award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Watford

Deze Engelse club weet nog wel eens te verrassen. Hoewel het meestal strijdt om degradatie te voorkomen, kan het zomaar in de middenmoot of subtop eindigen. Kortom, wedden op Watford is altijd spannend.

Bekijk alle wedstrijden
Watford logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Watford

Watford is een ploeg waar geen pijl op te trekken valt. Het verleden staat bol van degradaties en promoties. Momenteel ontwikkelt de club zich als een vaste club in de Premier League, maar weten ze die lijn vast te houden of zakken ze weer terug naar de onderste regionen op de ranglijst?

Die onzekerheid leidt tot verschillende, zeer uiteenlopende quoteringen bij de bookmakers. Het is namelijk moeilijk in te schatten waartoe de ploeg in staat is. De goed geïnformeerde gokker is daarom in het voordeel. Benieuwd naar de scherpste quoteringen voor aankomende wedstrijden? Bekijk hierboven de beste odds, zet in en boek misschien wel een mooie winst door te wedden op Watford!

Geschiedenis van Watford

Watford is opgericht in 1898 door een fusie van West Herts en Watford St. Mary’s en speelde zijn wedstrijden op de Cassio Road. Rond 1950 speelde de club in de derde divisie. In het seizoen 1958/1959 speelde de club nog een niveau lager. Als snel keerde Watford weer terug. Onder leiding van Ken Furphy werd er met spelers als Dennis Bond en Barry Endean een promotie behaald in de derde divisie. De club kreeg later echter te maken met financiële problemen en degradeerde weer in 1975.

In 1976 werd zanger Elton John voorzitter van de club. Op dat moment kwam de club uit op het vierde niveau, terwijl de club als doel had om binnen enkele jaren op het hoogste niveau te spelen. 1977 promoveerde de club, evenals in het seizoen 1978/1979. Zijn doel kwam uit: in 1982 kwam de club naar het hoogste niveau. De club eindigde in het daarop volgende seizoen op een tweede plek en speelde daardoor Europees voetbal. In 1984 verloor de club de FA Cupfinale van Everton. Langzaam kwam de club in verval. De coach Steve Harrison kon niet voorkomen dat Watford ging degraderen. Watford bleef daarin een tijdje actief. De club degradeerde vervolgens opnieuw naar de tweede divisie. Onder leiding van Taylor promoveerde de club naar de eerste divisie. Een tweede promotie onder zijn leiding gebeurde in 1998/1999 toen Bolton Wanderers in de play-off finale werd verslagen. Lang kon Watford niet genieten van de tijd in de Premier League en degradeerde alweer na één seizoen.

Watford kwam opnieuw in de financiële problemen. In het seizoen 2002/2003 vertrokken zeer veel spelers om het gat te dichten. De club kon zich in 2005 net aan handhaven in de Championship. In het seizoen 2005/2006 promoveerde de club opnieuw naar het hoogste niveau. Na een jaar kwam het avontuur alweer ten einde. Ze wonnen slechts vijf wedstrijden in het seizoen 2006/2007. Ze bleven hier vier jaar actief, waarin ze veelal in het rechter rijtje kwamen. Ook was er weer sprake van financiële problemen.

Onder leiding van Jankovic promoveerde de club naar de Engelse hoogste niveau. Nadat ze een paar keer de degradatie ternauwernood ontliepen en er veel trainers zijn ontslagen spelen ze momenteel nog steeds op het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

Alec Chamberlain – Nadat Kevin Miller vertrok naar Crystal Palace in 1997 werd hij de eerste doelman. Hij werd “player of the season” en won met Watford de promotie naar de Championship. Hij bleef belangrijk voor het team. Mede dankzij hem promoveerde de club opnieuw naar de Premier League in 1999. Hij was in de play-off super belangrijk met zijn reddingen tegen Birmingham.

Tommy Mooney – Mooney had een stroeve start bij de club en begon als bankzitter. Mooney werd vanaf 1998/1999 steeds belangrijker voor de club. Ondanks dat hij geen doelpunten maakte in de play-offs tegen Birmingham was hij een belangrijke pion in die wedstrijden.  In 2000 raakt hij echt op dreef: hij scoorde meer dan twintig goals voor de club in de competitie.

Beste managers uit het verleden

Graham Taylor: Taylor was aangesteld door eigenaar Elton John in 1977. Taylor heeft een grote prestatie geleverd voor de club. Onder zijn leiding promoveerde de club drie keer in vijf jaar, van de vierde divisie naar de eerste divisie. Onder zijn leiding bereikte Watford ook de FA Cupfinale in 1984.

Aidy Boothroyd: Boothroyd wordt niet gezien als de succesvolste manager, maar hij slaagde er wel in om de club, ondanks de financiële problemen, in de Championship te houden. Ook promoveerde hij met de club toen hij in het eerste seizoen actief was.

Informatie

  • Plaats: Watford
  • Stadion: Vicarage Road
  • Opgericht: 1898
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: The Hornets, The Golden Boys, The Yellow Army, The Orns

Veelgestelde vragen over Watford

Je kan wedden op Watford via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Watford. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Watford afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Watford.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Watford wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Watford aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Watford kan je vinden op de clubpagina van Watford.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Watford. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Watford met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Watford met elkaar vergelijken op de clubpagina van Watford.

Er zijn verschillende bonussen voor Watford. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Watford met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Watford met elkaar vergelijken op de clubpagina van Watford.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Promotie naar Premier League 4x
  • FA Cup verliezend finalist 1x

Stadion

Het stadion van Watford heet Vicarage Road. In het stadion kunnen 23.700 mensen plaatsnemen. Dit is een van de kleinste stadions van de Premier League. In 2015, 2016 en 2017 zijn er uitbreidingen gedaan.

Weetje

Elton John heeft een eigen tribune op Vicarage Road.

Rivaliteit

De grootste rivaal van Watford is Luton Town. In 2002/2003 ontaarde de wedstrijd in vechtpartijen op Vicarage Road. In de onderlinge ontmoetingen heeft Luton er 39 gewonnen, Watford er 27 en zijn er 23 wedstrijden gelijkgespeeld.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.