award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Wolverhampton Wanderers

Kunnen "The Wolves" weer verrassen in de Premier League? Of moeten ze alle zeilen bijzetten om zich te handhaven? Hoe dan ook, het levert mooie odds op voor mensen die willen wedden op Wolverhampton Wanderers.

Bekijk alle wedstrijden
Wolverhampton Wanderers logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers bevindt zich meestal in het grijze gebied tussen de Premier League en het één na hoogste niveau in Engeland. Met zowel degradaties als promoties tot gevolg. Het is ieder seizoen weer afwachten wat “The Wolves” op de mat weten te leggen.

De afgelopen tijd hebben ze zich echter gemanifesteerd als reuzendoder door punten af te snoepen van de grote jongens. Hoewel handhaving meestal het doel is, is de ploeg ook wel eens terug te vinden in de middenmoot. De bookmakers hanteren dan ook verschillende odds bij het wedden op Wolverhampton Wanderers. Om je te helpen de scherpste te vinden, hebben we alvast diverse wedkantoren vergeleken en de beste quoteringen voor komende wedstrijd voor je klaargezet.

Geschiedenis van Wolverhampton Wanderers

“The Wolves” waren een van de oprichters van de football league in 1888. De club speelde 33 jaar op het Engelse hoogste niveau. Onder leiding van Stan Cullis won de club drie keer de competitie in de jaren zestig. Wolves heeft viermaal de FA Cup gewonnen, waarvan de meeste recente dateert van 1960. De League Cup werd twee keer verovert, namelijk in 1974 en 1980.

“The Wolves” hebben in het verleden ook Europees gevoetbald. De club bereikte de kwartfinale van de Europa Cup in het seizoen 1959/1960, de halve finale in 1960/1961 en verloor de finale van Tottenham Hotspur in 1972.

In 2016 werd bekend dat de club werd gekocht door de Chinese investeringsgroep Fosun International. De nieuwe eigenaren ontbonden het contract met Kenny Jackett en stelden de Italiaan Walter Zenga aan. Hij werd echter al na zestien wedstrijden ontslagen. Vervolgens werd Paul Lambert aangesteld. Ook hij werd snel ontslagen na een slecht seizoen. Momenteel is Santo de manager van de club. Hij zorgde er voor dat de club voor het eerst in zes jaar weer terugkeerde naar het hoogste niveau.

Beste spelers uit het verleden

Billy Wright: Wright speelde 105 wedstrijden in een dertien jaar durende periode. Hij was de FWA voetballer van het jaar in 1952 (een prijs voor de beste Engelse voetballer) en eindigde als tweede achter Di Stefano om de titel Europees voetballer van het jaar. Hij werd gezien als een allrounder en ook als een echte leider.

Steve Bull:  Hij is clubtopscoorder allertijden voor “The Wolves”. Mede dankzij hem promoveerde de club meerdere malen naar uiteindelijk de tweede divisie. De club kwam een paar keer dicht bij de promotie naar de Premier League, maar de promotie werd net niet behaald. Hij scoorde 306 goals in 561 verschijnen en leidde de ploeg driemaal naar een promotie.

Bill Slater: Ook hij won de FWA voetballer van het jaar. Hij speelde elf jaar voor de club, waarin hij driemaal kampioen werd van de eerste divisie. Hij was aanvoerder in het team dat in 1960 tweede werd en de FA Cup won.

Beste managers uit het verleden

Stan Cullis: Ongetwijfeld de succesvolste manager van “The Wolves”. Buiten het stadion staat een standbeeld van hem, omdat hij van Wanderers een grote club maakte. Hij werd driemaal kampioen en werd tweemaal winnaar van de FA Cup. Hij was dertien jaar lang manager van de club, iets wat je tegenwoordig nauwelijks nog ziet.

Informatie

  • Plaats: Wolverhampton
  • Stadion: Molineux Stadium
  • Opgericht: 1877
  • Clubkleuren: Geel/zwart
  • Bijnamen: Wolves

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 3x
  • FA Cup 4x
  • League Cup 2x

Stadion

Het Molineux stadion kent een lange geschiedenis. De opening vond in 1889 plaats. Op deze plek werd ook de eerst Engelse competitiewedstrijd op het hoogste niveau gespeeld. Het was een van de eerste stadions die in de jaren vijftig kunstlicht kreeg. In het stadion kunnen er ongeveer 32.000 mensen zitten. De Stan Cullis stand is uitgebreid in 2012. De overige plannen werden stopgezet, omdat de voorkeur werd gegeven om het geld te investeren in de jeugdopleiding.

Weetje

Wist je dat Star Wars-ster Mark Hamill fan is van “The Wolves”? De fans van Wolverhampton wilde van hem weten of hij fan is van de club en hij bracht zijn steun uit. Hij gaf aan dat de club voor hem ale een familie voelt.

Rivaliteit

De wedstrijden tegen West Bromwich Albion worden ook wel “The Black Country Derby” genoemd. De afstand tot de twee clubs is slechts elf kilometer lang. Ze hebben elkaar 159 keer ontmoet. Allebei de clubs zijn de oprichters van het Engelse hoogste niveau. In het seizoen 1953/1954 vochten ze allebei om de titel, waarbij Wolverhampton Wanderers als winnaar eindigde.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren