award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Southampton

Strijdend tegen degradatie of bivakkerend in de middenmoot van de Engelse competitie, bij The Saints weet je het maar nooit. En dat is precies wat wedden op Southampton geliefd maakt onder de gokkers.

Bekijk alle wedstrijden
Southampton logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Southampton

Southampton moet doorgaans strijden voor ieder punt om degradatie te voorkomen. Maar het weet soms ook weer door te dringen tot de subtop van de Premier League. Het is daarmee een club die tegelijkertijd kan verrassen en teleurstellen. Ieder seizoen opnieuw. Wat gaat het dit jaar worden met de “The Saints”?

Er zit één voordeel aan die wisselvalligheid van de ploeg: verschillende quoteringen. Iedere bookmaker berekent de winstkansen namelijk op een andere manier en dus kennen wedstrijden van de club uiteenlopende odds. Benieuwd naar de beste en scherpste quoteringen voor aankomende wedstrijden? We hebben ze alvast voor je uitgezocht, zodat je een zo hoog mogelijke winst kunt behalen met wedden op Southampton!

Geschiedenis van Southampton

Southampton FC is opgericht op 21 november 1885. De club heeft de bijnaam “The Saints”, vanwege zijn historie als gelovige voetbalclub. In 1885 was de club opgericht onder de naam St. Mary’s Church of England Young Men’s Association. De club veranderde de naam in Southampton St. Mary’s toen de club deelnam aan de Southern League in 1894. De club had The Dell als thuisbasis. Daarin speelde ze 103 jaar lang.

Het stadion werd geraakt door een bom tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor zij hun wedstrijden speelden bij Portsmouth. Nadat de promotie in het seizoen 1949-1950 was gemist werd er in 1953 gedegradeerd. In 1966 keerde Southampton terug naar de eerste divisie. Voor acht jaar bleven ze op het hoogste niveau. In het seizoen 1971/1972 werd Europees voetbal gespeeld. Trainer McMenemy wordt gezien als een van beste trainers van Southampton. Met goede spelers werd de FA Cupfinale gewonnen. Verder promoveerde de ploeg weer naar het hoogste niveau. 1980/1981 was met onder andere Kevin Keegan de beste seizoen tot dan toe met een zesde plaats.

Southampton bleef onder leiding van McMenneny groeien. Ze kwamen steeds dichterbij de titel. Southampton was een van de oprichters van de Premier League in 1992/1993. Vele jaren werden gevochten tegen degradatie. Dit gebeurde overigens wel met succes. Na verschillende trainerswisselingen werd Gordon Strachan de coach. Onder zijn leiding bereikte Southampton de FA Cupfinale. Na 27 seizoenen degradeerde de club weer naar de Championship. In het seizoen 2007/2008 kwam de ploeg in financiële problemen, waardoor belangrijke spelers verkocht moesten worden. De club werd in dat seizoen op de laatste dag behoeden van degradatie. Na in 2009 onder curatele te zijn geplaatst degradeerde de club opnieuw van de Championship. Twee andere eigenaren namen het stokje over, waardoor faillissement voorkomen werd. In het seizoen 2009/2010 werd de Football League Trophy gewonnen. In het seizoen 2011/2012 promoveerde de club naar de championship. In het seizoen daarop promoveerde de club opnieuw, dankzij een geweldige start van dertien wedstrijden achter elkaar. Momenteel acteren ze daar nog en vechten ze weer tegen degradatie.

Beste spelers uit het verleden

Gareth Bale – Het grote talent werd ontdekt bij Southampton. Hij vertrok later naar Tottenham Hotspur, waar hij furore maakte met zijn snelheid aan de linkerkant. Momenteel is hij bankzitter bij Real Madrid.

Alan Shearer – Ook Shearer komt bij de jeugd van Southampton vandaan. Hij was tot dan toe de jongste speler die een hattrick maakte op het hoogste Engelse niveau. Het seizoen daarna scoorde hij slechts in tien wedstrijden niet. Hij werd in 1991 verkozen als speler van het jaar. Hij was een geweldige aanvaller die fysiek sterk was.

Beste managers uit het verleden

Lawrie McMenemy: Onder zijn leiding won de club in 1976 de FA Cupfinale. Verder promoveerden ze in 1978 naar de eerste divisie en bereikten ze in 1979 de League Cupfinale. Ten slotte eindigde Southampton op een tweede plek in het seizoen 1983/1984.

Gordon Strachan: De Schotse manager zorgde ervoor dat zijn club op de elfde plaats eindigde in het seizoen 2001/2002, nadat de club werd gezien als een degradatiekandidaat. De club bereikte de FA Cupfinale in 2002/2003. Southampton bereikte verder een plek in Europa.

Informatie

  • Plaats: Southampton
  • Stadion: St. Mary’s Stadium
  • Opgericht: 1885
  • Clubkleuren: Rood/wit
  • Bijnamen: The Saints

Veelgestelde vragen over Southampton

Je kan wedden op Southampton via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Southampton. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Southampton afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Southampton.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Southampton wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Southampton aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Southampton kan je vinden op de clubpagina van Southampton.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Southampton. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Southampton met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Southampton met elkaar vergelijken op de clubpagina van Southampton.

Er zijn verschillende bonussen voor Southampton. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Southampton met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Southampton met elkaar vergelijken op de clubpagina van Southampton.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • FA Cup 1x
  • Football League Trophy 1x

Stadion

Het St. Mary’s Stadium is het nieuwe stadion van Southampton. Het stadion werd in 2001 in gebruik genomen. In het stadion kunnen net iets meer dan dertigduizend mensen. De tribunes zijn vernoemd naar de legendes van Southampton.

Supporters

The Northam Stand is de plek waar de fanatieke aanhang zit. Ze zingen veelal de populaire sportstune “When the saints go marching in”.

Rivaliteit

The South Coast Derby wordt gezien als een beladen derby. Southampton heeft een langdurige rivaliteit met Portsmouth. Ze hebben ieder hun maritieme verleden. Portsmouth speelt op een lager niveau dan Southampton. Hierdoor komen de twee ploegen niet vaak tegen elkaar te spelen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.