award statistics piggy-bank globe-grid soccer-ball tick plus cancel light-bulb bitcoin articles

Besiktas

Als ploeg uit de traditionele top drie van Turkije altijd één van de favorieten voor de titel. En dat maakt ook wedden op Besiktas bij veel mensen geliefd.

Bekijk alle wedstrijden
Besiktas logo

Wedstrijden

Geen wedstrijden gevonden

Wedden op Besiktas

Besiktas doet de afgelopen decennia steevast mee in de strijd om de titel in de Süper Lig. De ploeg uit Istanbul wist de titel nog in 2016 en 2017 achter elkaar te bemachtigen, maar moest de kampioenschappen daarna aan rivaal Galatasaray laten.

Desalniettemin is wedden op Besiktas nog steeds ontzettend populair. Niet alleen vanwege het grote aantal supporters dat de club heeft, maar ook vanwege de favorietenrol. De zwart-witte brigade is geliefd in gecombineerde bets, ondanks dat de quoteringen meestal niet erg hoog zijn. Benieuwd naar odds? Ontdek hierboven de hoogste quoteringen van verschillende bookmakers!

Geschiedenis van Besiktas

Besiktas is een van de meest succesvolle Turkse ploegen en is opgericht in 1903.  De ploeg werd in totaal vijftien keer kampioen van Turkije en degradeerde nog nooit in de clubgeschiedenis. De gouden jaren van de club waren in het begin van de jaren 90’. De ploeg werd toen drie keer op rij kampioen.

Noemenswaardige spelers

Een van de spelers die in het gouden tijdperk van de Zwarte Adelaars een belangrijke rol speelde was Ali Gültiken. In het seizoen 1984/1985 sloot Gültiken aan bij de A-selectie en trainer Gordon Milne besloot hem van rechtsachter om te turnen tot aanvaller. De zevenvoudig Turks international vertrok in 1995 bij Besiktas vanwege blessureleed en speelde amper nog wedstrijden.

Enkele andere bekende spelers zijn Ryan Babel, Jermain Lens, Guti, Pepe, Quaresma, Mario Gomez en Demba Ba.

Noemenswaardige managers

De Engelsman Gordon Milne was de trainer achter het grote succes met Besiktas. Milne won drie keer op rij de titel met de ploeg uit Istanbul, won drie keer de Turkse beker en twee keer de Turkse supercup. Later was de Engelsman nog technisch directeur van Besiktas.

Informatie

  • Plaats: Istanbul
  • Stadion: Vodafone Park
  • Opgericht: 1903
  • Clubkleuren: Zwart/wit
  • Bijnamen: Kara Kartallar

Achtergrondinformatie

Prijzenkast

  • Landskampioen 15x
  • Turkse Beker 9x
  • Turkse Super Cup 8x

Rivaliteit

Twee van de grootste rivalen van Besiktaş zijn Fenerbahçe en Galatasaray. Deze drie clubs zijn de grootste clubs van Turkije en komen ook nog eens allemaal uit Istanbul, wat de derby’s ook een lokale tint geeft.

 

Uit het archief

Open een account bij Ladbrokes en speel €10 op een match naar keuze!
Registreren