award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles
Exclusieve deal: betcity bookmaker Ga spelen bij Betcity en pak de €20 free bet! Ga naar Betcity

Akhisarspor

De middenmoter speelt doorgaans een bescheiden rol in de Turkse Süper Lig, maar weet soms te verrassen met een hoge plek - of juist een hele lage. En dat maakt wedden op Akhisarspor misschien wel heel winstgevend!

Bekijk alle wedstrijden
Akhisarspor logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Akhisarspor

Akhisarspor eindigt sinds haar promotie naar de hoogste Turkse competitie steevast in de middenmoot, maar laat hier en daar wel eens een steekje vallen. Het is een onvoorspelbare ploeg die kan stunten tegen de grote ploegen, maar ook zomaar een paar keer achter elkaar kan verliezen.

Diezelfde onvoorspelbaarheid maakt wedden op Akhisarspor echter wel geliefd in de gokwereld. De odds zijn relatief hoog, waardoor een goed geplaatste weddenschap behoorlijk winstgevend kan zijn. Maar je kan er natuurlijk ook zomaar de boot mee ingaan. Dat is gokken op de kleine club in een notendop. Benieuwd naar de quoteringen? We hebben voor komende wedstrijden de hoogste odds voor je genoteerd.

Geschiedenis van Akhisarspor

Akhisarspor ontstond in 1970 uit een fusie tussen drie clubs. De ploeg speelt sinds 2012 voor het eerst in de Süper Lig en kende afgelopen seizoen hun absolute hoogtepunt. De ploeg groeide de afgelopen jaren uit tot een stabiele middenmoter en won afgelopen seizoen de Turkse Beker door Fenerbahçe te verslaan in de finale. Dit leverde ze dit seizoen een plekje in de Europa League op.

Noemenswaardige spelers

In het eerste seizoen in de Süper Lig leek de ploeg af te stevenen op degradatie. De ploeg stond rond de jaarwisseling stijf onderaan en had slechts drie wedstrijden gewonnen. In de winterstop kwam de Griek Theofanis Gekas echter over van Levante. De Griekse aanvaller was een enorm succes in Akhisar en scoorde twaalf keer in vijftien wedstrijden. De ploeg eindigde mede door zijn doelpunten op de veertiende plaats.

Noemenswaardige managers

Voor Hamza Hamzaoglu was Akhisarspor zijn grote doorbraak als trainer. Hamzaoglu promoveerde met de ploeg in 2012 naar de Süper Lig en hield ze op de been in het hoogste niveau. In 2014 werd hij opgepikt door het grote Galatasaray.

Pak de €20 Betcity free bet!

Informatie

  • Plaats: Akhisar
  • Stadion: Spor Toto Akhisarstadion
  • Opgericht: 1970
  • Clubkleuren: Groen/zwart
  • Bijnamen: Akigolar

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Turkse Beker 1x
  • Turkse Super Cup 1x
  • Kampioen 1. Lig 1x

Weetje

Akhisarspor is de tweede club uit de regio Manisa die de Süper Lig heeft bereikt.

Supporters

De Akigolar (Akigo’s) zijn de supporters van Akhisarspor. De groep werd in 1977 opgericht en staat bekend als een van de meest vreedzame supportersgroepen van het land.

Rivaliteit

De rivalen van Akhisarspor zijn Turgutluspor en Manisaspor. Beide ploegen komen ook uit de regio Manisa.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Naam