award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Chievo Verona

De geschiedenis van de club wordt gekenmerkt door schandelen. Maar vergaat het ze op het veld? Bekijk de odds voor de komende wedstrijden en begin direct met wedden op Chievo Verona!

Bekijk alle wedstrijden
Chievo Verona logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Chievo Verona

Chievo Verona sjoemelde met wat transfers en deed aan creatief boekhouden waarvoor het bestraft werd en waardoor gevreesd werd dat de club in 2018/2019 niet in de Serie A uit zou kunnen komen. De boete en punten in mindering weerhielden de club er echter niet van om alles in het werk te stellen om zich te handhaven.

Door al dat gedoe, begon de club het seizoen met een flinke achterstand. Weet het team die weg te werken en mee te kunnen vechten om lijfsbehoud? In de Italiaanse competitie weet je het maar nooit. En dat is precies wat wedden op Chievo Verona zeer interessant kan maken voor mensen die gokken op voetbal.

Geschiedenis van Chievo Verona

Chievo steeg vanaf 1964 omhoog. Toen werd zakenman Luigi Campedelli de eigenaar. Zo promoveerde de club naar de Serie D in het seizoen 1974/1975 en promoveerde het later ook naar de Serie C2 in 1986. Doordat de club groter werd verhuisde Chievo Verona naar het huidige Stadio Marcantonio Bentegodi. Vanaf 1990 heet de club officieel “A.C. Chievo Verona”.

De zoon van Luca Campedelli volgde zijn vader op en werd al op zijn 23e voorzitter van de Italiaanse club. Hij benoemde Alberto Malesani als hoofdcoach. Onder leiding van Malesani promoveerde de club naar de Serie B. De club kon eindelijk spelen tegen zijn grote rivaal Hellas Verona. De club kreeg als bijnaam “de vliegende ezels”, wat een reactie is op de supporters van Hellas die vonden dat Chievo Verona alleen maar kon promoveren als ezels kunnen vliegen.

Vanaf het seizoen 2001/2002 speelde de club weer in de Serie A. In het eerste seizoen verraste de club door zes wedstrijden achter elkaar op de eerste plek te staan en om later op de vijfde plek te eindigen. De club mocht Europees voetbal spelen. Het seizoen daarop werd de club negende. In het seizoen 2005/2006 eindigde de club op een zevende plek. Door een matchfixingschaal, waarbij veel clubs die boven Chievo stonden betrokken waren, mocht de club zowaar in het volgende jaar deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Dit werd geen succes. De club kon zich ook niet kwalificeren voor de UEFA Cup. Chievo degradeerde zelfs naar de Serie B.

De club vocht zich na een seizoen alweer knap terug. Vervolgens kwam een roerige periode aan, waarbij degradatie telkens net werd ontlopen. Momenteel gaat het niet veel anders. Door een verkeerde boekhouding werd de club gestraft. Op het moment van typen staat de club op de laatste plek.

Beste spelers uit het verleden

Amauri: Mede dankzij hem werd in het seizoen 2005/2006 plaatsing voor de voorronde van de Champions League bereikt (ondanks het grote schandaal van 2005). In negentig wedstrijden voor Chievo Verona scoorde hij zeventien doelpunten. De grootste club waar hij voetbalde was Juventus.

Andrea Barzagli: Barzagli wordt gezien als een van de beste Italiaanse verdedigers van zijn generatie. Hij is fysiek sterk. Hij brak echt door bij Juventus. Drie seizoenen achter elkaar werd hij gekozen in het elftal van de Serie A. Hij was een slimme speler en werd vaak niet op zijn snelheid afgetroefd. Hij speelde veelal als centrale verdediger en als rechtsback.

Beste managers uit het verleden

Luigi Delneri: Onder zijn leiding promoveerde club naar het hoogste niveau van Italië. Tot dan toe was het niet eerder gelukt om dit te behalen. Het seizoen daarop, in 2001/2002, werd Chievo Verona de verrassing van de Serie A door als vijfde te eindigen in de competitie.

Lachini: Lachini liet de club na een seizoen promoveren naar de Serie A. De club werd kampioen en pakte voor het eerst in veertien jaar weer eens een titel.

Informatie

  • Plaats: Chievo
  • Stadion: Stadio Marc’Antonio Bentegodi
  • Opgericht: 1929
  • Clubkleuren: Geel/blauw
  • Bijnamen: I Giolloblu, Mussi Voltani

Links

Veelgestelde vragen over Chievo Verona

Je kan wedden op Chievo Verona via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Chievo Verona. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Chievo Verona afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Chievo Verona.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Chievo Verona wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Chievo Verona aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Chievo Verona kan je vinden op de clubpagina van Chievo Verona.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Chievo Verona. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Chievo Verona met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Chievo Verona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Chievo Verona.

Er zijn verschillende bonussen voor Chievo Verona. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Chievo Verona met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Chievo Verona met elkaar vergelijken op de clubpagina van Chievo Verona.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie B 1x
  • Serie C1 1x
  • Serie C2 1x

Supporters

De belangrijkste wedstrijden voor de supporters zijn de wedstrijden tegen Hellas. Chievo wordt gezien als het kleine broertje. Hellas is namelijk een keer Italiaans kampioen geweest. De supporters vermaken zich deze periode wel: Hellas speelt een niveau lager en Chievo promoveerde naar de Serie A. Dit werd juist onmogelijk geacht door Hellas.

Rivaliteit

Zoals al eerder aangegeven de wedstrijden tegen Hellas Verona. De “Derby della Scala” is maar drie keer op het hoogste niveau gehouden. Inmiddels hebben de ploegen elkaar tien keer getroffen. Chievo heeft vier keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren.

Weetje

Chievo Verona kende een bijzonder slechte competitiestart. De ploeg heeft in de eerste acht competitiewedstrijden zes keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Daar komt ook nog eens bij dat de club een straf kreeg door een gebrekkige boekhouding. De club heeft nu al twee trainers versleten. De laatste trainer die werd ontslagen was slechts een maand in dienst. Ventura, die het Italiaans elftal onder zijn hoede had, liet al snel weten weg te willen.

Uit het archief

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.