award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Torino

De club uit Turijn is inmiddels meer dan een middenmoter. Het weet grote wedstrijden te winnen, maar ook van de onderste ploegen te verliezen. Kortom, altijd mooie wedstrijden met interessante odds. Bekijk de meest gunstige en start meteen met wedden op Torino FC!

Bekijk alle wedstrijden
Torino logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Torino

Torino heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot stabiele middenmoter in de Serie A, waar het begin deze eeuw nog vaak wisselde tussen het hoogste niveau en de Serie B. De tweede club uit Turijn vindt zelfs langzaam maar zeker de aansluiting met de subtop uit Italië. Een knappe prestatie!

Het is daarmee een gevaarlijke ploeg waar tegenstanders inmiddels rekening mee houden. De club verliest de laatste jaren niet veel en weet ook steeds meer potjes te winnen. Daarmee is wedden op Torino voor veel gokkers een steeds populairdere optie. Benieuwd naar de huidige quoteringen? We hebben de beste quoteringen voor je uitgezocht!

Geschiedenis van Torino

In 1906 kwam FC Torino voort uit een fusie van enkele bestaande clubs. Hoewel het altijd in de schaduw zal staan van stadsgenoot Juventus is het in Turijn toch veruit de populairste club. Tussen 1942 en 1949 wist de ploeg vijf keer achter elkaar de landstitel te winnen (de competitie lag enkele jaren stil vanwege de oorlog). Grande Torino domineerde het Italiaanse voetbal en op een moment stonden er zelfs tien spelers van Torino in de basis van het Italiaanse elftal.

Op 4 mei 1949 kwam er een plots einde aan het geweldige elftal van Torino. De ploeg vloog terug van een vriendschappelijke wedstrijd tegen Benfica in Lissabon, maar crashte tegen de Basilica of Superga in Turijn. 31 mensen verloren het leven.

Beste spelers uit het verleden

Valentino Mazzola wordt gezien als de grote leider van het team. De aanvaller speelde bijna 200 wedstrijden voor Turijn tussen 1942 en 1949 en scoorde meer dan 118 keer.          

Enkele andere bekende spelers die bij Torino FC hebben gespeeld zijn Faas Wilkes, Wim Kieft, Michel van de Korput, Ciro Immobile, Cesare Maldini, Cristian Vieri, Paolo Pulici en Andrea Belotti.

Beste managers uit het verleden

Helemaal terug in 1912 stond Vittorio Pozzo aan het roer bij Torino. De in Turijn geboren manager speelde zelf van 1906 tot 1911 bij de ploeg en wordt gezien als een van de beste managers ooit. Hij werd met Italië wereldkampioen in 1934 en 1938.

Informatie

  • Plaats: Turijn
  • Stadion: Stadio Grande Torino
  • Opgericht: 1906
  • Clubkleuren: Bordeauxrood
  • Bijnamen: Il Toro, I Granata

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Serie A 7x
  • Coppa Italia 5x

Supporters

De harde kern van Torino zit in de Curva Maratona, andere supportersgroepen zitten in de Curva Primavera.

Rivaliteit

De grote rivaal van Torino FC is Juventus. Deze wedstrijd wordt ook wel de Derby della Mole genoemd of de Derby di Torino.

Weetje

In 1927 werd Torino voor het eerst kampioen, maar deze titel werd afgenomen vanwege fraude tijdens de Turijnse derby. Het jaar erop werd Torino echter opnieuw kampioen.

In 1936 won Torino de eerste Coppa Italia ooit gehouden.

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren