier League.

Ontvang gratis de beste EK wedtips en download nu de Betmanbegins app!

Informatie

  • Plaats: Nottingham
  • Stadion: City Ground
  • Opgericht: 1865
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: Forest, The Garibaldi, The Tricky Trees

Veelgestelde vragen over Nottingham Forest

Je kan wedden op Nottingham Forest via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Nottingham Forest. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Nottingham Forest afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Nottingham Forest.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Nottingham Forest wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Nottingham Forest aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Nottingham Forest kan je vinden op de clubpagina van Nottingham Forest.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Nottingham Forest. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Nottingham Forest met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Nottingham Forest met elkaar vergelijken op de clubpagina van Nottingham Forest.

Er zijn verschillende bonussen voor Nottingham Forest. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Nottingham Forest met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Nottingham Forest met elkaar vergelijken op de clubpagina van Nottingham Forest.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Europa Cup (1979, 1980)
  • First Division (1978)
  • Second Division/Championship (1907, 1922, 1998)
  • Third Division (1951)
  • FA Cup (1898, 1959)

Rivaliteit

De hevigste rivaliteit van de club is met Derby County, waarmee het de East Midlands-derby betwist en strijdt om de Brian Clough Trophy. Forest speelt ook de derby van Nottingham met stadsrivaal Notts County. Echter, aangezien County over het algemeen in lagere competities heeft gespeeld dan zijn buren, zijn wedstrijden tussen de twee clubs zeldzaam in de recente geschiedenis. Daarnaast is ook Leicester City een noemenswaardige rivaal.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Ontvang gratis de beste EK wedtips!

Close

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.