award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Genoa

Als echte middenmoter in de Serie A weet deze oude club regelmatig wedstrijdjes te winnen - maar ook te verliezen. Kortom, de wedstrijden kennen vaak mooie odds waardoor wedden op Genoa een interessante optie is!

Bekijk alle wedstrijden
Genoa logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Genoa

Genoa kent een lange historie. De club bestaat namelijk meer dan 125 jaar. Het is dan ook een van de oudste clubs uit Italië. De club heeft ook veel prijzen gepakt, al is het de laatste decennia niet zo succesvol. Het bivakkeert tegenwoordig in de middenmoot, met zowel bijzondere klasseringen in de subtop als in de onderste regionen.

Zo worden ze het ene seizoen zesde en eindigen ze een jaar later vlak boven de degradatiestreep. Deze wisselvalligheid zien we ook terug op het veld; wedstrijden laten zich moeilijk voorspellen. Dat levert ook nu weer mooie odds op. Benieuwd welke? Check hierboven de meest gunstige quoteringen en start direct met wedden op Genoa!

Geschiedenis van Genoa

De club was al in 1893 opgericht en is daarmee een van de oudste voetbalclubs van Italië. In de beginjaren werd er alleen cricket gespeeld, maar in 1896 werd er ook een voetbalteam gevormd. De club was opgericht voor Engelsen. Zij zorgden er voor dat geen enkele Italiaan mee mocht doen. Genoa werd gelijk kampioen toen de Italiaanse bond werd opgericht. In die periode pakte de club veel kampioenschappen.

Voor het eerst degradeerde Genoa in 1934 naar de Serie B. Genoa promoveerde het seizoen daarop meteen en pakte zelfs de beker in 1936. In die periode speelde de club voornamelijk in de middenmoot. Twee keer degradeerde de club nog, in 1950 en 1960, maar de promotie volgde al snel.

De club kende een dieptepunt in 1970. De club ging het seizoen daarop spelen in de Serie C. Ook financieel ging het niet voor de wind. Gelukkig promoveerde de club na een seizoen alweer na het hoogste niveau. Genoa kenmerkte zich als een wisselvallige ploeg, waarbij het niet lukte om constant op het hoogste niveau te acteren.

Een ander dieptepunt was het omkoopschandaal in 2005. De verwachting was dat de club zou promoveren naar het hoogste niveau, maar de club werd naar de Serie C1 gestuurd. Vanaf 2007 promoveerde club weer naar de Serie A, waar het een lange periode in de middenmoot speelt.

Beste spelers uit het verleden

James Spensley: Naast speler was hij ook de manager van de club. Hij opende de voetbalafdeling bij Genoa in 1897. Samen met zijn ploeggenoten won hij het Italiaans kampioenschap in 1898. Het seizoen daarop veranderde hij van positie, namelijk van verdediger naar keeper. De club won mede dankzij hem zes keer de titel.

Gianluca Signorini: Sinds 1988 speelde hij voor Genoa. De club bereikte in die periode de halve finale van de UEFA Cup. Later werd zelfs een vierde plaats behaald in het seizoen 1990/1991. Tot dan toe werd er geen hogere notering in de Serie A behaald.

Vicenzo Torrente: Hij is een legende van de club, omdat hij vijftien seizoenen achter elkaar voor de “Rossoblu” speelde. Hij heeft meer dan vierhonderd wedstrijden gespeeld voor de club. Hij vertrok in 2000. Een van zijn hoogtepunten is dat hij onder leiding van Osvaldo Bagnoli Europees voetbal mocht spelen.

Beste managers uit het verleden

James Spensley: Spensley opende de voetbalafdeling van Genoa Cricket & Athletics Club. Zoals eerder aangegeven was hij van 1896 tot 1903 naast speler ook trainer. Mede dankzij hem won de club zes keer het Italiaans kampioenschap toen hij aan het roer was.

Gian Piero Gasperini: Onder zijn leiding promoveerde de club naar de Serie A in 2006/2007. Hij maakte van Genoa een stabiele ploeg die in 2008/2009 de hoogste plaats pakte in negentien jaar: de vijfde plek in de Serie A. Onder zijn leiding floreerden spelers als Milito en Thiago Motta. Hij werd alsnog ontslagen toen hij met grote namen als Luca Toni in 2010/2011 slechts elf punten pakte uit tien wedstrijden. 

Gasperini kende een tweede periode bij Genoa. Hij was drie jaar lang trainer van de club. Gasperini won veertig wedstrijden, maar verloor er ook 42. In 2017 werd hij door sportkrant Gazzetta dello Sport verkozen tot sportcoach van het jaar.

Informatie

  • Plaats: Genua
  • Stadion: Stadio Luigi Ferraris
  • Opgericht: 1893
  • Clubkleuren: Rood/blauw
  • Bijnamen: Grifoni

Veelgestelde vragen over Genoa

Je kan wedden op Genoa via bookmakers die een licentie hebben in Nederland. Via onze bookmakers pagina kan je deze bookmakers vinden. Om te beginnen moet je een account openen bij een bookmaker en geld storten op je account. Daarna kan je wedden op Genoa. Naast wedden op de uitslag van de wedstrijd, kan je ook ander soort weddenschappen op Genoa afsluiten. Ook kan je uitleg, informatie en tips vinden hoe te wedden op Genoa.

Bij de bookmakers Betcity en Bet365 kan je op Genoa wedden. Deze bookmakers hebben een vergunning in Nederland en bieden weddenschappen op Genoa aan. Alle bookmakers die je op VoetbalWedden.EU kan vinden hebben een licentie om in Nederland actief te zijn. De bookmaker met de beste odds bij weddenschappen op Genoa kan je vinden op de clubpagina van Genoa.

Er zijn verschillende free bets (gratis weddenschappen) voor Genoa. Vergelijk de verschillende free bets op ons free bets overzicht. Kies de free bet die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Genoa met de free bet. Om de free bet zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Genoa met elkaar vergelijken op de clubpagina van Genoa.

Er zijn verschillende bonussen voor Genoa. Vergelijk de verschillende bonussen op ons bonussen overzicht. Kies de bonus die bij je past, open een account bij de bookmaker en ga wedden op Genoa met de bonus. Er zijn welkomstbonussen, stortingsbonussen en free bets bonussen. Om de bonus zo goed mogelijk te benutten, kan je de odds bij wedstrijden van Genoa met elkaar vergelijken op de clubpagina van Genoa.

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 9x
  • Coppa Italia 1x

Supporters

Voor de supporters is de wedstrijd tegen Sampdoria ontzettend belangrijk. Deze wedstrijd wordt ook wel de “Derby della Lanterna” genoemd. Ruud Gullit heeft wel eens gezegd dat er wordt gevochten om de eer van de stad. Degene die wint kan direct zijn seizoen goedmaken.

Rivaliteit

Zoals eerder aangegeven de “Derby della lanterna”, oftewel de wedstrijd tegen Sampdoria. Volgens Van ’t Schip sparen supportersclubs maandenlang om van deze wedstrijd een grote happening te maken. Volgens oud-bondscoach Lippi voel je de haat en agressie bij deze wedstrijden.

De eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was pas in 1946. Sinds het ontstaan van Sampdoria heeft Genoa geen prijs meer gewonnen. Omdat beide clubs niet meer meedoen om de prijzen is deze wedstrijd ontzettend belangrijk geworden.

Weetje

Genoa en Sampdoria zijn grote rivalen van elkaar, maar in september 2018 stonden de spelers gebroederlijk naast elkaar. Zij waren aanwezig bij een staatsbegrafenis van de brugramp. In september was er een snelwegbrug ingestort. In dat weekend werd er overal in de Italiaanse competitie een minuut stilte gehouden.

COMING SOON

De Voetbalwedden Podcast

voetbalwedden podcast

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam

Welkom bij VoetbalWedden.EU

Wat is je leeftijd?

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Bij toegang tot de website (24 jaar of ouder) bevestig je dat je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.