award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

West Ham United

Wedden op West Ham United is populair vanwege de wisselende resultaten en de daarbij behorende interessante odds. Wat het gaat worden aankomende wedstrijd?

Bekijk alle wedstrijden
West Ham United logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op West Ham United

West Ham United doet er alles aan om goede resultaten te behalen in de Premier League. Ook als dat betekent dat er geïnvesteerd moet worden in nieuwe spelers en een nieuwe accommodatie. Vooralsnog blijven die resultaten meestal nog uit, maar desalniettemin geven de kenners aan dat de club de potentie heeft om door te groeien. Wie weet waar het schip strandt?

Die potentie laat zich soms echter wel zien. De ploeg weet af en toe een verrassende overwinning te boeken, maar verliest ook nog wel eens een wedstrijd waar ze als favoriet aan begonnen. Die wisselvalligheid zorgt voor uiteenlopende odds en maakt wedden op West Ham United geliefd bij de mensen die op de Engelse club willen gokken. Check hierboven die scherpste odds voor komende wedstrijd!

Geschiedenis van West Ham United

West Ham United is gevestigd in Stratford in Oost-Londen. De club is pas geleden verhuisd naar het London Stadium in 2016. De club is in 1895 opgericht door ijzerwerkers. In 1900 kreeg het de naam West Ham United. Aan het begin van de twintigste eeuw nam de club deel aan de Southern League en de Western League. In 1919 nam de club deel aan de Football League. Vanaf 1923 namen ze deel aan de topcompetities. Ze verloren toen ook de FA Cupfinale.

West Ham United heeft de FA Cup driemaal gewonnen en was twee keer de finalist. De club won de Europa Cup in 1965 en werd hierin tweede in 1976. Ook won de club de Intertoto Cup in 1999. De hoogste notering is een derde plaats in het seizoen 1985/1986.

Beste spelers uit het verleden

Bobby Moore – Mede dankzij Bobby Moore won de club de FA Cup in 1964 en in 1975. Hij was een van sleutelspelers van het succes van Engeland tijdens het WK in 1966. Bobby Moore komt uit de jeugd van West Ham. Er is speciaal voor de wereldkampioenen een standbeeld gemaakt, waarin je Bobby Moore ziet.

Geoff Hurst – Hurst voetbalde op zijn vijftiende bij West Ham. Hij had in het begin zware concurrentie van Bobby Moore. Later vormde hij als aanvaller een succesvol duo met Johnny Byrne. In het seizoen 1965/1966 kwam hij echt los. Hij scoorde veertig goals in 59 wedstrijden in dat seizoen.

Trevor Brooking – Onder leiding van Greenwood werd er verzorgd voetbal gespeeld. Brooking werd een van de belangrijkste spelers toen sterspelers aan het vertrokken. Hij was een groot talent. Hij had ook een hart voor de club, want hij bleef de club voor jaren trouw. Hij keerde ook twee keer terug als trainer.

Beste managers uit het verleden

Ron Greenwood: Als trainer van West Ham United boekte hij grootse successen. Hij had een groot aandeel in de ontwikkeling van spelers als Bobby Moore, Geoff Hurst en Martin Peters. Onder zijn leiding werd de FA Cup gewonnen in 1964 en de Europa Cup in 1965.

John Lyall: Onder leiding van John Lyall werd er nog een FA Cup gewonnen, namelijk in 1975. Weliswaar werd er onder zijn leiding gedegradeerd, maar pakte hij ook de FA Cupfinale in 1980 en promoveerde weer in het seizoen van 1981. Verder werd er onder zijn leiding de hoogste notering bereikt op het hoogste niveau tot nu toe: een derde plek in het seizoen 1985/1986.

Informatie

  • Plaats: Londen
  • Stadion: Olympic Stadium London
  • Opgericht: 1895
  • Clubkleuren: Rood/(licht)blauw
  • Bijnamen: The Hammers

Veelgestelde vragen over West Ham United

Je kan wedden op West Ham United via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op West Ham United. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op West Ham United afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op West Ham United.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op West Ham United wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op West Ham United aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op West Ham United kan je vinden op de clubpagina van West Ham United.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor West Ham United. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op West Ham United met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van West Ham United met elkaar vergelijken op de clubpagina van West Ham United.

Er zijn verschillende bonussen voor West Ham United. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op West Ham United met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van West Ham United met elkaar vergelijken op de clubpagina van West Ham United.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • FA Cup 3x
  • League Cup Rnner-up 2x

Stadion

Het stadion van West Ham United, London Stadium, wordt gebruikt voor verschillende sporten. Het is voornamelijk gebouwd voor de Olympische Spelen, die werden gehouden in Londen. Hierin werden de openings- en slotceremonie gehouden. Ook wordt hier atletiek bedreven. In 2017 werd hier het WK atletiek gehouden.

In het stadion werden in 2015 rugbywedstrijden gehouden voor het wereldkampioenschap. Concerten kunnen gehouden worden voor tachtigduizend mensen. Na een lang aanbestedingsproces zijn West Ham United en VK Atletiek de huurders van het stadion. Het stadion zou in de toekomt ook voor andere sporten gebruikt kunnen worden, zoals cricket en basketbal.

Supporters

Zoals iedere club heeft West Ham ook een supporterslied. Dit is “The Bells are Ringing”. Het clublied is “I’m Forever blowing Bubbles”. De supporters geven spelers die de club hebben verlaten zonder enige vorm van clubliefde een fluitconcert. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Frank Lampard. Spelers als Bobby Zamora en Carlos Tevez konden wel op applaus rekenen.

Rivaliteit

De grootste rivalen zijn Tottenham Hotspur en Chelsea. Deze derby’s worden ook wel East versus North London Derby en East versus West London rivalry genoemd.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.