award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Cagliari

Is de Italiaanse club gedoemd om te degraderen of kan het verrassen met een plek in de middenmoot? Bekijk de odds voor komende wedstrijden en begin direct met wedden op Cagliari!

Bekijk alle wedstrijden
Cagliari logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Cagliari

Cagliari is de eerste club ten zuiden van Roma die kampioen van Italië werd. Tegenwoordig heeft de club uit Sardinië andere zorgen aan het hoofd; de spelers vechten iedere week om punten bijeen te sprokkelen zodat de club niet degradeert uit de Serie A.

Het team krijgt doorgaans veel doelpunten tegen en scoort moeilijk, waardoor het winnen van wedstrijden een lastige opgave blijkt. Maar met een passie, een ongekende inzet en een heleboel strijd kan de club nog ver komen. Dat levert bovendien een paar zeer interessante quoteringen op gedurende het seizoen. Benieuwd? Check de beste odds voor komende wedstrijd en begin direct met wedden op Cagliari!

Geschiedenis van Cagliari

Het grootste succes werd geboekt in de jaren zeventig en tachtig. De grote man in die periode was Luigi Rova. Mede dankzij hem won Cagliari de titel in 1969/1970. In dat seizoen verloor de ploeg maar twee wedstrijden en kregen ze maar elf tegendoelpunten. De ploeg bestond uit spelers als Albertosi, Domenghini, Gori en Niccolai. Zij maakten deel uit van de Italiaanse ploeg die in 1970 in de finale stond.

Cagliari heeft ook twee seizoenen in de Serie C gespeeld: in 1987/1988 en 1988/1989. Mede dankzij coach Claudio Ranieri pakte de club twee keer een promotie. In 1992/1993 streed de club voor een Europese ticket. Onder leiding van coach Carlo Mazzone werd Europees voetbal behaald. De club presteerde het seizoen daarop uitstekend in Europa met een halve finaleplaats.

In het seizoen 2015/2016 promoveerde de club naar het hoogste niveau. Gregory van der Wiel speelde nog in seizoen 2017/2018. Door een trainingsachterstand en aanhoudende enkelklachten had hij slechts nauwelijks speelminuten gemaakt. Hij kon niet het verschil maken en vertrok uiteindelijk.

Beste spelers uit het verleden

Luigi Riva: Riva speelde zijn gehele carrière bij Cagliari. Hij speelde 300 wedstrijden voor deze club. Sinds hij stopte met voetbal droeg niemand anders zijn nummer 11. Niemand heeft tot nu toe meer goals gemaakt voor de “Rossoblu”. Mede dankzij hem klom de club omhoog naar de Serie A en later naar de top hiervan. In het droomseizoen 1969/1970 werd hij kampioen met Cagliari. Hij scoorde in dat seizoen 21 doelpunten. In die tijd was hij de beste voetballer van Italië. In het jaar 1968 won hij de Europese titel met Italië. Vanaf 1971 begon hij steeds meer blessures te krijgen. In 1975/1976 besloot hij te stoppen met voetbal, nadat Cagliari was gedegradeerd.

Gianfranco Zola: Hij leidde de club naar een promotie in het seizoen 2003/2004. Hij kon vooral goed vrije trappen nemen. Hij staat in de statistieken genoteerd als een van de effectiefste specialisten van de Italiaanse competitie. Spelers als Totti, Baggio en Del Piero moet hij voor zich dulden.

Beste managers uit het verleden

Carlo Mazzone: Onder zijn leiding behaalde de club Europees voetbal. Daarin werden uitstekende resultaten geboekt in het seizoen 1993/1994. De club strandde pas in de halve finale.

Claudio Ranieri: Hij leidde de club naar twee promoties. Dit gebeurde in de jaren negentig. Na twee seizoenen stand te hebben gehouden in de Serie A degradeerde de club alsnog. Ranieri behaalde zijn grootste succes bij Leicester City. Daarin verraste hij vriend en vijand door kampioen te worden.

Informatie

  • Plaats: Cagliari
  • Stadion: Sant’Elia
  • Opgericht: 1920
  • Clubkleuren: Rood/blauw/wit
  • Bijnamen: Rossoblu, Casteddu

Veelgestelde vragen over Cagliari

Je kan wedden op Cagliari via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Cagliari. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Cagliari afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Cagliari.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Cagliari wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Cagliari aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Cagliari kan je vinden op de clubpagina van Cagliari.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Cagliari. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cagliari met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cagliari met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cagliari.

Er zijn verschillende bonussen voor Cagliari. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Cagliari met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Cagliari met elkaar vergelijken op de clubpagina van Cagliari.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 1x
  • Halve finale UEFA Cup

Stadion

Het stadion van Cagliari is een tijdelijk onderkomen. Het Sardegna Arena is momenteel het stadion van de club. Het stadion biedt plek voor zestienduizend mensen. Het is niet bepaald een nieuw stadion. Met vier noodtribunes is een tijdelijk stadion gebouwd. Het stadion Sant’Elia is gesloten. Het is de bedoeling dat er in 2019 een nieuw stadion komt voor de club uit Sardinië.

Het oude Sant’Elia stadion had een noodtribune. Een gedeelte van het stadion werd te gevaarlijk. Al in 2002 werd het stadion afgekeurd vanwege instortingsgevaar. Cagliari bedacht daarom om tijdelijke tribunes te laten bouwen in het vervallen stadion. Tien jaar later werd het thuishaven weer niet goedgekeurd.

Rivaliteit

De grootste rivaal is AC Milaan. Voor de supporters staat er veel op het spel tegen de club uit het rijke noorden. Cagliari moet tegenwoordig weinig tegen Torres voetballen. Deze twee ploegen vertegenwoordigen de grootste clubs uit Sardinië.

Weetje

Serie A staat bekend om zijn lege stadions. Het stadion van Cagliari is meestal maar voor de helft gevuld. Het stadion, wat een capaciteit heeft van twintigduizend toeschouwers, wordt meestal maar door tienduizend mensen bezocht. Alleen het stadion van Juventus loopt tegenwoordig nog wel vol.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.