award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Lecce

Wedden op Lecce kan heel wat opleveren, aangezien de club in veel wedstrijden als underdog wordt gezien. Ontdek snel de beste quoteringen voor komende wedstrijden!

Bekijk alle wedstrijden
Lecce logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Lecce

Lecce is na een korte periode van afwezigheid weer terug te vinden in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. Na promotie in 2018/2019 gaat het zich weer proberen te handhaven in de Serie A. Gaat de ploeg dat lukken? Gaat het zich handhaven of zit er zelfs nog meer in voor de ploeg uit de gelijknamige plaats? Houd het in de gaten en wie weet kun je door slim te wedden op Lecce zelfs nog wat verdienen!

Geschiedenis van Lecce

Lecce is opgericht in 1908 en heeft een groot deel van zijn historie doorgebracht in de Serie A en B. De club debuteerde in de Serie A in 1985/1986. De club is tot nu toe nog nooit verder gekomen dan een negende plaats in de eindklassering van de Serie A.

De ploeg degradeerde in 2012 uit de hoogste afdeling. Door vermoedelijke betrokkenheid bij een omkoopschandaal werd de club zelfs teruggezet naar de Serie C. De club bleef lang op dit niveau, maar in 2017/2018 wist de club te promoveren naar de Serie B. Het daaropvolgende seizoen lukte het om opnieuw de promoveren. Heel knap!

Beste spelers uit het verleden

Antonio Conte – Waarschijnlijk ken je hem wel! Hij won in 2017/2018 met Chelsea de Premier League. Een knappe prestatie! Hij is ook voormalige speler van Juventus en het nationaal elftal van Italië. Hij heeft de jeugd van Lecce doorlopen. Conte wordt gezien als de beste speler die ooit gespeeld heeft voor de club.

Graziano Pellè – Pellè ken je waarschijnlijk ook wel. Hij maakte furore bij Feyenoord, terwijl velen dachten dat het een miskoop zou worden. Later speelde hij ook bij Southampton goed. Hij maakte zijn debuut bij Lecce in 2004.

Javier Chevantón – Chevantón is de topscorer van de club . Hij maakte 47 doelpunten uit 87 wedstrijden.

Beste managers uit het verleden

Fabio Liverani – Onder leiding van Liverani promoveerde de club tweemaal achter elkaar! Knap voor een club die werd teruggestuurd naar de derde klasse.

Carlo Mazzone – Mazzone was de trainer die Lecce de beste prestatie bezorgde: een negende plaats als eindklassering!

Informatie

  • Plaats: Lecce
  • Stadion: Stadio via del Mare
  • Opgericht: 1908
  • Clubkleuren: Rood/geel
  • Bijnamen: De Wolven, De Geelroden

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

Geen noemenswaardige prijzen.

Rivaliteit

Lecce en Bari zijn grote concurrenten van elkaar. Ze liggen allebei in de laars van Italië. Bari voetbalt alleen niet in de Serie A, dus zij ontlopen elkaar.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren